Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Prosím poraďte, dnes odpoledne jsem si nějak blbě sedla, když jsem držela malýho a ucejtila divnou bolest. Večer se podívám a mám u poševního vchodu trhlinu! Nekrvácí to, ale trochu to štípe a nevypadá to hezky, je to takový rozšklebený…jsem necelý tři měsíce po porodu, šitá jsem byla až až. Na gyndu se dostanu nejdřív v pondělí, tak prosím poraďte co s tím. Stalo se vám to taky? A co na to dát? Bepanthen? Bojím se třeba nějaké infekce…když to praskne při blbým sednutí, tak co teprv při sexu?! ![]()
Hele asi to musi hrozne bolet,ja bych rano jela na pohotovost na porodni,jinak asi nic,zasypat praskem na rany,popr mazat bepanthenem?krvaci to?no a zadny sex samozrejme
Ahoj, máš daleko porodnici, ve které jsi rodila? Já bych tam zajela, ať se na to kouknou, když je víkend. Aby se to nezanítilo…
Daleko není, tak tam asi zajedu…ach jo. Bepanthen nám zrovna došel krucinál…na sex nemám ani pomyšlení!
na tyhle trhlinky pomáhá dubová kůra - v gelu, je v tom i nějaká desinfekce, jinak to pomáhá na hojení (můžou se tím mazat i stehy po šití nebo to funguje i třeba na hemoroidy) ![]()
určitě bych letěla na pohotovost, to se ti rozjelo v místě šití? protože je to fakt divný, že sis to mohla takhle lehce natrhnout, tak jenom aby se ti to ještě víc nerozjelo..
Jojo, měla jsem tam steh. Taky mě to vyděsilo, že jen při blbým nasednutí se to rozjede ![]()
tak jestli to bylo v místě kde tě šili, tak se fakt povolil steh, tak to bych jela na pohotovost, možná né teď v noci, ale ráno určitě hnedka…
tak to je mazec, že tři měsíce po porodu se to dokáže takhle rozjet
jestli tě to teda nebolí a nekrvácíš, tak myslím, že do rána to ještě počká a do té doby všechno opatrně ![]()
Je to mazec, jsem z toho hotová, jakoby nestačilo jak moc jsem byla šitá…Nekrvácím a jen to štípe, tak vydržím do rána a pak asi pojedu, no. Díky.
@Nikolacek píše:
Prosím poraďte, dnes odpoledne jsem si nějak blbě sedla, když jsem držela malýho a ucejtila divnou bolest. Večer se podívám a mám u poševního vchodu trhlinu! Nekrvácí to, ale trochu to štípe a nevypadá to hezky, je to takový rozšklebený…jsem necelý tři měsíce po porodu, šitá jsem byla až až. Na gyndu se dostanu nejdřív v pondělí, tak prosím poraďte co s tím. Stalo se vám to taky? A co na to dát? Bepanthen? Bojím se třeba nějaké infekce…když to praskne při blbým sednutí, tak co teprv při sexu?!
A neruply ti třeba štychy?? Já jsem tedy ještě nerodila a asi ani nebudu ale asi bych si s tím zajela k doktorovi!!!!!
napadlo mě ještě si to zakápnout pro sichr nějakou desinfekcí, aby se do toho do rána nepokoušel nějakej zánět - ale teda nevím, jestli by to neudělalo víc škody než užitku…
no jestli máš doma kysličník, tak myslím, že tím nic nepokazíš…
@Mar__tanka1983 máš pravdu, ale úplně se kroutím při té představě