Těhotenství ho vůbec nezajímá

Anonymní
4.3.23 19:47

Těhotenství ho vůbec nezajímá

Ahoj, jdu k vám pro radu, zda je to u chlapa normální reakce.
Jsem ve 22tt, těhotenství sice nebylo plánované nicméně jsem s přítelem 7 let, máme dům a domluvili jsme se, že když to přijde, bránit se tomu nebudeme.
Když jsem zjistila, že jsem těhotná, vše jsme probrali a shodli se, že do toho půjdeme a budeme rodina se vším všudy.
Jenže zatím nedává vůbec najevo žádný zájem. K lékaři semnou nechodí, vždy mu vyšla směna a dovolenou si brát nechce. Neptá se mě jak mi je, když jsem se ptala jaký kočárek se mu líbí, řekl mi, že je mu to jedno. Ať si nějaký vyberu. Navíc mě ještě před týdnem řekl, že nemá vůbec chuť na sex, že se bojí, že mimču něco udělá a že ho vždy úplně přejde chuť. Přijde mi to hrozně zvláštní. Přemýšlím nad tím každý den a pořád si říkám, jestli to moc řeším. Setkala jste se některá s takovou reakcí?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30419
4.3.23 20:10
@Anonymní píše:
Jsem ve 22tt, těhotenství sice nebylo plánované nicméně jsem s přítelem 7 let, máme dům a domluvili jsme se, že když to přijde, bránit se tomu nebudeme.
Když jsem zjistila, že jsem těhotná, vše jsme probrali a shodli se, že do toho půjdeme a budeme rodina se vším všudy.
Jenže zatím nedává vůbec najevo žádný zájem. K lékaři semnou nechodí, vždy mu vyšla směna a dovolenou si brát nechce. Neptá se mě jak mi je, když jsem se ptala jaký kočárek se mu líbí, řekl mi, že je mu to jedno. Ať si nějaký vyberu. Navíc mě ještě před týdnem řekl, že nemá vůbec chuť na sex, že se bojí, že mimču něco udělá a že ho vždy úplně přejde chuť. Přijde mi to hrozně zvláštní. Přemýšlím nad tím každý den a pořád si říkám, jestli to moc řeším. Setkala jste se některá s takovou reakcí?
Řešíš. Živíš v sobě negativní emoce vůči partnerovi a to vůbec není dobře. On se pravděpodobně chová úplně stejně, jako se choval vždycky - k doktorovi s tebou nechodil a dramaticky nezjišťoval, jak ti je při každé příležitosti, je to tak? No otěhotněním se tyhle věci nezmění, i když jsi zřejmě doufala, že ano. Jistě je dost důvodů, proč s ním tak dlouho jsi a proč jste spolu založili rodinu.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37142
4.3.23 20:14

Mě to přijde normální, při nej je to ještě takové abstraktní. Se mnou manžel nebyl u doktora nikdy s výjimkou druhého screeningu u prvního dítěte. Ze se boji sexu je taky celkem časté, holt každého nerajcuje ženská s pupkem, který se ještě hýbe. Kočárek se mnou taky neresil, vozit stejně budeš asi převážně ty ne? Celkove muž na mě všechno kolem dětí nechává porad, ať slo o nákup první výbavy až po pomůcky pro školáka :nevim: On proste nemá splašené hormony, necítí to dítě, nevidi ho. Po porodu se to určitě zlomí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
4.3.23 20:16

@hanka.br. To máš pravdu, ale v mém okolí se ti partneři chovají jinak. Tak nějak víc citlivěji :nevim:
Minimálně jsem čekala, že na 2. Screening by si tu dovolenou vzít mohl. Samozřejmě, že dřív semnou nechodil k lékaři a pořád se na něco nevyptaval. Ale těhotenství je přece nová, jiná životní etapa

Příspěvek upraven 04.03.23 v 20:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2128
4.3.23 20:17

Já to tedy neznám. Partner se těší, pomáhá mi a stará se o mně. Na ultrazvuky se těší, ptá se, plánujeme.

Takže absolutně ti rozumím, že je ti to líto. Mluvili jste spolu? Jakože opravdu.. Řekla jsi mu, že tě to trápí, že by sis přála aby s tebou šel a byl ti oporou? Ono možná kdyby viděl, jak ti to v břiše žije, změnil by názor.

A možná třeba jenom neví, že bys o to stála.. Nebo to zatím neumí pojmout :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.3.23 20:20
@sharlotkaa píše:
@hanka.br. To máš pravdu, ale v mém okolí se ti partneři chovají jinak. Tak nějak víc citlivěji :nevim:
Minimálně jsem čekala, že na 2. Screening by si tu dovolenou vzít mohl. Samozřejmě, že dřív semnou nechodil k lékaři a pořád se na něco nevyptaval. Ale těhotenství je přece nová, jiná životní etapaPříspěvek upraven 04.03.23 v 20:20
  • Citovat
  • Upravit
34322
4.3.23 20:25

A mluvis s nim o tom na rovinu?
Ze bys byla rada, aby tam s tebou sel, atd?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30419
4.3.23 20:26
@sharlotkaa píše:
Minimálně jsem čekala, že na 2. Screening by si tu dovolenou vzít mohl. Samozřejmě, že dřív semnou nechodil k lékaři a pořád se na něco nevyptaval. Ale těhotenství je přece nová, jiná životní etapa

Jestli jsi chtěla zakládat rodinu s cíťou, měla sis ho předem najít. Tohle není vůči němu fér. Pro tvoje uklidnění - tohle vůbec není podstatné. Za svůj život jsem ve svém okolí viděla několik párů, ve kterých muži své těhotné manželky poplácávali po břiše, zamáčkli slzu při vyšetření a pak svou ženu bezostyšně podváděli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
4.3.23 20:28
@hanka.br. píše:
Jestli jsi chtěla zakládat rodinu s cíťou, měla sis ho předem najít. Tohle není vůči němu fér. Pro tvoje uklidnění - tohle vůbec není podstatné. Za svůj život jsem ve svém okolí viděla několik párů, ve kterých muži své těhotné manželky poplácávali po břiše, zamáčkli slzu při vyšetření a pak svou ženu bezostyšně podváděli.

Tak ona by byla idealni varianta, kdyby se tak nejak normalne zajimal a zaroven nepodvadel, ne..?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18716
4.3.23 20:28
@Anonymní píše:

Manžel je taky dost chladný. U prvního se mnou byl na všech 3 screeningach, na břicho mi nesahl pokud jsem mu neřekla ohledně skytavky nebo kopání. U druhého dítěte byl určitě na dvou, ale ten třetí si nejsem jistá jestli šel. Vše jsem zařídila, dala info s kým jsem domluvena na hlidani a kdyby to neklaplo, tak ze me odvezou a já to zvládnu sama. Malý mimina ho neberou, ale od cca 4-5 měsíců si už s nima hraje, děla xichty, vezme decka ven a já mám alespoň hodinu nebo dvě klid, mazli je když chtějí. Pro některé je to holt jen břicho a nějaká interakce přichází až když je to realita. Viděla jsem, ze nějaké koupání novorozence ho moc nebere, tak začal koupat až od nějakých 2 měsíců a stejne je to hlavně na me a on obstarává víc staršího. Add. U prvního me vozil o na kontroly do porodnice a u druhého jsem se vozila sama :lol: ještě z poslední prohlídky už jsem jela s poslickama a večer už me teda jako v kontrakcich odvezl on :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30419
4.3.23 20:33
@Lucie_Sx píše:
Tak ona by byla idealni varianta, kdyby se tak nejak normalne zajimal a zaroven nepodvadel, ne..?

Tak já nevím, co znamená „normálně zajímal“, aby to zakladatelce bylo dost. Já toho jejího neznám. Jestli žije s emočně plochým člověkem a doteď jí to nevadilo, nemůže očekávat, že těhotenstvím se to změní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4978
4.3.23 20:33

Moc si to bereš. Máme dvě děti a partner byl se mnou jen u prvního porodu, jinak se zajímal jen tak jako že cestou od doktora jsem mu vždycky volala, že je ve ok. A pro naše děti je to báječný táta, stará se od prvních dní o obě. U druhého těhotenství se dokonce vyhýbal jakémukoli kontaktu s břichem, nějak jsem do toho nešťourala, nezjišťovala, co mu vadí. Zkus příteli milé bez výčitek říct, že by ti udělalo radost, kdybyste některé věci mohli plánovat a dělat spolu. Nebo by mu třeba vyhovovalo víc se zapojit prakticky. Něco dovézt, smontovat, vymalovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
316
4.3.23 20:35

Najblizsiunprehliadku si naplanuj na jeho volno a dietatu daj priezvisko po sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101884
4.3.23 20:51
@sharlotkaa píše:
Minimálně jsem čekala, že na 2. Screening by si tu dovolenou vzít mohl. Samozřejmě, že dřív semnou nechodil k lékaři a pořád se na něco nevyptaval. Ale těhotenství je přece nová, jiná životní etapaPříspěvek upraven 04.03.23 v 20:20

Ale pro tebe, ne pro nej…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
4.3.23 20:59

Mě by to asi mrzelo, sice jsme těhotenství nějak romanticky neprožívali ani jeden - jak taky když je ti furt jen hrozně blbě a chceš svý tělo zas pro sebe - ale u obou holek chodil na screeningy, ptal se, jména jsme řešili rádi, a kočáry vybral vždycky on (protože mě to nebaví). Nepotřebuju nějaký teatreální gesta, naopak, ale ten pocit že na to nejsem uplně sama byl fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí