Tři a více dítek

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
328
25.3.15 13:59

@EdLucie kdo vam to rika? okoli nebo i rodina? Ja bych se asi dost durazne ohradila, ostatnim do toho nic neni. Vase rozhodnuti, vase zodpovednost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9318
25.3.15 14:02

@EdLucie me je 25 a kazdym dnem prijde kus c. 2 a 3.

mame malej byt, ja v unoru dostudovala. Chteli sme druhy, aby bebyl kluk sam a mela sem deti z krku.
Ja osobne bych mela klidne deti 8,ale nemame na ne penize.

Vis kolik lidi mi rikalo, co jsme si to vymysleli z dvojcaty? kde na to budem brat, co budem delat.

No, neutopim je prece. Na sterilizaci dle rad taky nejdu, tak treba jednou bude i vic deti co ja vim.

Ale co vim jiste, ze to je jen a jen nase vec a kazdej mi muze skocit do trenek :zed:

Příspěvek upraven 25.03.15 v 14:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
25.3.15 14:02

Bohužel jak okolí tak i rodina :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
834
25.3.15 14:03

@EdLucie já mám ve svém okolí celkem dost rodin s třemi dětmi, některé plánované jiné ne. Přijde mi to mnohem běžnější než to bylo, když jsme byli my malí. Ale je pravda, že většina mých přátel okolo 27 s dětmi spíš začínala :lol: Takže ty řeči a to že mezi tvými přáteli zatím nikdo, je spíš dáno podle mně věkem. Kašli na řeči a buď ráda.. Já chtěla taky děti aspoň 3, líbily by se mi i 4, ale ze zdravotních důvodů další mít nesmím, takže se nerouhám a jsem šťastná aspoň za ty dvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
834
25.3.15 14:05

@EdLucie a t po okolí či rodině snad chceš aby ti 3× týdně hlídali a děti živili a šatili? ;) Pokud ne, nic jim do toho není a dala bych jim to jasně najevo. Že děti jsou dar, že jste je chtěli a budete jich mít kolik vy chcete a nepřejete si poslouchat podobné řeči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
25.3.15 14:08

@EdLucie U nás je děti 9 8) Pokud se to někomu nelíbí, je to jen a jen jeho problém :nevim: Je to jen vaše - tvoje a manželovo rozhodnutí ;)

@e-lili Zrovna včera se nějaká paní venku „ofrňovala“, že by dvojčata nechtěla :roll: Tak jsem se jí slušně zeptala, jestli by si jedno vybrala a druhé šla utopit, nebo co by jako dělala :zed:

Příspěvek upraven 25.03.15 v 14:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
25.3.15 14:08

@Hanka253 souhlas, copak ty jim taky rikas, co maji nebo nemaji delat. Vy jste to tak chteli, je to vase rozhodnuti a nemusite se pred nikyn obhajobat. Ze rodina rejpne, to bych jeste pochopila, ale okoli po ton nic neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lelek23
25.3.15 14:12

Preji Vam to :] ale ja osobne nezvazuji mozna ani druhem, ja jsem ze dvou deti a neumim si predstavit ze by se nam maminka mohla tak venovat kdyby mela jeste o dve deti vic… moje mama je ze ctyr deti a taky rikala ze u nich to bylo silene kdyz byla mala ze na ne babi [babi byla ze sedmi deti] nemela cas a vlastne me nabada k tomu abych vice deti nez jsou dve ani nemela [ a to se pocita jeste s velkym odstupem jelikoz mi je 21let] naopak partner ze ctyr deti a moc by si pral vice nez dve deti… je to na kazdem na co se citi… ja osobne kdybych chtela velkou rodinu na okoli bych se vykaslala a mela bych jich kolik bych chtela

• Citovat
  • Upravit
9318
25.3.15 14:18

@fragola ja uz to tu nekde Psala

Jakasi babka.cizi se me ptala co budem jako delat, jestli vim kolik stoji zimni boty atd atd

Uplne vklidu jsem ji rekla, ze to neresim, ze jedno jde k adopci. Sklapla a od te doby me nikdo cizi nezastavuje

Ale asi budou cucet az vyjedem s kocarem a dvema detma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
25.3.15 14:24
@e-lili píše:
@fragola ja uz to tu nekde Psala

Jakasi babka.cizi se me ptala co budem jako delat, jestli vim kolik stoji zimni boty atd atd

To je dojemné, jak jsou někteří lidé starostliví, že? 8)

Zakladatelko, na ostatní kašli. Lidi budou mít řeči pořád, pokud nemáte ideál dvě děti - páreček. A někdy budou mít řeči i tak :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10568
25.3.15 14:28

@EdLucie Ahoj mě je 25 a mám tři děti, dřív to lidé komentovali, ale já na ně kašlala :D Akorád dřív když jsem šla pro děti do školky, tak jsem si připadala divně, teda hlavně u první dcery :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149
25.3.15 14:48
Chtěla bych se zeptat, jsou mezi vámi maminky co mají tři a více dětí? Mě je 27, máme tři děti a abych řekla pravdu, občas si připadám jako exot :-(

Ve dvaceti sedmi jsme měli taky tři děti, z toho první (neplánované) ještě během školy. Největší problémy s okolím jsme si užili právě s prvním - rodiče s námi nějakou dobu nemluvili, že nedostudujeme a tak (dostudovali jsme řádně oba).
Je pravda, že tehdy se obecně začínalo rodit dříve než dneska. O dost později jsme si pořídili ještě jedno, a loni k těm starším (mezitím už dospělým) poslední - už definitivně, protože nejde jen o to děti mít, ale taky řádně vychovat. Má to svoje specifika - místo auta potřebuješ spíš autobus, a auto je prakticky základní prostředek pro společnou přepravu kamkoliv, protože vše ostatní (autobus, vlak, o letadlech nemluvě) vychází výrazně dráž.
Na druhou stranu, s tím počtem to není násobně dražší nebo násobně náročnější. Spousta věcí - oblečení, některé hračky, jízdní kola, dětské lyže apod. se ‚recykluje‘, děti se zabaví navzájem, pomáhají si a udělají i kus práce doma.
Recepty na vaření se standardně násobí 2× - 3×, potřebuješ větší hrnce, velký stůl a velký dům :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
25.3.15 14:52

Ahojky, my máme dětí šest, když na mě začalo být vidět bříško se šestým prckem, tak lidi měli starosti, posílala jsem je k šípku, živit nám je nikdo neživí, k moři si v létě na týden skočíme, i na ty adidasky přichází… Není to sranda, ale děti netrpí rozhodně nedostatkem, já pracuji od půl roku věku syna, manžel je na mateřské, lidi nás určitě řeší, ale je to jejich problém. Kdyby byl nějaký zájemce, klidně si to s ním na týden vyměním, může chodit do práce, řešit školu dětí (nejstarší je na gymnáziu, další tři na základce, jeden ve školce a nejmladší doma, jsou mu dva), rozvážet do kroužků, zušky, cvičit klavír. Jsem šťastná, že je mám! Jsou úžasná parta, krásně si hrají, jsou samostatní, jezdíme na cyklovýlety, plaveme, každou chvíli jsme někde jinde a život si užíváme. Za chvíli jedeme na kola, nejdříve na hodinku do bazénu a potom na ranč na koně :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
25.3.15 15:00

Jako ostatní- ať každý má tolik dětí, kolik uživí. A z keců okolí bych si nic nedělala, ono to často ani není nějak špatně míněno, lidi často melou jen aby mleli. A hlavně řeči jsou vždy- jedináček je špatně, dvě děti stejného pohlaví jsou špatně (můj případ, neustále poslouchám, jestli ta holčička do třetice, odpovídám „jen přes mou mrtvolu“ a není dál co řešit), nakonec i rodiče „ideálního párečku“ si možná po čase vyslechnou, jestli si nepořídí ještě benjamínka.. a pak najednou jsou 3 děti moc, 4 děti ještě víc…prostě kecy. Připravila bych si nějakou vtipnou universální odpověď, kterou bych dotazující stírala tak, aby neměli potřebu se ptát znova, něco ve stylu jak psaly holky o topení dětí nebo adopci :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14091
25.3.15 16:01

Treti cekam, ovsem okoli i rodina me prekvapili. Reakce pozitivni. Zadne otazky, jak „to“ uzivime. Uzivime, musime. Ale moje deti nemusi mit kazde svuj pokoj, vystajlovane a ani chuderky nemaji tydne tri krouzky.:-) Teda jako by mit asi mohly, ale maji linou matku.:-)
Zavidim trojdetnym a vicedetnym maminkam, co stihly deti do tricitky, si totiz prijdu stara.:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin