Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky jsem v 5tt a začala mi natékat a šíleně bolet dáseň, nebo spíš tvář a ta kost vzadu kolem dolní osmičky. Už před 4 měsíci mi DR říkala, at se objednám, že je tam kaz, ale že ji vytáhneme, jenže já se bála a hlavně jsme se snažili o miminko. Tak jsem to odkládala. Tad se nám zadařilo, ale začalo mi tohle. Nemůžu ani polknout bolestí, bolí mě i jakoby ty uzliny na krku, pusu otevřu tak na půl.
Jenže je další problém, že beru prášky Duphaston - na udržení těhu.
Máte někdo obdobné zkušenosti???
Vím, že trhat se teda v těhu asi může, ale jak je to s těmi léky, co se může vzít, nemůže, a co kontraindikace s tím Duphastonem???
Snad to vydržím do čtvrtka, to jdu na první ultrazvuk, tak snad mi tam gyndař poradí a příp. pak bych šla k tomu zubaři.
Moc děkuji za odpovědi. Hezký den. ![]()
Jako analgetikum se smi v tehu jen paralen. Ocividne je zub v zanetu a to se po trhani bez leku nejspis neobejdes, protoze to fakt hodne boli. Osobne bych si ho trhat nenechala, jen opichnout umrtvovaci injekci a chodila bych na cisteni.Mam ted neco podobneho, ale trhani jsem az do porodu zavrhla.Mela jsem zub otevreny a chodila na čištění. Umrtvovaci injekce jsou v pohodě, to neskodi. A doma jsem si na bolest dala Paralen, coz je jako si nedat nic, a zub jsem vyplachovala slivovici, ktera umrtvi. Samozrejme jsem nepolykala. A kolem zubu si davala co hodinu rozmackany Paralen.Ona je ho spotreba minimalni, asi 1/4tab na 24 hod a docela to popomů zklidnit. Drzim pesti, at te zub prejde co nejdriv.
@Tesička Taky mě dost bolel zub. Paralen zabral cca na 10 minut. Mně pomohlo žvýkat hřebíček. Sice mi z něho bylo špatně, protože má takovou výraznou chuť, ale na bolest zubu to pomohlo. ![]()
Můžeš jen paralen, z vlastní zkušenosti - nepomáhá, je to něco šílenýho, být jen na tak slabým oblbováku a to mi ten zub jen ořezali…
Běž tam ale co nejdřív, já tam šla až jsem nemohla polykat, plivala hnis, ucho mě píchalo a pusu jsem měla dvakrát takovou a pak si zkusila jak pes… ![]()
Co vím, tak Nurofen a léky na jeho bázi (ibuprofen) se v těhotenství nemůžou až ve třetím trimestru. Jako já normálně s léky zacházím velice opatrně, sobě i dětem dávám až když to opravdu jinak nejde, ale pokud je ta bolest až taková, tak bych si snad něco vzala
Můj doktor naopak říká, že dítě tu bolest vlastně prožívá s matkou, takže i proto je lepší si ten prášek vzít.
@Tesička Nezahrávej si a jdi rovnou k zubaři. Takový zánět zubu a stres z toho ti taky vůbec nepomůže. Na gyndu můžeš snad i zavolat a poradit se. Stejně tak zubař musí znát tvůj stav. duphaston je normální progesteron - dává se na udržení těhotenství, ten tomu zubu neublíží, ani nepomůže…
@loves já to myslela jako kontraindikaci s jinými léky třebas na tu bolest, nebo ty injekce… Musím vyčkat do pondělí, dnes tam zubař není ![]()