Třetí miminko? Ano/Ne

Anonymní
16.10.24 15:55

Třetí miminko ? Ano/Ne

Ahoj, je mi 35 let a mám 2 kluky. Poslední dobou si pohrávám s myšlenkou, zda " jít do 3
dítěte ". Trochu se bojím, zda už nejsem na další dítě stará a jak náročné to může s dalším přírůstkem v rodině, když někdy mám pocit, že i 2 děti jsou dost ;). Mohu se zeptat jak to máte vy, které 3 děti máte jak to zvládáte? Děkuji za anonym.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
16.10.24 15:59

Za mě do toho jdi.
Já mám dva kluky a po nich Benjaminka holčičku. Je to Bohyně. Přinesla do rodiny tolik světla..
Naopak mám o dost starší kamarádku, která má dva kluky, měla je brzo, znám ji léta, teď je jí 45, kluci se rozutekli do světa a ona je zapšklá a zůstala sama… Kdyby tehdy šla ještě do tretiho, byla by teď jiná. Je na mne i dost protivná, jakoby to rozhodnutí, které my jsme udělali a ona ne, ji dodnes mrzelo.

• Citovat
  • Upravit
317
16.10.24 16:04

My teda máme dvě, druhé jsem rodila v 36letech a fungujeme normálně, oba se s mužem staráme o dům, o logistiku okolo školky a kroužků, máme hlídací moje rodiče…hodně výletujeme a cestujeme…nepřijde mi rozdíl mít dítě ve 32 nebo v 36, obě mají pestrý program a žijeme aktivně…tak pokud máte vyřešené bydlení, auta, finance, tak směle do toho :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.10.24 16:11

Finance jo, bydlení máme 3+1, takže deti by mely spol. pokoj. Tak si říkám, abychom nebyli jak sardinky. :nevim:. Srdce říká jdi do toho, rozum říká spíš ne.

• Citovat
  • Upravit
14710
16.10.24 16:12

V 35 (36 ještě nejsi stará na dítě). Já jsem v 36 rodila čtvrtou dceru. Doma jsme měli 6,5letou, 4,5letou a 3letou. Za mě ani není nutné hlídání od babiček, i když je to samozřejmě skvělý bonus. Jen se prosím tě neupínej na to, že třetí bude holčička, ať pak z toho nejsi zklamaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3111
16.10.24 16:13

Mám dvě holčičky a kluka, poslední ve 36 letech, zvládám občas líp a občas hůř :lol: Nebyl plánovaný ten poslední, ale je to dar a neměnila bych. Pokud zvládáš dvě a přemýšlíš o třetím, myslím, že to dáš a nebudeš litovat :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.10.24 16:15
@Janča6 píše: Více

No to taky, holčičku bych si přála samozřejmě, ale ve výsledku to je jedno, hlavně zdravé :srdce:.

• Citovat
  • Upravit
35763
16.10.24 16:17

Máme tři, poslední ve 37 letech, nebylo plánovaný ale nelitujeme. Taky jsme přemýšleli, jestli jo nebo ne a rozhodlo se to trochu samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
16.10.24 16:32
@Anonymní píše: Více

Ve svem veku a pri 2 zdravych detech, ktere uz mas, zohledni urcite rozum. Ten ti dobre napovida!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24652
16.10.24 16:33

Pokud na to máš finance, hodného taťku, co pomůže, a sílu, jdi do toho. Stará ještě nejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vyzvědačka
16.10.24 16:42

Ve 35 fakt stará jsi. Na dítě zapomeň a rovnou si začni plánovat pohřeb :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
32902
16.10.24 16:46

Bylo mi skoro 35, když jsem otěhotněla potřetí, doma dva kluky. Malý se narodil, starším bylo 7 a necelých 9. Teď jsou to pubertaci a on předškolák. Všechno v pohodě :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32902
16.10.24 16:47
@Anonymní píše: Více

A máme taky 3+1. Starší mají svůj pokoj, mladší je s námi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.10.24 16:54

Všem děkuji za reakce, jdu znásilnit chlapa :palec: :lol:

• Citovat
  • Upravit
1772
16.10.24 16:59

Máme 3 děti a trojka nebyla úplně plánovaná (byla v plánu případě o něco později). Dva kluci a poslední holka. Teď jim je 15, 13 a 10. Ovšem po dvou velmi klidných klucích máme raketový torpédo s vlastním názorem na všechno :), je velmi inteligentní, ale je s ní někdy těžké pořízení. Začala řvát a vztekat se v osmi měsících a ještě nepřestala. Jsme ale fakt rádi, že jí máme. Neskutečně obohacuje náš život a je úžasná. Babičky nefungují jako hlídací a někdy to bylo opravdu těžký. Sami s mužem jsme někam jeli poprvé předloni, takže po cca 13 letech.
Je to vyčerpávající psychicky i fyzicky. V podstatě 8 let jsem byla buď těhotná, nebo kojící a nebo oboje najdenou a dost mě to zhuntovalo. Poslední dítěbjsem měla těsně před 34 rokem. A třeba období covidu, kdy byly děti v první, třetí a páté třídě bylo taky meganáročný.
Co se týká bytu, přijde mi 3+1 málo. My máme v podstatě 5+kk v paneláku
asi 94 m² (obývákokuchyň, ložnice, pokoj dcery, pokoj synů a pracovnoskladiště) a potřebovali bysme aspoň ještě jeden pokoj, aby kluci měli každý svůj. Neocenitelné jsou 2 koupelny a 2 WC.
Mazec jsou finace, to lítá neuvěřitelně. Minulý školní rok 4× lyžák, 3× Švp, školní sportovní kurz se školou, zájezd do Skotska se školou, soustředění se sportovním oddílem. Tábory a příměšťáky. Kroužky a sportovní oddíly. Oblečení a boty. Kluci už nosí pánské velikosti a mají stejnou, takže po sobě ani nedědí. Vybavení jako spacáky, batohy, kola, brusle, lyže. Tady záleží samozřejmě na životním stylu rodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí