Trhání zubů v těhu a Duphaston

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1629
17.7.15 08:15

Trhání zubů v těhu a Duphaston

Ahoj holky jsem v 5tt a začala mi natékat a šíleně bolet dáseň, nebo spíš tvář a ta kost vzadu kolem dolní osmičky. Už před 4 měsíci mi DR říkala, at se objednám, že je tam kaz, ale že ji vytáhneme, jenže já se bála a hlavně jsme se snažili o miminko. Tak jsem to odkládala. Tad se nám zadařilo, ale začalo mi tohle. Nemůžu ani polknout bolestí, bolí mě i jakoby ty uzliny na krku, pusu otevřu tak na půl.
Jenže je další problém, že beru prášky Duphaston - na udržení těhu.
Máte někdo obdobné zkušenosti???
Vím, že trhat se teda v těhu asi může, ale jak je to s těmi léky, co se může vzít, nemůže, a co kontraindikace s tím Duphastonem??? :-( Snad to vydržím do čtvrtka, to jdu na první ultrazvuk, tak snad mi tam gyndař poradí a příp. pak bych šla k tomu zubaři.
Moc děkuji za odpovědi. Hezký den. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
293
17.7.15 08:24

Jako analgetikum se smi v tehu jen paralen. Ocividne je zub v zanetu a to se po trhani bez leku nejspis neobejdes, protoze to fakt hodne boli. Osobne bych si ho trhat nenechala, jen opichnout umrtvovaci injekci a chodila bych na cisteni.Mam ted neco podobneho, ale trhani jsem az do porodu zavrhla.Mela jsem zub otevreny a chodila na čištění. Umrtvovaci injekce jsou v pohodě, to neskodi. A doma jsem si na bolest dala Paralen, coz je jako si nedat nic, a zub jsem vyplachovala slivovici, ktera umrtvi. Samozrejme jsem nepolykala. A kolem zubu si davala co hodinu rozmackany Paralen.Ona je ho spotreba minimalni, asi 1/4tab na 24 hod a docela to popomů zklidnit. Drzim pesti, at te zub prejde co nejdriv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2611
17.7.15 08:36

@Tesička Taky mě dost bolel zub. Paralen zabral cca na 10 minut. Mně pomohlo žvýkat hřebíček. Sice mi z něho bylo špatně, protože má takovou výraznou chuť, ale na bolest zubu to pomohlo. ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2738
17.7.15 08:56

Můžeš jen paralen, z vlastní zkušenosti - nepomáhá, je to něco šílenýho, být jen na tak slabým oblbováku a to mi ten zub jen ořezali…
Běž tam ale co nejdřív, já tam šla až jsem nemohla polykat, plivala hnis, ucho mě píchalo a pusu jsem měla dvakrát takovou a pak si zkusila jak pes… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
17.7.15 09:15

Co vím, tak Nurofen a léky na jeho bázi (ibuprofen) se v těhotenství nemůžou až ve třetím trimestru. Jako já normálně s léky zacházím velice opatrně, sobě i dětem dávám až když to opravdu jinak nejde, ale pokud je ta bolest až taková, tak bych si snad něco vzala :nevim: Můj doktor naopak říká, že dítě tu bolest vlastně prožívá s matkou, takže i proto je lepší si ten prášek vzít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4148
17.7.15 09:37

@Tesička Nezahrávej si a jdi rovnou k zubaři. Takový zánět zubu a stres z toho ti taky vůbec nepomůže. Na gyndu můžeš snad i zavolat a poradit se. Stejně tak zubař musí znát tvůj stav. duphaston je normální progesteron - dává se na udržení těhotenství, ten tomu zubu neublíží, ani nepomůže…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1629
17.7.15 10:06

@loves já to myslela jako kontraindikaci s jinými léky třebas na tu bolest, nebo ty injekce… Musím vyčkat do pondělí, dnes tam zubař není :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí