Zvláštní chování - dítě 3 roky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
5.4.22 22:28

Tři roky-je to normalni?

Maminky, chci se vas zeptat, jestli je u cca 3leteho ditete normalni, že si třeba narve plnou pusu štěrkem, když jsme venku. Nebo ze jde s poloprazdnym hrnickem ke stolu a z niceho nic ho otočí a vyleje na zem. Nebo sahne do polevky, nabere nudle a praskne s nima na zem. Nebo ze pokazdy kdyz kdeme ven, tsk se za ne hrabat v zemi, pokazdy vezme do rukou bud pisek, sterk, zeminu, bláto atd… Ze vezme mouku, a pulku ji vysype na zem, ze se vycura do nocniku a z niceho nic ho vezme a vylije ma koberec??? To je pořád neco a ja nemůžu. Z koberce doma se stává pomalu ale jistě humus, porad vsude bordel, zvednu jednu vec, a na zem lezi hned další a to diteti stokrat ukazuju a ucim, ze to musí sebrat. Marný. Je to u triletakav normě? Nemam srovnani tak fakt nevim☹️️

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16097
5.4.22 22:34

To je zase nějaká provokace?
Ne, není to normální. Pokud takové dítě existuje a není nějak těžce postižené, tak jen a pouze testuje hranice, kam až může zajít. Takže by vysypal nudle na zem, a byl by hezkých pár hodin bez jídla (protože si ho zničil), nešel by na hřiště, protože já bych musela prát koberec, a místo zábavy by mi to pomáhal uklízet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5669
5.4.22 22:34

Normální mi to nepřijde, respektive ani jedno z mých dětí to nedělalo. A domlouváš se s ním jinak dobře? Mluví? Rozumí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.4.22 22:37

@Lil Kitkatt Rozumí. Slysi. Mluvi málo. ☹️️

• Citovat
  • Upravit
9275
5.4.22 22:37

Podle mě to tedy normální není. Vývojově je v pohodě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18577
5.4.22 22:39
@Anonymní píše:
Maminky, chci se vas zeptat, jestli je u cca 3leteho ditete normalni, že si třeba narve plnou pusu štěrkem, když jsme venku. Nebo ze jde s poloprazdnym hrnickem ke stolu a z niceho nic ho otočí a vyleje na zem. Nebo sahne do polevky, nabere nudle a praskne s nima na zem. Nebo ze pokazdy kdyz kdeme ven, tsk se za ne hrabat v zemi, pokazdy vezme do rukou bud pisek, sterk, zeminu, bláto atd… Ze vezme mouku, a pulku ji vysype na zem, ze se vycura do nocniku a z niceho nic ho vezme a vylije ma koberec??? To je pořád neco a ja nemůžu. Z koberce doma se stává pomalu ale jistě humus, porad vsude bordel, zvednu jednu vec, a na zem lezi hned další a to diteti stokrat ukazuju a ucim, ze to musí sebrat. Marný. Je to u triletakav normě? Nemam srovnani tak fakt nevim☹️️

Podle popisu bych řekla tak roční dítě. Musím teda říct, ze kluk mi z toho nedělal nikdy nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.4.22 22:41

@kavenka Podle lekaru a ucitelek ve skolce ano.

• Citovat
  • Upravit
37125
5.4.22 22:41

Neni to normální. Jo sice mi děti občas udělají nějaký naschvál nebo nějakou prasečinu, ale v takové míře mi teda ani jeden nic nedělal ani jako mladší, tříletý už má celkem rozum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2330
5.4.22 22:45

No, asi jak co. Nemyslím si, že 3leté dítě bude cíleně provokovat a vysírat. Ani mi to nepřipadá jako nějaké šílené postižení, proč jako? :roll: Prijde mi, že hodně testuje smyslové vjemy (asi každé dítě občas sáhlo do polévky nebo něco vylilo na zem a dívalo se, co to udělá). Akorát už by měl pomalu chápat, že to nesmí dělat se vším a doma na koberci. Když byl menší, dovolilas mu jíst rukama, hrabat se v písku, přelévat si v létě vodu apod.? Řekne k tomu třeba něco, když ho napomeneš, chápe to? Jinak nemá nějaké zvláštní chování, že by se třeba bál lidí, dělal nějaké zvláštní gesta, zvuky, hrál si nestandardě s hračkama? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2033
5.4.22 22:46

Nevím no, jako dcera to dělá, se asi v menší míře. Dělá to jednoznačně tehdy, když chce pozornost. Ona je královna a běda, jak se netočí všichni kolem ní. Tuhle jsme si o něčem povídali u stolu a ona začala házet na zem jídlo (musela teda pak zametat). Rejpe se v zemi venku taky. Ale nočník teda nevylívá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5669
5.4.22 22:46
@Anonymní píše:
@Lil Kitkatt Rozumí. Slysi. Mluvi málo. ☹️️

A jak reaguješ, když udělá něco takového? Jako vylít nočník na koberec schválně mi opravdu přijde hodně přes čáru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30743
5.4.22 22:47

A proto nemame doma koberce. Jako mam tri deti (aktualne se blizi 10, 8 a 5r) a uplne totalne pres caru mi to neprijde, ale moje byly asi o chlup lepsi, delaly to spis omylem nez schvalne. Jako nocnik typicky sly vylit a nedokazaly to, takze byl obsah na podlaze, piti mam petkrat denne na podlaze doted (ono samo :zed: ) - nikdy nedostanou nic sladkeho, jen vodu povinne. Nedokazou dat poradne pozor, aby neco nevysypaly, nevylily, musi to po sobe vzdycky uklidit, ale efekt to na ne nema. Asi rok zpet jsem jim zapomnela dat na stul pribory a nez by si si pro ne dosly nebo aspon rekly, tak to normalne sezraly rukama a prislo jim to uplne v pohode :cert: :zed:. Umluvit se muzu. Pritom jsou to evidentne chytre deti, v ustavech na ne peji chvalozpevy, ale doma :nevim: :nevim: :nevim:. No, jsem rada, ze to aspon nevynaseji do spolecnosti. A venku jsou jak prasata, hrabou se v prachu, bahne a spol., ale v tom jim i celkem nebranim, ja to jako dite taky milovala a pracku mame. Navic se tim venku nejlepe zabavi. Kluk ve skoro 6r olizal sedacku a tyc v metru, Predskolak, ktery uz umel cist :zed:. No, ja bych toho mela. :mrgreen: :mrgreen:

Pokud ti to vsechno dela jakoby schvalne, ja bych to asi moc nekomentovala :think:. Nejspis na sebe stahuje z nejakeho duvodu pozornost. Mluvi dobre, muzes s nim komunikovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.4.22 23:00

@prejeta_zaba ti jsem mu jako moc nedovolovala, to je pravda. ☹️️ To byla adi chyba… Jinal v jeho chovani nic zvláštního nepozoruju. I se ptam známých nebo v rodine jestli jim neprijde neco divnyho na jeho chování. Odpověď porad stejna: neprijde. Tak to proste nechápu. ☹️️ S ostatními detmi si hraje normalne. Dospelych se trichu stydí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.4.22 23:03

@Lil Kitkatt to udelal jednou teda ale udelal☹️️ reaguju jak kdy. Ze zacatku dne reaguju trpelive, vysvetluju. Ke konci dávám přes zadek uz někdy bohužel ☹️️😴 😴

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.4.22 23:05

@Hobitka mluví hrozně málo. Uz jsme byli i několika odborniku, žádnou diagnózu nema. Komunikujeme jak to jde. Jako nepokecame si. To ne. Ale když chce jist, vezme me za ruku a odvede k lednici. Kdyz chce vrn, prinese si boty. Atd

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML