Třetí dítě, ano, ne ?

Anonymní
4.3.23 21:41

Třetí dítě, ano, ne ?

Ahoj holky, tak nějak toto téma nechci s nikým řešit (kromě manžela), tak to zkusím tady 😅.
Přemýšlím o třetím dítěti. Avšak mám spoustu pochybností, jako zvládneme to finančně? Zvládnu to já? Tyto pocity jsem měla i u druhého dítěte, dlouho jsem nechtěla, měla jsem nakonec i domluvenou práci. A pak jsem najednou moc chtěla druhé a ikdyz jsem pochybovala, jestli je to dobré rozhodnutí byla jsem moc šťastná že jsem podruhé těhotná. Teď jsem strašně šťastná, unavená, ale šťastná že mám dvě krásné děti :srdce: děti 4 roky a rok, další bych si přála tak za rok. Tak nějak vnitřně cítím že nejsem úplná a chci ještě jednou mít to malinké miminko. Ale mám spoustu pochybností. Manžel třetí moc chce, pomáhá s dětmi opravdu hodně, když je doma má děti téměř non stop. Když vidí že jsem unavená vezme si je ven, nebo mě ráno nechá vyspat. Vykoupe přebali, věnuje se jim. Je to skvělý táta. Finančně na tom nejsme špatně, zvládáme i ušetřit, ale jsou i měsíce kdy neušetřime nic. Každopádně se to ve mě dost pere, mám vystudovanou vysokou školu a říkám si, přece jsem jí nedělala proto, abych pak seděla s dětmi doma. Taky se bojím že mě jen tak někde nezaměstnaji. Je mi 27 let a dítě po třicítce už nechci, protože já vím, že když se vrátím do práce, tak třetí dítě už chtít nebudu.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
229
4.3.23 21:45

Osobně mám jedno, a bude mi 28 a říkám si, že díky tomu mám dost času na to mít druhé s adekvátním věkovým rozdílem 6-8 let. Podle mě pomůže zase něco napracovat, vydělat si a nechat to na dýl.
V okolí mají rychle nasekané děti ti, kdo začali po 35 roce.
Ty máš času opravdu dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33020
4.3.23 21:53

@Torryy já mám takhle třetí. První dva s dvouletým rozdílem a další po 7 letech. Má to výhody i nevýhody. Celkem fajn to je. Na další RD jsem se těšila. První děti do 30, třetí v 35..úplně pohoda. Já bych tři děti brzy po sobě absolutně nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36958
4.3.23 21:54

A co máš za obor školy? My máme tři děti, jsem doma už šestý rok, nejmladší má rok a čtvrt a práce už mi taky začala chybět, tak jsme se dohodli s manželem že si najdu něco z domu na částečný úvazek. On přijde z práce, vezme si děti a já budu pracovat. Práci jsem našla hned. Takže se zlepší naše finanční situace, já si oddechnu od dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4440
4.3.23 21:55

Hele všechno má své pro a proti. Píšeš že finančně na tom špatnè nejste. Tak pokud dítěti zvládnete uhradit opravdu to nejzákladnèjší ( spoustu věcí, hraček může přece podědit,) tak já bych do toho šla. Ale za mě chci v životě jen jedno dítě. Tohle je na vás. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33020
4.3.23 21:57

Zakladatelko, jsi mladá. Dvě děti jsou fajn, tři taky. Ale do peněz to opravdu leze. A na nervy též. Já bych na to neměla. Ale mam kamarádky, které tři děti po sobě mají a zvládly to. Každopádně si fakt nemysli, že jsi stará nebo že bys už nechtěla po návratu do práce zas na RD. Naopak mám v okolí právě i holky, které mají třetí s větším rozdílem. Biologické hodiny kolem toho 35 roku můžou mlátit docela dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.3.23 21:59

@JancaS84 já mám předškolní a mimoškolní pedagogiku, takže učitelka v MŠ, před mateřskou jsem.jako učitelka dva roky pracovala, práce mi samozřejmě moc chybí, protože mě baví a naplňuje, ale zároveň mně naplňují i mé děti :)

• Citovat
  • Upravit
sao
1831
4.3.23 22:01

Tohle si musí každý v sobě srovnat sám. Neexistuje univerzální správná odpověď. Všechno má svá pro i proti. Každý má jiné priority, takže spíš počítej s tím, že ti tu odpoví každý něco jiného. A ve finále se stejně budeš muset rozhodnout sama 😃
Já osobně jsem s dětmi doma ráda, už 15. rokem… Dětí mám 5 (nejstarší skoro 15, nejmladší 2 roky) a pokud tě zajímá moje zkušenost, tak zvládnout víc (zdravých) dětí, zvlášť s pozorným, ochotným a spolehlivým chlapem - bez problému. Co se týče financí - to si musíš spočítat sama. My jsme tohle nikdy nepočítali, ale mám kreativního podnikavého chlapa, který vždycky našel způsob, jak nás zabezpečit, aby rodině nic nechybělo. A také byl vždycky pro, mít další 😃
Ať už se rozhodnete jakkoliv, hlavně ať jste šťastní ❤️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33020
4.3.23 22:03
@Anonymní píše:
@JancaS84 já mám předškolní a mimoškolní pedagogiku, takže učitelka v MŠ, před mateřskou jsem.jako učitelka dva roky pracovala, práce mi samozřejmě moc chybí, protože mě baví a naplňuje, ale zároveň mně naplňují i mé děti :)

S tímto fakt nebudeš mít problém se vrátit, přerušit..Já ve školství až teď po třetí RD začínám a taky to jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
489
4.3.23 22:20

Už jak to pises, je jasné že ho chceš, tak hura do toho :srdce: vlastní zkušenost tedy nemam, ale dle popisu nevidím zásadní proti a bezva mít děti blizko u sebe pro ne, že si vyhrají i když ze začátku pro vás větší zahul,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45774
4.3.23 22:26

Prijde mi to moc malych deti najednou, jsi mlada, pockala bych. Ale to musis vedet ty, co zvladnes. Pro mne by tri deti do 5 byly totalni masakr :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.3.23 23:01

Ja mam tri behem peti let, mela jsem podobne pocity, k tomu fajn chlapa, je to sice hukot, ale nelituju :hug:. Mam casove narocnejsi zamestnani spise pro chlapy (manzel dela to same, takze logistika narocna, prarodice mame jen pro uplne krizove situace, bydli daleko), kde se nic nedava zadarmo a je tezke skloubit s detmi, v tom budes mit v pedagogice vyhodu. Mne se do oboru spatne vracelo, ale mela jsem celkem stesti na sefa, dlouho jsem studovala, abych mohla delat to, co delam, jsem rada, ze to vyslo, nechtela jsem to zahodit. Nasi si hodne trhali od huby, abych mohla vystudovat, i ja musela na vyziti vydelavat pri studiu, nechtelo se mi po RD ke kase… Deti uz mi ale pomalicku odrustaji a lepsi se to, uz mohou vsechny samostatne ven, to je velka uleva.

• Citovat
  • Upravit
1774
4.3.23 23:24

Já mám tři děti (teď skoro 14, 11,5 a 9) relativně rychle za sebou (když se narodila trojka, tak prvnímu bylo 4r 10m). Byl to hukot a stále je hlavně pro to, že trojka je doteď poměrně náročná. Takový covidový zavření škol s dětmi v první, třetí a páté třídě bylo docela peklíčko.
Teď už je fajn, že už není třeba je všude doprovázet, vyzvedávat. Můžeme je nechat nějakou chvíli samotné doma. Nemáme hlídací babičky a já pracuji od 4 let nejmladší na plný úvazek jako vedoucí příspěvkové organizace, takže docela záhul, ale mám možnost hodně flexibilní pracovní doby, takže to jde. Ovšem bez muže, který se hodně zapojuje a může být na HO by to nešlo. To bych se zbláznila.
Taky mám pocit, že těch skoro 8 let, kdy jsem byla těhotná, kojící nebo oboje najednou + nevyspání mě hodně vyčerpalo.
Perlička je, že jsme měli mít o jarňákách první týden po skoro 14 letech, kdy budeme sami spolu s mužem, všechny děti měly odjet na lyžák a místo toho budeme mít doma nejstaršího, který si o pololetkách zlomil nohu :mrgreen:
Ale neměnila bych a rozhodně nelituju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
4.3.23 23:32

U Tebe vidím jednoznačně do toho jít, sama to tak stejně cítíš a podmínky na to máte..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
4.3.23 23:38

My máme tři během 4,5 roku. To je ok. Byla jsem doma 6,5 roku celkem. Taky patřím mezi ty, které dát si pauzu po dětech, jít do práce, tak další nemají. Nevrátila bych se od plenek domů. Jak se zakousnu do práce. Už bych znovu na RD nešla. Nám ty naše schody po sobě vyhovují. Sice jsou to tři puberty souběžně. Nejstarší vybírá školu. Její vybraný obor u nás není. A další dva budou následovat. Až půjdou všichni na školy, tak to bude znát na rozpočtu. Někdo platí nájem velký. My budeme třeba takové částky měsíčně platit za děti, až budou na střední a dál. Ale s tím se předem počítá. To bude pak rozdíl u větších, než bylo u malých dětí. Někomu menší rozestupy vyhovují a někomu ne. Mám spíš kamarádky a spolužačky, které mají jedno. Pak šly do práce, že někdy bude druhé. Jenže to je přesně, jak to píšu, že by to bylo u nás. Už je to dítě samostatnější a znovu se mi nechce od plen. Takže ve finále mají jedináčka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí