Zpráva SMS - trestný čin?

Anonymní
21.2.13 10:08

trestny cin ?

Ahoj,
vsem omlovam se za anonym, ale potrebuju radu. Da se povazovat tato veta v sms jako vyhrozovani, popř. trestny cin?

Moje deti vynech nebo mas opravdovej maler, za ne pujdu klidne sedet!!!

A pokud ano, co pisateli sms hrozi? Prosim potrebuji nekoho, kdo se v tom alespon trosku vyzna, ne jen myslim si, asi apod.

Predem mockrat dekuju za odpovedi

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9454
21.2.13 10:13

Ne to neni trestny cin…jen konstatuje ze pro sve deti udela cokoliv…coz asi my vsichni :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
21.2.13 10:14

Jinak toto se za trestný čín opravdu považovat nedá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
21.2.13 10:15

Tohle fakt není trestný čin :).

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.2.13 10:18

Dekuju moc, mne prave vyhrozuje ze ano tak netusim. :think: Navazela se do mych deti tak jsem se neudrzela.

• Citovat
  • Upravit
2642
21.2.13 10:25

Někdo vyhrožuje tvým dětem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
21.2.13 10:26

Jestli ti nejaka pipka stoji za rozcilovani… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
855
21.2.13 10:32

Snad jediné o čem by se dalo teoreticky uvažovat je § 353 - nebezpečné vyhrožování, nicméně sms, kterou popisuješ, je pro naplnění znaků skutkové podstaty příliš obecná a není téměř jistě schopna založit důvodnou obavu z usmrcení, těžké újmy na zdraví nebo jiné těžké újmy. Za sebe tedy - ne nejedná se o trestný čin a pro takovýto skutek by nebylo nejspíše vůbec zahájeno stíhání, natož pak podána obžaloba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19787
21.2.13 10:42

Myslím, že takovou SMSkou se policajt, pokud mu pod čepicí aspoň trochu křeše, zabývat vůbec nebude a v případě trestního oznámení věc odloží.
Nebezpečné vyhrožování? Čím? Matka vyzývá adresáta, aby její děti nechal na pokoji (což je v pořádku) a sděluje mu, že kvůli nim je připravena jít sedět (což by se při extenzivním výkladu dalo považovat za vyhrožování, že je připravena spáchat kvůli dětem i trestný čin - ale který? Může to přece být taky vyhrožování, že adresát dostane pár facek. Příliš neurčité, jednou takovou SMSkou se zabývat nikdo nebude a rozumný policajt by nejspíš poradil oznamovateli či oznamovatelce, aby nechal cizí děti na pokoji, když je brání jejich matky).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.2.13 10:44

@kjhui no ne primo vyhrozuje ale zkracene je proste resila a dost hnusne prave tak si toto napsala a ona ze jde na policii no. Nejlepsi je ze ji asi cvaklo protoze mi psala proc se znama u ni nestavila ze ji dluzi 50,– ja na to at si to resi s ni a ona hned ze moje deti jsou parchanti, ze bych je radsi mnela dat pric apod. :pocitac: :cert: ja myslela ze ji prerazim. Navic se ani nezname jo :nevim: jen od videni

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.2.13 10:46

@wendy Dekuji take si myslim ale potrebovala jsem si byt jista.

• Citovat
  • Upravit
19787
21.2.13 10:49

@hnhh Tak s ní nekomunikuj, a máš to. Máš to zapotřebí, psát si s takovými lidmi? Pro příště ji jednoduše ignoruj.

Jestli jsi ty SMSKy od ní ještě nesmazala, tak je nemaž. Ať je vidět kontext, kdyby něco. Ale myslím, že i kdybys je smazala, tak problém mít nebudeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
21.2.13 11:00

Je ted tu mam zas anonim :think: jsem zmatena @eumedon jinak uz jsem je smazala bohuzel ale ona mi pak psala ale to uz jsem nereagovla jen jsem musela na ty deti to sem nevydrzela :zed: tak snad nebude nic :nevim: uvidime
Jinak vsem moc dekuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
971
21.2.13 12:01

No mě spíš přijde, že jsi asi něčím vyhrožovala ty, když se pisatelka musí bránit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19787
21.2.13 12:46

@LaalaB Třeba nemusí. Spekuluješ.

Zakladatelce: Nereagujete. Zatím jsou to prkotiny. Prostě - nereagujte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová