Třetí mateřská, nebo práce?

Anonymní
10.12.12 14:21

Třetí mateřská nebo práce

Ahoj, mám dvě děti jsem už pátým rokem doma a přála bych si ještě jedno dítě. Přemýšlím jestli navázat další mateřskou nebo jít na rok do práce, abych doma totálně nezblbla. Smlouvu mám na dobu neurčitou, pracuji ve státní sféře přesto mám strach se vracet po třech mateřských v kuse, budu ještě schopná vrátit se do normálního provozu po tolika letech doma? Navíc je mi skoro 35let, tak váhám jak to nejlepé vyřešit :nevim: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
10.12.12 14:26

Hm tak já bych asi šla do toho třetího pokud ho chcete a víš to tak proč ne.

• Citovat
  • Upravit
12658
10.12.12 14:27

Ak chces tretie, tak by som sla do toho hned, tiez to tak budem riesit ;-) ak pojdes do prace tak jednak riskujes ze ta v nevhodnu dobu prepustia a budes bez materskej alebo sa k tretiemu uz nedopracujes :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
10.12.12 14:31

Souhlasím s pata308, jestli chceš ještě jedno dítko, tak hned. Mladší už nebudeš a pak, stejně už si z práce dlouho, tak je to jedno, jestli to bude ještě o tři roky víc. Já nastupuju do práce v lednu, po šesti letech, a taky už jsem zapomněla :) Myslím, že šéf bude raději, když budeš doma, než na rok jít pracovat a pak zase zdrhnout na mateřskou… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
10.12.12 14:31

Tak vzhledem k tomu, ze ti je petatricet (mne take), urcite bych s tretim nevahala a sla do toho hned (viz me metriky :D ). Ja byt mladsi, tez bych si nechala mezi detmi vetsi pauzy, ale skrz ten vek uz opravdu neni nac cekat, to uz by ses taky ani dockat nemusela… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mončís
10.12.12 14:32

Něco podobnýho řeším i já… jestli až bude prckovi 3 roky tak jestli jít na rok do práce, něco si vydělat a zařadit se do normálního života nebo hned se pokosit o druhý a vzít to jednym vrzem.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
3894
10.12.12 14:38

Ahoj, kamarádka se vracela do práce po 3 dětech předloni (byla doma asi 9 let), je jí 38 a šla do nové práce, kterou dříve nedělala. Ze začátku na kratší úvazek, teď už naplno. Napřed to byl masakr - spousta nových věcí, nízké sebevědomí (že nic neumí a že je pomalá) a skloubit to s rodinou, ale zvádla to!!!

Takže vzhledem k tvému věku bych s dítětem nečekala, do práce se vrátit dokážeš i potom…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Judi
10.12.12 14:48

Otázka je, jestli si dítě nepřeje jen přítel (upřímně tohle označení nesnáším, nemít manžela, říkala bych partner nebo druh). Jinak vzhledem k věku bych šla do třetího hned. Já nedávno nastoupila do práce po necelých šesti letech, chci pár let (aspoň 4) pracovat a potom možná bude to třetí miminko. Ale mě je 28let, takže věk řesit nemusím.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.12.12 14:51

@Judi ne ne dítko chci spíš já a manžel není proti

• Citovat
  • Upravit
Judi
10.12.12 14:56
@Anonymní píše:
@Judi ne ne dítko chci spíš já a manžel není proti

Já poprvé četla „mů přítel by si přál“ 8o Omlouvám se, nevím, kde jsem to vzala. Odbíhám k pc od dětí, tak čtu ledabyle. Přeju, ať se rozhodneš dobře :D.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.12.12 15:00

@Judi jo tak to velice dobře znám. Moc děkuji :kytka:

• Citovat
  • Upravit
1987
10.12.12 15:12

Taky planujeme třetí, ale mě je 28…kdyby mi bylo 35 tak bych šla hned do třetího děťátka…já planuju si nachvilku odskočit od mateřské a pak třetí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
368
10.12.12 15:18

No, vzhledem k tomu, do kdy budem chodit do práce je na kariéru a práci času dost… Znám maminky, které se vracely po mnohem víc letech a v poho. Takhle by si „sotva zvykla“, pak šla zas na MD a pak zase znovu do práce zvykačka.
Krom toho, že chodit do práce, mít 2 menší děti a být těhotná nemusí být vždy únosné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
10.12.12 18:15

A co na to manžel? Jinak podle mě rozhodně raději zkusit další mimčo hned - především kvůli věku. Navíc jestli v práci nejsi pět let nebo osm, to už mi přijde vcelku jedno, stejně si budeš muset novoty doplnit. A lepší to udělat naráz než tam třeba rok být a pak zase na tři utéct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.12.12 18:19

@rejžička manžel nechává rozhodnutí na mě, já jsem doma s dětmi. Jestli to prý zvládnu být tak dlouho doma, tak v tom nevidí problém.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat