Zkušenosti s trháním nosních mandlí

6936
27.12.17 17:41

Trhání nosních mandlí

Chtěla bych poprosit o informace k trhání nosních mandlí u dětí. V lednu máme jít na operaci s tříleťákem na trhání nosních mandlí a chtěla bych slyšet vaše zkušenosti před operací a po ní jak vaše děti reagovali? Moc děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
leisa
27.12.17 17:49

@Boxer Je to už dávno, co na tom můj syn byl, ale bylo to snadný. Brzy ráno, na 7h, jsem jej dovedla do nemocnice na lačno, tam si jej převzali, připravili, dopoledne proběhla operace a po probrání a pár kontrolách jsem si jej mohla odpoledne zase vyzvednout a odvézt domů.
Syn reagoval v pohodě, když se trochu víc probral z narkozy, dostal nanuka, tak byl spokojený :D Odloučení zvládl na výbornou, věděl, že je to jen na pár hodin a že část z toho prospí, takže to bude podobné jako když jde na chvíli do školky. Tehdy mu bylo asi 3,5. Bolesti žádné neměl před ani po.

• Citovat
  • Upravit
6936
27.12.17 17:57

Děkuji. Nám právě řekli že hospitalizace bude na 3 dny 8o Před operací užívali jste kapky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
27.12.17 17:57

@Boxer máme to za sebou od září taky s tříleťákem. Byli jsme na ambulantním zákroku. V 8:00 jsme měli nástup, v 8:30 šel na sál a v 11:00 jsme šli domů.
Byli jsme s ním i při uspávání, když se probudil, byli jsme zase s ním. Díky tomu nebyl nejmenší problém.

• Citovat
  • Upravit
Billi
27.12.17 18:00

@Boxer ano, měli jsme jít do nemocnice, kde jeden den nástup, druhý den zákrok a třetí den propuštění, tak jsme našli alternativu.
Na 3 dny jdeme teď na trubičky, i když vím, že jsou zařízení, kde to taky dělají ambulantně.
Jaké kapky mu dáváte? U nás nic takového nebylo.

• Citovat
  • Upravit
leisa
27.12.17 18:03

Není žádný důvod držet dítě v nemocnici 3 dny. Nemocnice asi potřebuje nahnat body.
Trvej na ambulantním zákroku. Předoperační vyšetření s prckem oběháš sama, to se běžně dělá a mnohé nemocnice to i preferují.

• Citovat
  • Upravit
Billi
27.12.17 18:05

@leisa u nás chtěli vlastní předoperační vyšetření i při třídenní hospitalizaci a teď při trubičkách ho chtějí taky. Vysvětlili mi to, že dítě je malé a hodně to krvácí. Tak jsme tam nešli.

• Citovat
  • Upravit
9371
27.12.17 18:06

Ja sam na tom jako dite byl a pamatuju, ze bylo vsechno v pohode. Jen me potom strasne bolelo v krku, asi jak se tam hrabali. :) A jeste ten den jsem byl doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56300
27.12.17 18:07
@Boxer píše:
Děkuji. Nám právě řekli že hospitalizace bude na 3 dny 8o Před operací užívali jste kapky?

Ano, je to lepší, přece jen jsou pod narkozou.
My jsme nastoupili jeden den dopoledne, odpoledne jsme si odbyly předoperační vyšetření a k večeru už bylo dítě v klidu, operace druhý den dopoledne a další den jsme šli domů.
Komplikace související s trháním jako takovým většinou nejsou, spíš takové co souvisejí přímo s narkozou, každé dítě to snáší jinak. Sousední dítě blilo jak amina, naše těsně po operaci mělo nějaký 30minutový amok, u kterého ani nevnímalo a pak zbytek dne úplně hotové a bolavé prospalo. Nedovedu si představit ho v takovém stavu někam brát, byla jsem ráda, že jsme byli „pod dohledem“. Druhý den už ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
R2
3656
27.12.17 18:17

Taky jsme byli na hospitalizaci tři dny, všude je to tak, že rodiče můžou být s dětmi, já byla se synem měl dva a půl a nám se nejen hospitalizace protáhla, ale i léčení, měli jsme komplikace s nárkozou, já bych do jednodenní hospitalizace nešla, ve většině nemocnic je to zrušené právě pro komplikace a vystrašení rodiče stejně vozili děti v noci, přece jenom dítě je po nárkoze ;) ty tři dny nejsou přece tak tragické

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4966
27.12.17 18:19

Letos v červnu jsme byli v kroměříži. Ráno na sedmou příjem, do devíti operace, kolem jedné byl už vypsány ž narkozy a zbytek dne prudil, druhý den ráno po vizitce jsme jeli domů. Celou dobu kromě vlastní operace jsem byla s ním, doporučuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
788
27.12.17 18:27

Ahoj, možná trošku odbočím od tématu. Měli jsme jít na klasické trhání mandlí se synem, po hodně dlouhém zvažování jsme to nakonec zrušili a šli na plazmu. Cena je opravdu nechutně vysoká, asi to není pro každého, museli jsme si odříct jiné důležité výdaje, ale teď když to zpětně po třech týdnech hodnotíme, tak i manžel říká, že to byla nejlepší investice. Bylo to ambulantně, těch tří dnů hospitalizace jsme se fakt děsili, už máme nepříliš dobré zkušenosti. Syna vůbec po zákroku nebolelo v krku, v nose, prostě nic. Byla jsem připravená s léky, ale nebylo nic třeba. Několik hodin po zákroku začal normálně jíst, žádné kašičky, prostě chtěl normální jídlo, rohlíky apod. Myslela jsem, že budou stejné bolesti jako u klasického trhání mandlí, a ono nic. V noci krásně spí, žádné chrápání, žádné dušení se, žádné zvracení - no prostě paráda. Docela lituju, že jsme měli strach a nerozhoupali se k tomu už před půl rokem, kdy potíže začaly, protože teď konečně spíme krásně celou noc. Musím přiznat, že doktoři tentokrát měli pravdu, že jsme ho zbytečně trápili. Ale to člověk zjistí až zpětně, to rozhodování je hrozné a ta zodpovědnost, kdyby se něco stalo, taky. Naštěstí u nás to dopadlo dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
818
27.12.17 19:06

Já se přidám. Byli jsme na plazmě v Plzni u doktora Pavelce se synem, tehdy 5 let. Cena mi nepřišla nijak přemrštěná, se zákrokem naprostá spokojenost. V celkové narkóze, za 2 hodiny propuštění, další den kontrola. Syn úplně v pohodě, bez bolesti, už ten den odpoledne aktivní, že jsme ho nemohli udržet v posteli a šli jme s ním ven. Předtím jsem se radila s naší ORL doktorkou, starší paní, říkala jsem si, že mi to asi nedoporučí, ale opak byl pravdou. Říkala, že byla proti tomu, ale pak vyšetřila dítě od známých ten stejný den po zároku večer, a říkala, že by nevěřila, že se v tom nosohltanu něco dělalo. Za mě nejlépe investované peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
27.12.17 19:33

My jsme byli před rokem a půl, ráno nástup, v 14:30 propuštění domů, za 3 dny kontrola. Proběhlo to bez komplikací. Zvládl to dobře, jen ho nebavilo že musí být v posteli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56300
27.12.17 19:48

@vlastovka385 nám to taky nedoporučovali. Ale spíš kvůli cestě - kliniku, kde plazmu dělají, máme relativně daleko a nechtěli jsme dítě po narkoze namáhat ještě dlouhou cestou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou

Ikona - Pavla Hájková

Mgr. Pavla Hájková