Vajíčko, jaké a potřebuji základnu?

86
20.11.24 00:06

Vajíčko, jaké a potřebuji základnu?

Dobrý den,
prosím o radu, čekám první miminko a řešíme teď koupi autosedačky Vajíčka, v autě máme isofix ale řeším jestli je nutné ho používat, respektive jestli je o něco horší používat na připoutáni pasy? Vím ze s isofixem je to pohodlnější ale ptám se spis z hlediska bezpečnosti. Protože přece jenom není to úplně levná záležitost. A taky jestli mate nějaký typ na bezpečné a kvalitní vajíčko 0-13kg. Dekuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21676
20.11.24 06:31

Z hlediska bezpečnosti je Isofix se základnou vždy lepší, protože máš jistotu správného upoutání. S konkrétní značkou neporadím, už mám děti hodně velké. Jo a velmi doporučuji podvozek od kočárku kompatibilní s vajíčkem. Fakt se hodně pronese

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30321
20.11.24 07:47

Za mě je základna bezpečnější. Měla jsem ji na obě děti, když jsem je náhodou vezla v autě bez isofixu, tak jsem měla furt pocit, že to nedrží dost pevně. Když jsem ji pak dávala pryč, prodala jsem ji během chvíle. Jednu chvíli jsme doma měli dvě základny, syn v druhé kategorii sedačky měl jednu a dcera u vajíčka druhou. Za mě nejlepší investice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
20.11.24 07:53

Za me je zakladna taky bezpecnejsi, pokud ji spravne osadis, uz se dal o nic nemusis starat a vejce drzi jak prikovane, jen nacvaknes. Pasy mi prisly min pevne. Ja mela dokonce zakladnu otocnou a byla to uplne top vec, koupila bych ji bez vahani znova a na bazaru pak o ni byl veliky zajem, ani jsem na ni netratila moc penez.
Vajicko jsem mela Cybex Cloud a bylo perfektni, koupila bych ho taky bez vahani znovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4154
20.11.24 08:03

S isofixem jsme jezdili uz pred 13lety, prekvapuje me ze jeste nekdo ma vajicko na pas, rozhodne je isofix se zakladnou bezpecnejsi a Cybex je dobra volba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4501
20.11.24 08:29

Pásy i isofix, pokud jsou nainstalované a připevněné správně, tak je bezpečnost stejná…
Základna je jen pro někoho komfortnější.
U první dcery jsem vajíčko poutala celou dobu na pásy a ok. Teď čekáme druhé a kvůli pohodlí volíme vajíčko i s bází.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10030
20.11.24 08:40

Pasy i isofix jsou stejne bezpecne u kvalitnich sedacek. Ja mela na isofix, bylo to pro nas pohodlnejsi a vedela jsem, ze je tam z nasi strany mensi pravdepodobnost spatneho uchyceni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10903
20.11.24 08:43

Zakladna je blbuvzdorna, proto se povazuje za bezpecnejsi.

Tady je hezky clanek. U vajicek je zmineno, ze poutani na pasy umoznuje lepsi polohovani, pokud je sklon sedadla spatny, isofix nenapolohujete, casto ma i vodovahu a je spravne jen v jedne poloze.

https://www.centrumautosedacek.cz/…fix-nebo-pas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zuzanka320
20.11.24 09:37

Když budeš mít nekvalitní vajíčko, tak ani báze na isofix to nezachrání. Já třeba měla na pásy. Nosila jsem vajíčko pouze kousek z auta domu a zpět. Adaptéry na kočárek se daji vždy nějaké kompatibilní dokoupit.
Doporučuji případně kouknout na FB skupinu deti proti směru. Tam ti pomůžou vybrat vhodnou a bezpečnou.
My měli pro malou Avionaut pixel pro :palec: jedna z nejlehčích na trhu a hlavně bezpečná a kvalitní značka. Měla i spoustu zmenšovacích vložek, takže se malé hezky přizpůsobila.
Navíc vám na stránkách poradí i jakou značku vybrat a zda bude potřeba základna na isofix do konkrétního vašeho auta skrz vyrovnání sklonu sedaček. Někdy je to se sklonem horší a základna si s tím poradí dobře pokud má polohovací rameno apod…

• Citovat
  • Upravit
86
20.11.24 09:52

@Aspera fakt o tom moc nevím, tak se omlouvám jestli je to hloupý dotaz ale základnu kterou využiji na vajíčko, nevyužiji na další větší autosedacku až vyrosteme z vajíčka 0-13kg?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21676
20.11.24 10:12

@idkwhoiam záleží na typu autosedačky. Myslím, že takto pokračující dělávala značka Maxi-cosi. Ale pokračující sedačky už pak mají většinou háky rovnou na Isofix a nevyužívají už základny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1139
20.11.24 10:52

Z hlediska bouracky jsou bezpecnejsi pasy, pokud jsou SPRAVNE zapnute kolem vajicka. Isofix je blbuvzdorny a nejde ho zapnout blbe, ale z hlediska bouracky je mene bezpecny nez pasy.
Jinak my mame vajicko Klippan, na pasy, protoze maly jezdi casteji se mnou na prednim sedadle, kdyz ridim.
Kdyz jedeme vsichni, a ridi manzel, sedim mezi detmi vzadu a delam bavice :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
20.11.24 10:59

@nozu Dekuji za odpověď 😊 a je nutné kupovat autosedacku za 5000 výš? Jestli se i pod těch 5000 nenajde kvalitní. Našla jsem i se základnou za 5500 viz. Odkaz. https://www.babyplace.cz/…cosi-marble/?… Asi to nebude nic kvalitního ze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30321
20.11.24 12:00

@idkwhoiam záleží na sedačce. Já jsem kupovala maxi cosi s tím, že ji budeme mít i na druhou sedačku Pearl. Pak jsem obě sedačky i obě základny v pohodě prodala. Dvě jsme měli kvůli dvěma dětem 2 roky od sebe. V době, kdy se dcera narodila, syn měl ještě sedačku se základnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30321
20.11.24 12:05
@JezinkaBezinka píše: Více
Úplně bych neřekla, že jsou pásy bezpečnější, protože tam při každé jízdě nastupuje lidský faktor a správné připoutání. To u isofixu nemáš. Pořádně přiděláš základnu a pak jen nacvakneš a jedeš a drží to hodně fest.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí