Nechat si třetí dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
951
20.10.17 16:02

Pro rejpalky ja s pocetim problemy nemam a at si rika kdo chce co chce pro me je to porad vrazda. Potrat schvaluju jen v pripade ze to ohrozuje zivot matky nebo by bylo dite postizene znasilneni a pod. Nechapu proc kdyz dva lidi co se miluji nejsou na tom financne nejak katastrofalne uvazuji vubec o potratu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
20.10.17 16:04
@Anonymní píše:
Pro rejpalky ja s pocetim problemy nemam a at si rika kdo chce co chce pro me je to porad vrazda. Potrat schvaluju jen v pripade ze to ohrozuje zivot matky nebo by bylo dite postizene znasilneni a pod. Nechapu proc kdyz dva lidi co se miluji nejsou na tom financne nejak katastrofalne uvazuji vubec o potratu…

já třeba zas nechápu matku dvou dětí v rozvodovém řízení, do kapsy hluboko, jídlo na příděl a nechá si třetí dítě. každého věc.

• Citovat
  • Upravit
36504
20.10.17 19:27
@Anonymní píše:
Raději anonymně, ještě nemám potvrzeno doktorem a rodina to neví, já jsem teď ve stejné situaci s rozdílem, že mým dětem je necelé 3 a druhému 6, já vynechala jeden měsíc antikoncepci, na pročištění těla, používali jsme kondom nebo vaginální krém, nechápeme jak ale menstruaci jsem nedostala, na testu 2 čárky, třetí jsme jednou v budoucnu chtěli, ale rozhodně ne teď, no taky jsem dost na vážkách, takže já bych tě za potrat rozhodně neodsuzovala, pokud by ses tak rozhodla, taky si nedokážu představit, jak to zvládnem se třema, navíc už jsem si plánovala, jak půjdu do práce, no to asi půjdu, ale jen na 5 měsíců, a pak zase doma, přítel dítě chce na potrat mě rozhodně neposílá, to spíš já o tom dost přemýšlela, nakonec se snažím hledat pozitiva, myslím že to zvládneme ikdyž to bude dost náročné, už ty 2 děti mě nekdy psychicky totálně vysávají a jen doufám, že až se narodí najde se někdo kdo bude ochoten jednou za 2 měsíce pohlídat všechny 3, aby jsme si taky mohli někdy vyjít sami ven a načerpat sílu… a přinejhorším jsou chůvy nebo hlídačky no

vynechat antikoncenpci na jeden měsíc kvůli pofidérnímu vyčištění těla je blud, čirá biohloupost. Kvůli blbosti rodičů by děti umírat neměly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
890
21.10.17 10:11

Ve ctvrtek na testu duch a dnes nic. Mam zpozdeni uz 16 dnu. Podbrisek boli hlavne v sede, jsem nafoukla, mam hlenovity vytok, jsem unavena a pobolivaji me prsa.. tak nevim, asi jen zpozdeni nebo cysta..?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18256
21.10.17 20:53
@Catule píše:
Máme 3 dítka 11,4 a rok. Zvládnou se to dá. Loni jsme koupili i baráček na hypo. Plánovali jsme čtvrté a teď čekáme dvojčata. Všechno se dá zvládnout, když se chce. Ale bohužel často vítězí pohodlnost.

Taky znám jednu takovou, měli tři a chtěli čtvrté a přišly dvojčata. A pak neplánovaně ještě jedny dvojky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.8.22 16:18

Obnovuji diskuzi

Hezký den,
nadpis je jasný. Před pár dny, ve čtvrtek jsem zjistila, že jsem těhotná. Potřetí, neplánovaně. S manželem máme dvě děti. První jsem měla ve 32, druhé ve 34 a u třetího vychází termín kolem mých 37. narozenin.
Manžel je spíš proti, ale chápe, že pro mě to není tak snadné a nechává to spíš na mně. Ve mně se to pořád mele. Vždy se přikloním k jedné variantě, ale vzápětí ji zavrhnu a zase nevím. V tuhle chvíli bydlíme v paneláku 3+1 cca 90m. Koupili jsme ale dům k rekonstrukci, kde by mělo být přece jen víc místa.
Vím, že si to samozřejmě musíme rozhodnout sami, ale píšu sem pro utřídění myšlenek a zkušenosti.
Kluci jsou většinu času pohodoví, ale hodně se bojím, jak bych třetí zvládala.
Díky za pochopení :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.10.24 08:33
@Anonymní píše: Více

Dobry den, jak jste se nakonec rozhodla? Jsem v te same situaci a presne - kazdy den jine rozhodnuti. Moc by mi pomohlo precist, jak jste se rozhodla Vy. Moc dekuji.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.10.24 23:34

Ahoj, jsem taky ve stejne situaci, doma mam batole a starší chodí do školky.
V podstate jsem na vše sama, manžel dlouho v práci. Pomoc babiček nemáme.
Rozhodla jsem se dítě si nechat, i když moje hlava už byla nastavením jinde než se zase starat o mimino.
Nepremyslela jsem dlouho. Rozhodující byla představa, co bude v budoucnu horší.
Cekaji mě perne roky a holt to budu muset vydržet, než je vypiplam. Dále taky materiální aspekty a smíření se s faktem, ze proste moje děti nebudou mit vše all inclusive, nákladné koníčky, zahraniční dovolené, ale taky individuální čas věnovaný jejich rozvoji. Ale to vsechno se nějak da, stradat nebudeme, bydleni máme..ze se mi to teď zrovna nehodí a už jsem se videla někde jinde? Proste nic z toho pro mě není dostatečný argument zbavit se dítěte :nevim: Horší byla a je pro mě predstava, ze bych si jednou to rozhodnutí vycitala..ze mohli být tři. To by mě asi uziralo hodně, stejně jako bych měla velký problém se vyrovnat s přerušením.

• Citovat
  • Upravit
19077
10.10.24 00:02
@Verun83 píše: Více

Přesně, třetího nespavce a 3. kolo nočního kojení už bych nedala, proto jsem si po 2. kousku pořídila „nej kámošku“ Mirenu;) Ale taky už je mi teda o dost víc než zakladatelce, v jejím věku bych si 3. nechala (i ve 38 ještě ano, po 40ce už bych měla strach, aby bylo vše ok) - klobouk dolů tedy, že v 28 už má 8leté dítě, to se už moc nevidí. Je mladá, to dají… Po prodělání SP bych na umělý šla opravdu jen, kdyby nebyla jiná možnost a i tak s těžkým :srdce: ale jsem ráda, že ty 2 na hlídání ještě občas udáme, 3 a víc už hůř… :mrgreen: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.10.24 07:41

Take zajimavy pohled, dekuji za nej. Tady se projevilo, jak je kazda z nas odlisna a jak odlisne kazda premyslime. My jsme s manzelem dospeli k zaveru, ze uz by vsech tech prikori navic, kdybychom si mimco nechali, bylo moc. Ze bychom to zkratka nezvladli. Jak pisete - v hlave uz vubec nejsem nastavena zase na mimco, teprve v unoru jsem prestala kojit, a zase do toho vratit, to ne. Pak take znovu vsechny ty strachy - aby vse bylo v poradku, nemoci a vsechno, uz bych byla na dne svych sil. Moc me to mrzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2447
10.10.24 07:56

Každý je jiný. Já bych nesnesla být sama ani na jedno dítě. Za mě je člověk, kdo se o svoje dítě nestará odpad :nevim: takže sdílet s ním domácnost a nedejbože postel je nepředstavitelné :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.10.24 12:39

@Annonymní_007
Citujes me. Jak to souvisi s mym prispevkem?
Kdo se nestara o svoje ditete? Ja jsem o nicemu takovem nepsala, moje deti maji milujiciho a pecujiciho otce, ovsem s narocnym zamestnanim. To je pro tebe odpad?

• Citovat
  • Upravit
41980
10.10.24 12:51

mě by mrzelo, že prostě svým dětem bych nemohla dopřát to co píšeš: "vše all inclusive, nákladné koníčky, zahraniční dovolené, ale taky individuální čas věnovaný jejich rozvoji " :think: jako že jim řekneš, promin, nemůžeš chodit na tenis? a co si mám představit pod individuálním čase věnovaném jejich rozvoji? že na ně nebudeš mít čas? že se jim nebudeš moct plně věnovat? tak to by byl právě naopak důvod pro mě třetí dítko nemít :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.10.24 13:39
@Keyllah píše: Více

Logicky, cas delis trema a ne dvema, takze je ho na individualni rozvoj mene. Tim myslim to, co vidim kolem sebe treba u jedinacku, kdy se dite vozi jeden den na sport, dalsi den na malirak, pote na hru na hudebni nastroj atp. Tohle proste u nas logisticky nepujde. Ledaze vsichni budou chtit delat to stejne :lol:
A dulezite je, aby dite delalo neco, co ho bavi a tomu se pravidelne venovalo. Hobby jsou levnejsi a drazsi, kazdy ma tu hranici jinde. Takovy golf, kde mas nakladne clenstvi v klubu atp. Ale pokud ty nemas hranici zadnou, gratuluji :palec: Apropos, co znamena plne se diteti venovat dle tebe? Travit veskery svuj cas aktivne s nim? A pravidelne dovolene v zahranici jsou tak dulezite proc? :think:

• Citovat
  • Upravit
41980
10.10.24 13:57

Tak logicky, pokud víš už u druhého, že s třetím by jsi musela hodně slevit na věnování se dětem, tak bych opravdu popřemýšlela a volila to, co je lepší pro ty dva co tu už jsou. Tady se někdo bavil o golfu? :think: a šance, že by jsi děti vozila na ty stejný kroužky moc nejsou, vím to. Mám je 3 roky od sebe a ikdyž je baví to stejné, prostě spadají do jiné věkové kategorie a mají ty kroužky jiné dny i hodiny. Myslíš, že pro děti není důležité trávit čas s rodičem? jet do zahraničí? poznávat svět? naši kulturu a zem? :think: evidentně jsi rozhodnutá, tak není co řešit. Já bych si třetí, pokud bych věděla, že budu šidit ty dvě předcházejí a nebudou mít stejný standart jako doposud, nepořídila, ale tak to mám zase já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí