Zapomenuté heslo

690
20.2.13 18:32

Zapomenuté heslo

Ahoj, měla bych dotaz, jestli s tím má někdo zkušenost a jak se to řeší - v prosinci mi byla odcizena platební karta, telefonicky jsem ihned účet zablokovala, o to nejde, ale druhý den jsem pak osobně jela změnit podpisový vzor - a to je ten kámen úrazu. Jak jsem byla ve stresu a měla plnou hlavu ostatních věcí s tím souvisejících ( peníze, doklady atd )tak jsem ted ten podpisový vzor zapomněla. Vím ho jenom přibližně, prostě jsem tam něco napsala ( blbec ) a vypadlo mi to z hlavy. Budu z toho potřebovat ted vybrat nějaké peníze. Je to paradoxně " vtipné " jelikož tam mám poznámku "zvýšená opatrnost při výběru " a já tam přijdu s tím, že neznám vzor..ach jo. Nevíte, jak se to řeší, když má někdo sklerozu jako já? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
20.2.13 18:38

Většinou jsme v bance měnili podpisový vzor jen na základě OP, ale určitě pomůže mít s sebou třeba pas, řidičák, zkrátka oficiální doklad s fotkou, na základě toho případný podpisák změnit na něco, co si opravdu zapamatuješ a pak vybrat. Nevím, zda tam může být nějaké omezení, že se třeba nesmí bezprostředně vybrat po změně podpisáku, to bych si našla informační linku té banky, zavolala a zeptala se.
Já si pamatuju, jak někdo měl podpisový vzor třeba tak, že měl v pravém rohu hvězdičku, v levém dolním číslo v kroužku, můžeš tam mít cokoli, ale musíš si to pamatovat. Já třeba mám dlouhé jméno, ta obdelníky, do kterých se má člověk podepsat mi nestačí, tak to píšu nad sebe, je to snadno idetifikovatelné a přitom si to pamatuju 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alli_li
20.2.13 18:40

@lenulik :-D Ja bych si zazadala o novou kartu, protoze ja mam podpis pokazdy jiny a nic by mi nevydali :-D
A nemuzou Ti ten podpis ukazat :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
21848
20.2.13 18:41

Tak snad by tě mohli zkontrolovat dle občanky. Já když chtěla udělat nějakou změnu, dala jsem podpis a ta na mě kouká, že to je úplně jiný. No ještě aby ne, když jsem ten původní podepisovala před nějakýma 5 rokama. Tak jsme to rovnou změnili. Když ji rekneš, jak to je, prokážeš se občankou, tak snad nebude problém. Hlavne aspoň cca víš, kdy jsi ztrátu hlásila a máš určite i číslo ‚jednací‘. Aspoň já měla, kterým jse se prokazovala, že to jsem já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3003
20.2.13 18:47

@lenulik
Jak tu bylo psáno, mě taky stačilo jen zajít do banky a ukázat jim OP + kartičku pojišťovny :-) Protože asi ani na 4.pokus jsem se nepodepsala dobře tak se jen smála a řekla, že jí stačí OP a druhý doklad a pak se můžu podepsat jak chci :-D tak jsem si dala jako podpis 4.čísla - ty si pomatuju a je to v klidu :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
690
20.2.13 18:53

Díky, tak já to zkusím. Já právě v té době změny OP neměla, ta byla také ukradená, tak jen pas ale už mám novou OP, s kterou jsem tam zatím ještě nebyla a pas mi mezitím stačil projít, tak teda fakt nevím jak na to budou koukat a já musím v pondělí udělat bezhotovostní převod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101577
20.2.13 19:08

@lenulik Neplaš, prostě tam naběhni s OP :-) já už jim ho dávám automaticky, neb nejsem schopna se 2× podepsat stejně, už jsme i s mojí paní bankéřkou usoudily, že nemá cenu ten vzor měnit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová