Tři a více dítek

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5
25.3.15 13:38

Tři a více dítek

Zdravím všechny maminky :-) Chtěla bych se zeptat, jsou mezi vámi maminky co mají tři a více dětí? Mě je 27, máme tři děti a abych řekla pravdu, občas si připadám jako exot :-( Jsem v téhle době sama, kdo chce mít hodně dětí? Ano vím, že to je finančně náročný a že to je argumentace hodně velký spousty lidí… Přesto si myslím, že když děti nemusejí do školky nosit tepláky adidas, tak se dá zvládnout… Jak to máte vy mamči, které máte více dětí? Často poslouchám, že jsme nemuseli mít tolik dětí a že už to snad stačí a že všichni doufaj, že už nebudeme mít další a podobný nepříjemný řeči :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
58830
25.3.15 13:42

@EdLucie maminek s 3 a více dětmi je tady docela dost. A z řečí si nic nedělej, je to jenom vaše věc.
Myv tuhle chvíli čekáme páté a nejspíš ne poslední :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8848
25.3.15 13:42

Když na to máte, mějte si dětí, kolik chcete…
Pokud to budete zvládat finančně i troje děti na ZŠ, SŠ, VŠ, kroužky, dovolené, normální oblečení, boty, strava… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kvetinka56
25.3.15 13:43

@EdLucie je to čistě tvoje věc. do života mi může kecat akorát člověk, na kterém moje rozdhodnutí závisí - čili jenom můj manžel. názory ostatních jsou mi ukradené, pokud mně nemusí živit, není to jejich věc.

• Citovat
  • Upravit
1017

My máme tři, čtvrté v plánu. Okolí neřeším :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2874

Nevidím natom nic špatného, dětí měj kolik chceš, hlavně, ať je uživíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
25.3.15 13:45

Taky na tom nevidím nic špatného, hlavně že se uživíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
25.3.15 13:48

Peněz máme tolit, že nám to stačí. Ano nemůžem si vyzkakovat a jezdit každý rok na dovču, nebo kupovat dětem značkové oblečení ale moje děti chodí hezky oblíkané a ani né za majlant :-) Spíš mě mrzí, že jsou lidi, který do nás neustále rýpou a pořád někde poslouchám, že už tak jich máme dost :-( Při tom, občas hlídám ještě dvě děti kamarádce, takže se mi to tu sejde, že tu je 5 dítek a máme tu veselo :-) Jenže to nikomu nevadí ale běda, jak bych měla další svoje :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20885
25.3.15 13:51

@EdLucie vis tak ono to neni jen o znackovych teplacich.ja mam tri. Hodne penez padne za plinky, presnidavky, jogurty, obleceni( a to kupuji v bazarcich). Nejstarsi chodi do skoly a ta stoji taky dost penez.ma dovoleny jeden krouzek a i ten me stoji fakt hodne.az budou chidit do skoly vsechny tri deti tak to bude asi krute :) jinak muj osobni pocit je, ze tri deti uz velka rodina jsou, nekdy mam pocit ze se zblaznim :) 4 uz si nedovedu predstavit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14475
25.3.15 13:52

Lidi rýpou, kdy už budeš mít první, pak kdy bude mít prvorozené sourozence, když máš třetí, tak proto, že jsi chtěla ke dvou klukům konečně holčičku, u čtvrtého už to začíná být podezřelé :mrgreen: Každopádně kdo chce, pomlouvat bude tak jako tak. Ať se daří a dětičky jsou zdravé :kytka:

Příspěvek upraven 25.03.15 v 13:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14475
25.3.15 13:52

Velkým rodinám fandím :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58830
25.3.15 13:53

@EdLucie a on vás někdo jiný živí nebo jste na ostatních lidech nějak závislí? Opravdu to hoď za hlavu a neřeš ostatní. Je to jenom a pouze vaše věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20885
25.3.15 13:56

@EdLucie a komu konkretne to vadi? Ja se teda nikdy nesetkala s nejakou negaci. 3 deti nejsou nic neobvykleho :) jen tchan nekdy podotkne ze snad uz mame dost ale ja vim jak to mysli :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
25.3.15 13:57

Děti máme čtyři, za exoty nás nepovažuje asi nikdo (aspoň o tom nevím) a nijak divně se necítím…
A nikdy jsem ani podobné řeči neslyšela… asi mám štěstí na lidi kolem, na přátele a tak…
Pokud tolik dětí chcete, tak je mějte… vždyť je to jen a jen vaše věc, pokud nejste odkázáni na finanční a jinou pomoc od svého okolí, státu a nejste na sociálních dávkách… nikdo jiný je za vás živit a vychovávat nebude, tak jim do toho přece nic není…

Příspěvek upraven 25.03.15 v 13:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
25.3.15 13:58

Nee neživí nás nikdo, upřímně u nás ani moc nefungujou babičky a dědové… Děti nám hlídají tak jednou za rok a né proto, že by nechtěli ale spíš proto, že to zvládám sama a nijak to nepotřebuji… Plínky už se nás teda týkají naštěstí jen minimálně, nejmladší syn je má jen na noc :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin