Jaká autosedačka pro třetí dítě do malé škodovky

Anonymní
10.12.24 11:46

Třetí dítě, rady

Zdravím maminky, nečekaně čekám třetí dítě a ráda bych se zeptala na pár rad. Mám menší auto, krátkou škodovku. Větší auto není možné. Jsem ráda, že mám toto. Vzadu jsou tři plnohodnotné pásy, izofix. Potřebovala bych poradit jaké sedačky dát dozadu, aby se vešly tři. Teď mám dvě klasické dětské sedačky 9-36. Dále bych potřebovala poradit s nějakým skladným kočárkem, který dám do kufru i s pár věcmi starších dětí. Přemýšlela jsem o kočárku doona, co se mění z vajíčka na „kočárek“. Nejde tak úplně o to abych to používala denně, ale třeba na nákupy, výlety, prodloužený víkend u rodičů, atd. Pak budu ráda za doporučení šátku/nosítka. A doporučení nějaké dvojkombinace kočárku. Něco opravdu skladného a hlavně cenově dostupného. Přeci jen už dvě děti mám. Moc všem děkuji. Prosím o zachování anonymu, mám zde známé a o dalším dítěti ještě nějakou chvíli snad nikdo vědět nebude. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13826
10.12.24 11:52

Ja jsem mela klasické vajíčko Joie s podvozkem. Ten podvozek zabral úplně minimalne místa v kufru. Doma byla i hluboká korba, ale tu jsem skoro neužila, az pak sporťák, ale i ten byl dost skladný.
Nedoporučují, aby dítě bylo moc dlouho ve vajíčku, ale ja jsem to použila tak dvakrát v týdnu treba na půlhodinový nákup, a pak jednou jsme s tim trajdali o dovolené déle.
Sedačky neporadim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30928
10.12.24 11:55

Co je krátká škodovka? Ze své zkušenosti bud nejstarší dítě doprostřed na podsedák nebo jedno dítě se sedačkou dopředu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35762
10.12.24 11:56

A kolik je dětem? Jestli to auto využíváš jen ty s dětma, tak dej jedno dopředu. 3 Sedačky pokud nekoupíš nějaké úzké se tam s vajcem nevejdou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.12.24 12:02
@Cuddy píše: Více

Novější škoda fabia. Když jsou vzadu dvě klasické sedačky, tak já si dokážu v pohodě mezi děti sednout.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.12.24 12:03

@Cuddy @pikola
Dětem ještě nebude 5, když se narodí třetí. Nevím jetsli tak malé dítě může být vepředu. Celkem se z toho vzoapatovávám, ale třeba někdo poradí užší sedačky.

• Citovat
  • Upravit
35762
10.12.24 12:05
@Anonymní píše: Více

No, já mám Octavii, tuhle jsem tam rvala 3 děti z toho 2 na podsedáku a jednu sedačku a bylo to dost těsný a otravný. Asi jsi nějaká hodně štíhlá :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35762
10.12.24 12:06

Samozřejmě může dopředu, když má adekvátní sedačku. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30928
10.12.24 12:07

Můžeš tam mít novorozence, tak proč by ne 5 leté dítě. Do fabie zapomeň, tam tři vedle sebe nedáš. Jsou úzké sedačky, ale ono musíš i do těch rodinných aut vybírat sedačky, nedáš tam 3 jakékoli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
10.12.24 12:16

Chtělo by to vybrat úzké sedačky a já bych je vybírala přímo v obchodě a vyzkoušela. Ale tedy z mé to bude šílený na prsty. Hodně kdysi dávno jsem dávala 3 sedačky dozadu do Felicii a bylo to o prsty a denně ani náhodou.
S tím prostorem v kufru moc neporadím. Dle mého bez rakve na střechu na prodloužený víkend ve chvíli kdy nemáš nějaké věci u rodičů trvale s kočárem ( hlavně v případě korby ) nereálné. Protože u dětí v těch větších sedačkách už nevyužiješ místo pod nohama ( nehledě na bezpečnost ).

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
10.12.24 12:19

Já bych jedno z dětí dala dopředu.

• Citovat
  • Upravit
14
10.12.24 12:27

My si třeba do auta museli koupit prodlužovací pás. To bych ti doporučila koupit. Vždy jsme se mordovali 5 minut. https://www.prodlouzenipasu.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.12.24 12:29
@pikola píše: Více

Nene, opravdu nejsem štíhlá, ale jezdím takto i v Octavii a za mě je to prostorově v celku obdobné.

• Citovat
  • Upravit
6626
10.12.24 12:34

Dozadu tři sedačky prostě nedávej. V případě nárazu z boku by to nedopadlo ani trochu dobře, nejhůř pokud by bylo uprostřed dítě na podsedáku. Jedno dítě na přední sedadlo. Pokud ti jde vypnout airbag, tak mimino ve vajíčku. Do auta jsem měla skladnej sporťáček s vložnou taškou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35653
10.12.24 12:40

Tři tam nedáš. My máme v zadu tři sedačky a vlezou se nám tam, ale i tak dokud jezdilo nejmladší protisměru tak bylo na předním sedadle a já v zadu mezi dětmi abych viděla kdyby začalo miminko zvracet, nebo ji mohla podat dudlík apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí