Tři a více dítek

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2915
25.3.15 16:04

Asi takle, lidi budou vždy rýpat do všeho at už je to bydlení, vzhled nebo děti je to jedno každopádně být tebou bych se na ostatní vy…,znám to taky to tak u nás ve městě je každej každýho drbe, mějte děté kolik chcete, máte na to peníze, máte kde bydlet.. a astotní potřebné věci nevidím v tom problém…asi tak takže závěr na ostatní se vyprdni a dělejte si co uznáte za vhodný s manželempřítelem…:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
25.3.15 16:28
@EdLucie píše:
Zdravím všechny maminky :-) Chtěla bych se zeptat, jsou mezi vámi maminky co mají tři a více dětí? Mě je 27, máme tři děti a abych řekla pravdu, občas si připadám jako exot :-( Jsem v téhle době sama, kdo chce mít hodně dětí? Ano vím, že to je finančně náročný a že to je argumentace hodně velký spousty lidí… Přesto si myslím, že když děti nemusejí do školky nosit tepláky adidas, tak se dá zvládnout… Jak to máte vy mamči, které máte více dětí? Často poslouchám, že jsme nemuseli mít tolik dětí a že už to snad stačí a že všichni doufaj, že už nebudeme mít další a podobný nepříjemný řeči :-(

Naopak, nikdo se nad tim nepozastavuje a rekla bych, ze takovych rodin je cimdal vic. Akorat me obcas nekdo polituje, ze mame same kluky - a to si soucit opravdu zaslozim :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
25.3.15 19:10

Je mi o dva roky víc a máme taky tři děti, okolí v pohodě. Tuhle nás zastavila sotva se vlekoucí paní, že je to krásný, jak jsou holky (všechno jsou holky) veselý a že se to už moc nevidí, tolik dětí. Tak jsem se čepýřila :mrgreen: Holky jí pak samy od sebe doběhly s naškubanou kytkou, pani se mohla zbláznit spokojeností. Bylo by to fajn, kdyby prostřední cestou ke mně nezakopla a neslítla tak blbě, že se jí kývou dva zuby :roll: Lidi si spíš dělají srandu, že tatínek bude jednou odstřelovat nápadníky a tak, sestra u dětský má prý pocit, že otevře diář a hned vidí naše jméno :lol: Je to fajn, zatím žádný negativa, ale taky si zakládám na tom, aby se holky chovaly slušně (děkování, zdravení, chození na pravé straně,..), oblečený jsou čistě, hezky, učesaný jsou. Asi by to bylo jiný u takový tý rodinky, kde matka řve po dětech, ty okopávají v mhd sedačky, drobí s rohlíkem, děti jsou upatlaný, uřvaný. Tam asi moc pozitivních ohlasů okolí nebude :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25082
25.3.15 19:23

Jaký si to uděláš, takový to máš… ;) Je potřeba zamyslet se nad budoucností, malé děti nestojí fakt skoro nic, já nejvíc utratím za jídlo, páč si potrpím na kvalitní… i když těžko soudit, možná dá jiná za fastfoood víc :mrgreen:
Ale oblečení jsem hodně dostala, zatím holky, takže si to dědí po sobě.
Ze škol, výletů a kroužků mám trochu vítr, ale to se ukáže. ZAse budu já v práci (snad) a peněz bude víc, jak teď…
U tří teda končíme :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538
25.3.15 19:33

Ahoj, taky se přidávám, čekáme třetí. Reakce byly všelijaké, pár dotazů typu „kam to dáte“, „jak to uživíte“, dokonce citace nějakého článku papeže, že není dobré se množit jako králíci. Řešila jsem to i tady, protože v začátku jsem byla hodně citlivá a tohle mě prostě dostávalo. HOlky tady mě uklidnily, poradily pár vtipných odpovědí a teď už se setkávám s víceméně kladnými reakcemi, ale hlavně už to tolik neřeším, jsou to moje děti a nikdo nemá právo nám do toho kafrat. Co mě ale ještě pořád štve jsou ty de. ilní dotazy, že chceme asi tu holčičku (máme 2 kluky) a jestli to teda bude ta holčička. My nevím, vědět nechceme, ale denně se mě na to někdo ptá a přeje, aby byla. Někdy mám pocit, že kluk je méně, pro mě bude výhra zdravý a pohodový prcek jakéhokoli pohlaví. Mám chuť si pořídit placku (odznak) nechci vědět pohlaví svého dítěte a jen na ni mlčky ukazovat.
Velké rodiny jsou prima :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
913
25.3.15 20:04

Mam nekolik kamaradek se 3-4 detmi a taky se vzdy kacim. Ne kvuli uziveni (to zvladaj v pohode), ale ze jsou tak statecny absolvovat tolik tehotenstvi a porodu. Je to hezky mit tolik deti (tedy pokud je lidi uzivi). Minule jsem se koukala na svoji rocni holcicku, ktera ma spoustu prostoru a hracek a bylo mi ji lito, ze je na to sama. Tak se asi jeste jednou premuzu, ale kezby se ty deti daly vyzvednout uz hotovy z nejakyho inkubatoru - mela bych taky 3-4 :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
913
25.3.15 20:04

Mam nekolik kamaradek se 3-4 detmi a taky se vzdy kacim. Ne kvuli uziveni (to zvladaj v pohode), ale ze jsou tak statecny absolvovat tolik tehotenstvi a porodu. Je to hezky mit tolik deti (tedy pokud je lidi uzivi). Minule jsem se koukala na svoji rocni holcicku, ktera ma spoustu prostoru a hracek a bylo mi ji lito, ze je na to sama. Tak se asi jeste jednou premuzu, ale kezby se ty deti daly vyzvednout uz hotovy z nejakyho inkubatoru - mela bych taky 3-4 :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25082
25.3.15 20:15

@mischelinka Taky mě pár reakcí zarazilo… ale je to naše věc, ne? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25082
25.3.15 20:17

@achesa1 :mrgreen: Já měla těhotenství dobrý a porody taky. Prostě běžný, nic extrémního… miminka byly horší, ale děti jsou zdravé a to je nedůležitější. Ale říkala jsem, že bych chtěla třetí, ale kdyby mi ho někdo dal tak dvouměšíční… :D Teď si těhotenství užívám, taky aby ne 20.tt, ale ten konec, to zase bude :roll: A miminnko budu mít třeba do třetice hodné a spavé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
25.3.15 20:21
@mischelinka píše:
Ahoj, taky se přidávám, čekáme třetí. Reakce byly všelijaké, pár dotazů typu „kam to dáte“, „jak to uživíte“, dokonce citace nějakého článku papeže, že není dobré se množit jako králíci. Řešila jsem to i tady, protože v začátku jsem byla hodně citlivá a tohle mě prostě dostávalo. HOlky tady mě uklidnily, poradily pár vtipných odpovědí a teď už se setkávám s víceméně kladnými reakcemi, ale hlavně už to tolik neřeším, jsou to moje děti a nikdo nemá právo nám do toho kafrat. Co mě ale ještě pořád štve jsou ty de. ilní dotazy, že chceme asi tu holčičku (máme 2 kluky) a jestli to teda bude ta holčička. My nevím, vědět nechceme, ale denně se mě na to někdo ptá a přeje, aby byla. Někdy mám pocit, že kluk je méně, pro mě bude výhra zdravý a pohodový prcek jakéhokoli pohlaví. Mám chuť si pořídit placku (odznak) nechci vědět pohlaví svého dítěte a jen na ni mlčky ukazovat.
Velké rodiny jsou prima :palec:

Si nevybereš, my po dvou holkách poslouchali, že by to chtělo konečně kluka a uups, zase holka. Takže teď zas posloucháme, kdy že bude to čtvrtý (a samo že kluk :roll: ) Já nevím, kolik dětí ještě musím porodit, aby bylo všem jasný, že holky jsou chtěný a že jich budu mít třeba deset, po klukovi netoužím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
834
25.3.15 23:49
@Samamama píše:
Jako ostatní- ať každý má tolik dětí, kolik uživí. A z keců okolí bych si nic nedělala, ono to často ani není nějak špatně míněno, lidi často melou jen aby mleli. A hlavně řeči jsou vždy- jedináček je špatně, dvě děti stejného pohlaví jsou špatně (můj případ, neustále poslouchám, jestli ta holčička do třetice, odpovídám „jen přes mou mrtvolu“ a není dál co řešit), nakonec i rodiče „ideálního párečku“ si možná po čase vyslechnou, jestli si nepořídí ještě benjamínka.. a pak najednou jsou 3 děti moc, 4 děti ještě víc…prostě kecy. Připravila bych si nějakou vtipnou universální odpověď, kterou bych dotazující stírala tak, aby neměli potřebu se ptát znova, něco ve stylu jak psaly holky o topení dětí nebo adopci :mrgreen:.

Nádherně napsané :lol: :lol: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538
26.3.15 09:43
@zuzouš píše:
Si nevybereš, my po dvou holkách poslouchali, že by to chtělo konečně kluka a uups, zase holka. Takže teď zas posloucháme, kdy že bude to čtvrtý (a samo že kluk :roll: ) Já nevím, kolik dětí ještě musím porodit, aby bylo všem jasný, že holky jsou chtěný a že jich budu mít třeba deset, po klukovi netoužím.

jojo, je to hon po pohlaví, případně po párečku. Pokud máš děti stejného pohlaví, tak jsi chudák. Většinou jsem nad věcí, ale teď, když to poslouchám téměř obden, mě to fakt vytáčí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
26.3.15 11:51
@mischelinka píše:
jojo, je to hon po pohlaví, případně po párečku. Pokud máš děti stejného pohlaví, tak jsi chudák. Většinou jsem nad věcí, ale teď, když to poslouchám téměř obden, mě to fakt vytáčí

To já ne, to tatínek je prej chudák :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1799
27.3.15 14:42

Tak můj tchán pochází z 18 dětí. Pro představu dodávám, že to zvládly jenom dvě maminky. Dříve nebyly peníze, ale hodně dětí. Teď je zvláštní doba - každý má peníze a děti nechce skoro žádné a přemýšlí, zda uživí jedno či dvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
30.3.15 09:59

Holky, teď jsem zasedla k počítači a čtu ty příspěvky, co jsem přes víkend nestihla předčíst a všem vám moc děkuju :-) Máte pravdu, že je nejlepší si z nikoho nic nedělat a jít si svou vlastní cestou :-) Přece jen je pravda, že jí za mě nikdo neprojde :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin