Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj, máme ford focus combi a chci se zeptat, dáte do něho někdo tři autosedačky? Popř. co je to za autosedačky? (ne podsedáky), děti máme sice dvě ale občas se zadaří že bych potřebovala popovézt další dítě, vpředu máme airbag,výhledově bychom rádi třetího potomka.
Nějaké 3 se tam dají nacpat, Steeve určitě i poradí jaké, ale musíš napsat jaké kategorie?
Případně sedačka po směru jízdy se dá vozit i na spolujezdci s airbagem, nesmí být pouze pro protisměrnou.
ahoj,my ho mame,a deti lifrujou k nam,jinam se tri nevejdou,tak urco ![]()
j.a.n.i1 píše:
Nějaké 3 se tam dají nacpat, Steeve určitě i poradí jaké, ale musíš napsat jaké kategorie?
Případně sedačka po směru jízdy se dá vozit i na spolujezdci s airbagem, nesmí být pouze pro protisměrnou.
no na spolujezdci zase nesmi být mladší 12 let, ne? Mě jde o menší děti, teď máme 2,5 roku (starší je drobík, má asi 10kg) a 0,5 roku, na starší Besafe izi kombi, na mladší vajíčko od xlanderu. ale klidně bych to za něco povyměňovala. Obě sedačky jsme zkoušeli dát doprostřed a nestačil nám pás
dá se to nějak prodloužit?
protisměrná taky může přijít na sedadlo spolujezdce, ale je tam nutnost vypnutí airbagu a sedačku přirazit co nejvíce k palubce, u posměrné sedačky airbag zapnutý a sedačka odstrčená co nejvíce dozadu. Jinak více neporadím.
aaaaja píše:j.a.n.i1 píše:no na spolujezdci zase nesmi být mladší 12 let, ne? Mě jde o menší děti, teď máme 2,5 roku (starší je drobík, má asi 10kg) a 0,5 roku, na starší Besafe izi kombi, na mladší vajíčko od xlanderu. ale klidně bych to za něco povyměňovala. Obě sedačky jsme zkoušeli dát doprostřed a nestačil nám pás
Případně sedačka po směru jízdy se dá vozit i na spolujezdci s airbagem, nesmí být pouze pro protisměrnou.dá se to nějak prodloužit?
Pokud je dítko v autosedačce, tak může i na spolujezdce, jinak bez sedačky tam může až podle věku a výšky, výška je tuším 150cm a věk asi těch 12, to přesně nevím. Já tam vozila syna ve vajíčku pořád, abych na něj viděla, jakmile jsme přecházeli v roce na jinou sedačku tak putoval dozadu.
posměru v autosedačce dopředu i před dosažením těch 12ti let? to jsem nikde u nikoho neviděla, myslela jsem že se to nesmí
aaaaja píše:
posměru v autosedačce dopředu i před dosažením těch 12ti let? to jsem nikde u nikoho neviděla, myslela jsem že se to nesmí
Smí se to od té doby, co musí být děti v sedačkách… a ten věk už ve vyhlášce vůbec nefiguruje, pouze výška 150 cm nebo váha 36 kg.
Jinak prodloužit pás se nedá, ale určitě ti bude stačit na nějakou romerku 9-18, buď eclipse (ten jde i na dvoubodový) nebo myslím, že duo je taky menší než king, ale možná by se tam nacpal i ten king, ale to by chtělo někde zkusit.
my jsme do focusu kombi 3 sedačky narvali - vajíčko, 9-18kg a 9-36 kg, ted jsme vajíčko vyměnili za podsedák a sice nám občas jedno dítě vypadne druhou stranou, ale když jsou zavřený jedny dveře, tak se tam děti vmáčknou ![]()
usta2 píše:
my jsme do focusu kombi 3 sedačky narvali - vajíčko, 9-18kg a 9-36 kg, ted jsme vajíčko vyměnili za podsedák a sice nám občas jedno dítě vypadne druhou stranou, ale když jsou zavřený jedny dveře, tak se tam děti vmáčknou
super, diky.co je to prosim za sedacky?
tiez by som prave tuto informaciu dost surne potrebovala vediet.. mame vajicko Kiddy, potom STM Starlight SP (9-36) a este Chicco Key 2-3 (18-36).. zmestime to do Focusu (combi), rocnik 2007-2008??