Nástup do práce po MD a plat
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Nástup do práce po MD a plat
Ahoj, chtěla bych se zeptat jen tak pro informaci, zkušenějších maminek je tu přece jenom víc. Vrátila jsem se do práce po rodičovské dovolené na své původní místo, se šéfem jsme si během 5 min rozhovoru pouze předali informace týkající se data nástupu a akutních problémů, které budu řešit. No a na platovou otázku nedošlo, uběhlo už dalších 14 dní a já bych ráda věděla, zda budu mít za stejnou práci také stejný plat jako před rodičovskou, vím, že se za tu dobu jednou přidávalo 5%, vím, že šéf je časově v presu a tak nějaký duchaplný rozhovor zakončený nenápadnou otázkou nepřipadá moc v úvahu a jen tak přijít a vybafnout, za kolik jako tady teď budu pracovat, nevím, no připadala bych si jako socka nebo hladovec. Asi budu muset počkat do výplatního termínu
Jak jste to měli vy? Vrátili jste se na původní místo i na původní plat, nebo byla nějaká změna? V pracovní smlouvě mám uvedený plat nástupní před 7 lety a před 2 lety jsem odcházela s platem o 50% vyšším než ten nástupní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Bohuzel…plat byl stejny jako kdyz sem odchazela ale prisla jsem znovu o osboni ohodnoceni stejne jak kdyz jsem nastupovala uplne nazacatku navic jsem dostala noveho sefa..ten stahl veskery priplatky…takze jsem byla niz nez kdyz sem pred 7mi lety nastupovala s nastupnim platem, nakonec jeste stahli hodiny a byla jsem nucena dat vypoved…o coz mu taky slo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych za šéfem došla a na rovinu se ho zeptala. Myslím si, že je to normální vědět za jaký plat děláš. Jak říká můj brácha, kdo se neptá a nechce zvýšit plat, tak mu nepřidává, jen těm co si o to řeknou. Je soukromník.
Takže já bych se na rovinu zeptala zda platí původní platební výměr. Mimochodem, ten co jsi měla předtím měl nějaké datum do kdy platí. Nebo byl do nekonečna? Mrkni na něj. A pokud je tam datum do kdy, tak bych se šéfa zeptala, jaký nový platový výměr budeš mít. Případně si skoč za tím, kdo dělá ve firmě výplaty.
- Citovat
- Upravit
Ja mela za to, ze platebni vymer plati do te doby, nez je nahrazen novym. Jeste jsem neslysela, ze by nekdo mel platebni vymer od do. Podle me mas stale stary plat, jako tenkrat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Petronka píše:
Vrátili jste se na původní místo i na původní plat, nebo byla nějaká změna? V pracovní smlouvě mám uvedený plat nástupní před 7 lety a před 2 lety jsem odcházela s platem o 50% vyšším než ten nástupní.
No pokud nemáš žádné dodatky, tak ti klidně mohou dát ten co má ve smlouvě…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já nastupovala po téměř šesti letech a automaticky mi na hrubém přidali 4 tisíce. Bylo mi řečeno, že by jim byla hanba mi dávat méně
.
- Citovat
- Upravit
Mně dali nový platební výměr, ale to bylo kvůli zkrácenému úvazku, který jsme předtím neměla
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No to je právě to, že já žádný dodatek nemám. Pro naše oddělení má šéf svoji tabulku, kde je uveden tarifní plat uvedených zaměstnanců a když docházelo ke zvyšování platů pro THP, tak prostě mzdový přinesl novou tabulku s aktualizovanými daty, žádný platební výměr nikdo nedostal. Jsem ráda, že jsem se mohla vrátit na svoji původní pozici a tak platovou otázku půjdu kdyžtak řešit asi až po první výplatě. Šéf je solidní, takže nepředpoklám, že by mi dal výrazně nejnižší plat na celém oddělení
Holky díky za info.
@j.a.n.i1 píše:
No pokud nemáš žádné dodatky, tak ti klidně mohou dát ten co má ve smlouvě…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Petronka Tak jestli máte tarifní platy, tak to by mělo být v pohodě
protože bys měla mít stejný tarif a aktuální sumu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit