Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Máme 3 děti po 5 letech a jak ten poslední těm dvěma starším prospěl…
Zadarilo se přes kondom, o potratu jsme ani neuvazovali, dítko je divoch, ale sluníčko… Takže my si třetí nechali.
Ohledně náročnosti, tak nejhorší je auto, bydlení…a pak střední, vysoká…
na vysoké už se může dítě celkem dobře živit samo, na střední může chodit na brigády. Zase bych z dětí nedělala porcelánové panenky, které až do 26 nesmí zavadit o práci. ![]()
Tak ono záleží na tom, jestli byste se s tím s manželem někdy smířili, že jste se zbavili svého dítěte. Jestli by vás až do smrti nepronásledovaly výčitky a myšlenky typu - teď by měl/a 2 roky, teď by šel/šla do první třídy…
Spoustu párů takové rozhodnutí dohnalo po čase k rozvodu a spoustu žen kvůli tomu končí na antidepresivech. Že se s tím prostě nesrovnají, že zabily své dítě…
Nechala bych si ho urcite, samo si vas naslo
Urcite vsechno nejak zvladnete, obavy na zacatku jsou pochopitelny, ale nakonec to vzdycky nejak dopadne (jakoze ne uplne spatne
) Muj mladsi bracha se nasim narodil i přes antikoncepci „nasel“ si nas
Nemenila bych za nic na svete, i kdyz financne jsme na tom nebyli buh vi jak excelentne, tak mit dva sourozence bylo super
A stale je, samozrejme ![]()
@Anonymní píše:
Nechcete dite tak nesoulozte nebo se chrante. To dite nemuze za to za jste tak nezodpovedni. A pak se vam nehodi do kramu tak sup ho zabitopravdu tohle nechapu nase mala je vymodlena narodila se o tri mesice driv musela bojovat o zivot. Co bych za to dala kdyby se mi jen tak objevily // kdovi jestli jeste nejake budu moct mit. Nekdo se za dite modli a druhy ho chce zabit…
Tak jsi nemela asi mit deti vubec, kdyz ti priroda dava jasne najevo, ze to nechce… kdyz chces byt hnusna, tak si bud na nekoho doma, ne verejne.
Příspěvek upraven 19.10.17 v 18:47
Mám skoro tříletou, skoro 13leteho a treti plánujeme a chceme moc
(asi i proto, ze nejstarší je z předešlého vztahu a je často mimo domov a triletacka je hrozne rada mezi dětmi a nechci z ni mit Tzv jedinacka, ale aby mela jeste sourozence bližšího veku.. ![]()
@crazymisha my take stojime pred rozhodnutim hypoteka nebo ditko. Ja bych si treti nechala, ale pred par lety to pro me bylo nepredatavitelne. Jsem pro velkou rodinu, rikam si, ze cim vic deti, tim vetsi moznost, ze se o me nekdo na stara kolena postará ![]()
Raději anonymně, ještě nemám potvrzeno doktorem a rodina to neví, já jsem teď ve stejné situaci s rozdílem, že mým dětem je necelé 3 a druhému 6, já vynechala jeden měsíc antikoncepci, na pročištění těla, používali jsme kondom nebo vaginální krém, nechápeme jak ale menstruaci jsem nedostala, na testu 2 čárky, třetí jsme jednou v budoucnu chtěli, ale rozhodně ne teď, no taky jsem dost na vážkách, takže já bych tě za potrat rozhodně neodsuzovala, pokud by ses tak rozhodla, taky si nedokážu představit, jak to zvládnem se třema, navíc už jsem si plánovala, jak půjdu do práce, no to asi půjdu, ale jen na 5 měsíců, a pak zase doma, přítel dítě chce na potrat mě rozhodně neposílá, to spíš já o tom dost přemýšlela, nakonec se snažím hledat pozitiva, myslím že to zvládneme ikdyž to bude dost náročné, už ty 2 děti mě nekdy psychicky totálně vysávají a jen doufám, že až se narodí najde se někdo kdo bude ochoten jednou za 2 měsíce pohlídat všechny 3, aby jsme si taky mohli někdy vyjít sami ven a načerpat sílu… a přinejhorším jsou chůvy nebo hlídačky no
@Anonymní píše:
Nechcete dite tak nesoulozte nebo se chrante. To dite nemuze za to za jste tak nezodpovedni. A pak se vam nehodi do kramu tak sup ho zabitopravdu tohle nechapu nase mala je vymodlena narodila se o tri mesice driv musela bojovat o zivot. Co bych za to dala kdyby se mi jen tak objevily // kdovi jestli jeste nejake budu moct mit. Nekdo se za dite modli a druhy ho chce zabit…
To, ze mas ty problem s pocetim a donosenim ditete, neznamena ze vsechny tehotne si kvuli tomu musi nechat dite. Navic jaksi ze sve pozice nemuzes pochopit co znamena mit 2 a vice deti. Hod se do klidu.
Otěhotněla jsem, když prvnímu byly necelé tři roky a druhému třičtvrtě roku, do rozpadajícího se vztahu, děsně finanční situace. V životě by mě nenapadlo jít na potrat.
Jsem rozvedená, mám podprůměrný plat, alimenty vycházející na jedno dítě min jak 2 tis a tři děti, moje životní investice. Nejmladšímu je 5 a představa, že tu není, je strašlivá. Nikdy jsem nelitovala, ani v době, kdy u nás bylo jídlo a mléko na příděl, když jsem si nemohla koupit nové ponožky a žila z toho, co jsem dostala a co jsem si nakoupila před dětmi.
V tvém případě nevidím žádný důvod pro potrat, krom pohodlnosti.
G.
@Verun83 píše:
To, ze mas ty problem s pocetim a donosenim ditete, neznamena ze vsechny tehotne si kvuli tomu musi nechat dite. Navic jaksi ze sve pozice nemuzes pochopit co znamena mit 2 a vice deti. Hod se do klidu.
Presne tak. Misto anonymni agrese vuci nekomu, kdo se pouze chce poradit/vypovidat, si jdi radeji zabehat nebo si svoje jedy jen mysli v duchu.
@Anonymní píše:
Otěhotněla jsem, když prvnímu byly necelé tři roky a druhému třičtvrtě roku, do rozpadajícího se vztahu, děsně finanční situace. V životě by mě nenapadlo jít na potrat.
Jsem rozvedená, mám podprůměrný plat, alimenty vycházející na jedno dítě min jak 2 tis a tři děti, moje životní investice. Nejmladšímu je 5 a představa, že tu není, je strašlivá. Nikdy jsem nelitovala, ani v době, kdy u nás bylo jídlo a mléko na příděl, když jsem si nemohla koupit nové ponožky a žila z toho, co jsem dostala a co jsem si nakoupila před dětmi.
V tvém případě nevidím žádný důvod pro potrat, krom pohodlnosti.
G.
Smekám, jsi skvělá. Konečně někdo, kdo své dítě kvůli ničemu a nikomu nedá ![]()
Mám 2 děti(9 let a 9 měsíců),obě narozené CS, takže 3 dítko by byl trochu risk(u první jsem ke všemu prodělala help syndrom) a v plánu jej nemáme. Já žádné antiko neberu, domluvili jsme se na kondomu, ale hned jsem manžela upozornila, že pokud by se stala nějaká „nehoda“,tak na potrat nepůjdu a hold bychom to museli nějak zvládnout psychicky, fyzicky, finančně.. ![]()
Máme 3 dítka 11,4 a rok. Zvládnou se to dá. Loni jsme koupili i baráček na hypo. Plánovali jsme čtvrté a teď čekáme dvojčata. Všechno se dá zvládnout, když se chce. Ale bohužel často vítězí pohodlnost.
Děti máme tři: 4,5 roku, 2,5 roku a necelý 3 měsíce. Třetí se nám „povedlo“ přes kondom, hroznej šok, ale nad potratem jsme neuvažovali ani chvilinku, bylo naše, stejně jako ty dvě předchozí
jako jo, je to někdy na mašli, ale momentálně to beru tak, že teď přežiju to uřvaný, nespací mimino a pak už si budu jenom užívat
jinak nejhorší na všem asi bylo, najít auto se třema isofixama ![]()
My jsme teda o třetím mluvili, že jako teda možná časem, ale pak už se nám do toho upřímně ani jednomu nechtělo, doma dvě téměř samostatný děti, klid, sem tam i čas na zábavu, když se chtělo… Takže kdyby se to za nás nevyřešilo samo, je dost možný, že by jsme třetí už neměli a nejspíš by jsme toho pak litovali, kdo ví ![]()
Určitě si třetí dítě nechte! Děti jsou přece zázrak a štěstí. My máme také 3, všechny jsou plánované a jsem nesmírně šťastná, že manžel se třetím souhlasil. Nejdříve také povídal, že už máme svůj klid a pak všechno znovu, ale teď je také rád, že nejmladšího máme. Děti máme 12, 8 a 1,5 roku. Starší sourozenci jsou úžasní. I s miminkem jsme absolvovali dovolenou v létě, v zimě dovolenou na lyžích. Všechno jde, jen je to
trochu náročnější. Držím palečky, ať vše dobře dopadne.