Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Chápu a moc dobře vím, jaký je to šok
![]()
taky čekáme třetí, máme 2 kluky (10 let a 16 měsíců )
Teď už jsem v půlce těhotenství, nedokázala jsem jít na potrat, sice budeme mít trošku problémy, ale třetí ještě utahneme…
Ať se rozhodnete jakkoliv je to vaše rozhodnutí a vy s ním budete žít
![]()
přeju hodně štěstí ![]()
Chápu, že jsi zaskočená…ale finančně to podle toho, co píšeš, zvládnete. Výšku si můžeš vystudovat o tři roky později a do důchodu se napracuješ ještě habaděj. Ono si člověk kolikrát tu budoucnost představuje nějak a pak to dopadne jinak…ale podle mého názoru se nic neděje náhodou. Prostě k vám to miminko z nějakého důvodu mělo přijít…
Ahoj ![]()
Ja som otehotnela s druhym mimi ked to prve
malo 4 mesiace…
revala som tak jak nikdy ale SAMOZREJME ze sme si ho nechali
prvykrat som pochopila co su to zmiesane pocity. trvalo mi dlho kym som sa s tym zmierila a dnes by som nemenila za nic na svete
uplne ta chapem, ale neboj sa, to zmaknes ![]()
Hele vidím to jako dneska… dělal jsem si tt., protože jsme měli jet k manželovým rodičům a MS pořád nikde. Na papírku byla jen 1 čárka, tak se mi ulevilo, ale když jsem šla kolem stolu za chvilku, byly tam ty čárky dvě, jsem myslela, že mě odvezou. Tak jsem seděla a bulela, manža na mě koukal a pak bulel taky, protože druhý porod byl něco šílenýho - kleště, špatný hojení, cvičení Vojtovky… a nakonec z toho je nádherná holčička, a já jsem z ní úplně vedle
Já nemám nato zabít svoje dítě…Třeba to nebude nakonec tak zlý. Držím palce Stani
Ten prvotni sok je vyzivnej, ale nenech se zaskocit strachem, abys neudelala neco, ceho bys pak jednou litovala. Treti dite me zatim stalo nejaky 2tis
A ty velky vydaje prijdou, az budu v praci, tak se to vykreje.
Tri deti jsem chtela, ale otehotnela jsem v dobe, kdy na to nebyli vztahove podminky a momentalne se ukazalo, ze ani financni - muzi se nevydarilo podnikani a bohuzel je tezce v minusu… A kdybych se mela rozhodovat znovu, rozhodnu se stejne, zkratka ten malej prcek se tam nejak procpal, tak sem asi moc chtel (mame trete taky pres barierovou antiko)
Je to cele celkem narocne, ale kdyz vidim, jak prostredni pecuje o mimino (v cca 1mesici uz dostalo flasu se stavou
), jak mu nejstarsi dela mala a rika, ze je to braska, tak si uz nedokazu predstavit, ze by tu malej nebyl.
Je to těžký, ale jelikož jsme na druhé čekali rok a pomohl nám až klostik, tak jsem nedokazala dat to třetí pryč, našlo si nás samo, asi to mělo svůj důvod ![]()
Sok to musi byt paradni, ale nejake zajisteni mate, jste zdravi a mate se radi…
Co na to rika chlap?
Je tezko rikat, ze bych udelala to ci ono, nejsem v te situaci, ale kdyby nebyl partner nejak vylozene proti, o potratu bych ejspise ani neuvazovala… ![]()
Finančně jsme na tom podobně. My máme dohromady 3 děti, ale žijí s námi jen 2. Už několikrát mě napadlo, jestli nejsem znovu těhotná (je mi 40, mám tělísko) a zvažovala, jestli bych dal dítě pryč. Vím, že bych to zvládla těžko, ale záleží i na tatínkovi.
Závěrem: se stejným příjmem živíme 3 děti, přispíváme babičce k důchodu, dostavujeme domek.
Nejste zadlužení, hurá do toho.
My máme děti 4, zadlužení jsme a po poplaceni všeho nutného nám zbývá 20tis. na beznej provoz. A dáváme to, nezivorime, jezdíme na dovcu, odpadky nejime, děti chodí do kroužků…
@Anonymní píše:
Radši anonymně, ať nerozpoutám nějakou diskusi, ale pokud je třetí dítě neplánované a nechtěné (to nepíšeš), tak já bych zvolila interupci. Já osobně bych to psychicky ustála, neberu shluk buněk za miminko, ale uvědomuji si že kdybych mu dala šanci miminko by z něj MOHLO být.
Příjem tvého muže není nijak malý, otázka však jsou vaše výdaje a pohled tvého muže na další dítě. Hraje ti do karet také fakt, že menší dceři jsou 2 roky, takže to není takový šok jako bys měla puberťáky a musela se vrátit zpět k plínám a dudlíkům po dlouhé době.
Neřeš jak se to mohlo stát a proč se to stalo a tak. Máš 2 možnosti - přehodnotit život, že chceš jen 2 děti, že se chceš vrátit do práce a zkusit VŠ a budeš mít miminko, které bude maturovat až ti bude 57 let a obětuješ mu část svého života a nebo těhotenství uměle ukončíš a s tím rozhodnutím budeš žít.
Ten věk mě opravdu děsí, ale jsem celkem akční a zvládnu toho hodně, od zahrady přes děti, cvičení, rozvoz do města atd.Taky jsem dříve zastával názor, že je to jen pár buněk jinak nic, od té doby co mám děti na to koukám jinak a považuji těch pár buněk za živého tvora a naše další dítko.
Ahojky-Já takhle otěhotněla přesně před rokem akorát se čtvrtým. Měli jsme kondom.Co říci - miminko jsme si nechali a jsme za něj rádi. Ale je to náročné. A dlouho jsem se s tou myšlenkou smiřovala. Je to jiné než když si to člověk naplánuje. ![]()
Ahoj, ten samý problém, jsem řešila vloni v červenci, vrátili jsme se z dovolený, já nedostala MS, udělala si test a tam byly //, podotýkám, že jsem neužívala antikoncepci, spoléhala jsme na přerušovaný styk, což byla chyby, byla jsem z toho taky na nic, měli jsme doma už 2 holčiny 2 roky a 5 let, taky už jsem si chtěla „užívat“ a ne zase piplat další miminko, praly se ve mně 2 osoby, jedna miminko chtěla, druhá ne, byla jsem jak bezduchá, pořád jsem jen bulela.
Nnakonec jsme si mimi nechali, nedokázala jsem jít na potrat, nemohla bych dopustit, aby za naši neopatrnost a hloupost doplatil malý tvoreček. Teď jsem strašně ráda, 27. 3. se nám narodil Vojtíšek, je to naše sluníčko! Zvaž si všechna pro a proti ať pak ničeho nelituješ.
Tahle diskuse mi jde opravdu jako pomoc z nebes.Ve středu jsem šla na normální prohlídku k mému gynekologovi. Ještě jsme tak hezky vtipkovali, že co třetí mimi a podobně, samé srandičky…tedy jen do doby než do mě kouknul. Udělal normální stěr z čípku a že se ještě podívá na mě ultrazvukem…chvíli tam rejdí a pak mi natočí monitor a ukazuje dvě dutinky…a říká:já jsem si to myslel, máte namodralý čípek a teď tu vidíme tohle
noo uklidňoval mě, že to ještě nemusí být těhu, ale i může-podle ultr.to vypadalo max na 2tt. Takže já teď mám čekat 14 dní než udělám další test, asi se zblázním. Doma máme dva kluky-4,5 a 1,5.Přítel je zásadně proti, ale já jelikož už jsem na potratu dřív byla-jako mladá tak prostě je potrat pro mě pasé. Jsem opravdu zvědavá jak to u mě dopadne
Dneska jsem si dělala tt a objevila jsem // a jsem v šoku, jak se nám to mohlo stát, když používáme kondom
Ani nevím, co chci slyšet, potřebovala jsem to někde vyventilovat, tak mě pochopte.
A teď nevím jak to zvládnout, máme dvě holčičky 5 a 2 roky, chtěla jsem se vrátit od září do práce a zkusit studovat VŠ. Navíc nejsem mladice je mi 37 a finančně to taky není žádná hitparáda. Nejsme sice zadlužení, ale já jsem na RD a mnžel plat kolem 27tisíc. Mám pocit, že se zblázním a ubulím.