Tři autosedačky do Ford Focus?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
269
9.7.17 14:16

Ozivuji diskusi, cekame brzy miminko, mame ford focus a dcery uz starsi (6a 8let), nyni jezdi v sedackach coneco do 25kg, ale ty se s vajickem dozadu nevlezou…takze shanim neco uzsiho na poutani autopasem. poradite co vybrat? A neni nejake nastaveni na ten pas, aby se mohly samy obslouzit a zapnout? v druhem aute mame na nouzovku podsedaky a blbe se jim lovi to zapinani…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lomis
8.4.18 19:11

bezpečnost tří dětí

Neřešil někdo z Vás, která kombinace autosedaček je bezpečnější?
Máme jedno dítě v kategorii 15-36 kg, druhé dítě v kategorii 9-18kg a třetí dítě se má narodit v květnu(takže kategorie vajíčko)

Co je bezpečnější?:
1. Mít vzadu narvané 3 autosedačky zmiňovaných kategorií?

• nebyly by na isofixu - jen na pasech aby se vešly
  • byly by na sebe napasované a skoro natlačené i na dveřích

2. Mít vzadu vajíčko, autosedačku kategorie 9-18 kg a uprostřed třetí dítě na posedáku?

3. Mít vzadu vajíčko, autosedačku kategorie 9-18 kg a třetí dítě na předním sedadle v autosedačce kategorie 15-36 kg?

Děkuji za vaše postřehy. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
23966
8.4.18 19:21

My máme uprostřed podsedák. Za řidičem vajíčko, za spolujezdcem pultikovku. A poutání je dost o nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2206
8.4.18 19:26

Mám stejný vůz, jen staršího data výroby, ale velikostní parametry se myslím lety nezměnily. Praktikuji variantu 2, ale strašně me to obtěžuje, ukrutný boj se zapnutím pasů a to mám malou ruku. A i tak musím fakt trisknout dvermi aby je tam všechny zavřela. V předu sedí další dospělí.
Osobně bych vpředu raději vejce, ale nemám vypínací airbag.
Z Vašich variant bych volila nejstarší dítě v předu. Jen jsem žila v domnění, ze na předním sedadle může byt z autosedacek jen vejce.
Raději bych kdyby byl využít všechen isofix než žádný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lomis
8.4.18 19:27

@Netopirek A jak se dětem sedí takhle pospolu? Hlavně tedy na tom podsedáku? Děkuji :kytka:

• Citovat
  • Upravit
lomis
8.4.18 19:32

@Zkai Před pár měsíci jsem četla, že to může být problém v některých zemích EU. Jestli jsem to pochopila správně, tak v ČR to povolené je, ale měla bych si to pro jistotu ověřit :think:

• Citovat
  • Upravit
lomis
8.4.18 19:36

@Taciras To jsem také četla, že podsedák není bezpečný. Ale váhám, jestli je bezpečněji v autosedačce vedle řidiče nebo když jsou tři sedačky na těsno a jen na pásech :think: Žádná z variant není ideální, já vím :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2206
8.4.18 19:40

@lomis fakt nevím, ale v dodávkách vidam velké dětské sedačky běžně. Jinak super je ze ten nejrozumnejsi, nejstarší, co je chudák skriplej uprostřed, zmakne zandavat dudlik a utirat slinty a případný další produkty :) děti problém nemají. Teda na delší štreku asi fakt ne.

@Taciras partner ma Mondeo a než se narodil treti, tak jsem vzadu mezi sedačkami jezdila já. Jako nic moc, ale přežít se to dalo. Ano, jsem trochu trpaslík. On nikdy tři děti nevozi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lomis
8.4.18 19:47

@Zkai Mno, já si teď představila to naše nejstarší a nejrozumnější dítě sedící vzadu uprostřed a první co mne napadlo, že toho dudlíka bráchovi sebere :D Ne pro sebe, ale je to taková žárlivka :roll:

• Citovat
  • Upravit
2206
8.4.18 19:56

@Taciras Je fakt ze Römer nemáme…

@lomis bude velkej bracha/segra, hlavně bude vědět co to ma za následky krást dudliky :D u nás je vzadu bitka jen o žvanec

A pravda, ze časem se dozadu tři sedačky fakt nevejdou. Sousedi si rovnou pořídili mpv, me se auto brzo rozpadne, tak si koupim autobus. Co kdyby..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
8.4.18 20:57

@Taciras
Máme to úplně stejně jako vy. Typ auta i sedačky :D Taky netuším, jak by si tam mohl někdo sednout, to místo tam prostě není.

Jinak já bych dítě na podsedák nedala, nepřijde mi to bezpečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.4.18 21:53
@lomis píše:
Neřešil někdo z Vás, která kombinace autosedaček je bezpečnější?
Máme jedno dítě v kategorii 15-36 kg, druhé dítě v kategorii 9-18kg a třetí dítě se má narodit v květnu(takže kategorie vajíčko)

Co je bezpečnější?:
1. Mít vzadu narvané 3 autosedačky zmiňovaných kategorií?

• nebyly by na isofixu - jen na pasech aby se vešly
  • byly by na sebe napasované a skoro natlačené i na dveřích

2. Mít vzadu vajíčko, autosedačku kategorie 9-18 kg a uprostřed třetí dítě na posedáku?

3. Mít vzadu vajíčko, autosedačku kategorie 9-18 kg a třetí dítě na předním sedadle v autosedačce kategorie 15-36 kg?

Děkuji za vaše postřehy. :kytka:

To nejstarsi může být veprostred pasem bez autosedacky. Povolují to silniční pravidla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
8.4.18 22:41
@lomis píše:
@Netopirek A jak se dětem sedí takhle pospolu? Hlavně tedy na tom podsedáku? Děkuji :kytka:

Nevadí jí to. Tím, že je uprostřed a obsluhuje mladší ségry, si připadá dospělá. Ale až se skořápka vymění za další pultíkovku tak už tam moc místa mít nebude. Takže uvidíme. Koukáme se po větším. Ale protože moc často v plném složení nejezdíme, tak nás to zatím moc netlačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
8.4.18 22:46

@lomis a teda záleží jak je velké nejstarší dítko. Ta moje se pravidelně měří a váží, aby věděla kolik jí ještě schází, aby už nemusela mít nic.

A co se týče bezpečnosti podsedáků. Tak jeho bezpečnost je nižší, že není chránění z boků. Ale když jsou jedna sedačka vedle druhé od dveří je dveřím, tak není správně připoutaná ani jedna sedačka. Takže bezpečnost taky nic moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.4.18 23:06

@lomis Tohle si pořídila kamarádka, která má 3 děti, objednávala to z Anglie: https://multimac.co.uk/home

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí