Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj,
mám kočárek, v němž nejsou pětibodové, ale tříbodové pásy. Myslíte, že jsou bezpečné? Že se z nich třeba živější dítě nemůže vysoukat ven a vypadnout z kočárku? Je plánováno spaní dítěte i venku pod okny na zahradě, tak se obávám, aby se to v nestřeženém okamžiku nestalo..
No… Nevím, jak se mu bude spát, když bude přivázáný tak, že se nebude moct hnout.
V tom případě bych pořídila i kšíry. 3 bod v kočárku co bude bez dozoru, je hazard
@Evulina Řekla bych, že jsou děti, které se dostanou i z pětibodových… ale já třeba nechávala děti ve stojícím kočáru spát bez nich a nikdy nevypadly.
Nikdy jsme pětibodové nepoužívali, dítě šílelo. Nikdy nevypadla, ale nikdy jsem jí nedávala nikam daleko, vždy jsem měla přehled. Prostě si sedla a já pro ní došla. A měla je hodně na volno, aby se mohla otočit i na bok.
Mně vadí tříbodové pásy i v jídelní židličce. Máme takové šídlo, že by z toho vypadl. Takže já bych jim nevěřila ani v kočárku. Já jsem teda zastánce klasických kšírů, v těch pětibodovkách mi prvorozený nikdy nechtěl být a já se mu ani nedivím. Nemohl se ani hnout.
Mame 5ti bodak a davam malyho stejne jen na 3 body. Mit to pres ramena, tak by silel. Rad se nahyba pres madlo apod. A zivy dite je to az az, ale nikdy nemel nejak potrebu se soukat z kocarku.
Můžeš poridit za par korun normalni ksiry.
Jasně, že se může vysoukat, ale to může i z pětibodového. Také mám živé dítě, ale jak je rozespalé, když se vzbudí, tak to z kočáru nevystupuje, přijdu jak rychle můžu, ale to leží. Horší je to, když sedí, jedeme, ale nechce sedět a rozhodne se vystupovat, když to má volnější, tak se vykroutí.
@zuzu224 Tak já bych se zas bála těch kšírů - viděla jsem takhle překlopený kočárek, dítko hodlalo vystoupit a kočár letěl za ním.
@j.a.n.i1
No myslim, ze kdyz da tribodak a ksiry tak to bude v pohode. Pokud bude mit dite na ocich tak bych se toho nebala. A do kocarku na spanibez dozoru davam chuvicku, takze vim, ze je vzhuru jakmile si sedne.
Navic uz ten kocar ma, tak bych neporizovala novej jen aby zjistila, ze v petibodaku ji stejne nebude ![]()
Já kdybych neměla malýho v 5tibodových pásech, tak z kočáru vyskočí…pokud má pásy navolno, tak se z nich také dostane…za mě tedy jedině 5tibodové a pořádně utáhnout ![]()
Malej teda vyleze i z tech 5 bodovejch
zivejsi dite bych bez dozoru nenechala…
Synovi stačily pětibodové, a nikdy ho ani nenapadlo z nich násilím vylézat. Byl velkej kliďas, i když chodil velice brzy. Když se vzbudil, tak si sedl a čekal.
Dcerka, to je jiná, v 7m málem letěla po hlavě z kočárku. Ještě ten den jsem objednala kšíry, a jezdila jenom s nima. Někdy i ve stoje, hopsala v tom jak opice, ale nevypadla.
Ona je strašně svá a paličatá, a od mala docela dost vzteklá, taky se jí to kolikrát moc nelíbilo, ale z tohohle jsem neustoupila, když jde o holé zdraví. Co to šlo, jsme se kočárku zbavily (v jejích 18m), od té doby jedině pěšky.
Já měla děti vždycky na přídavných kšírách a ne na těch od kočárku. Ani jedno dítě by mi nesedělo způsobně připoutané ke kočárku, potřebovali trochu volnosti. Když se víc hýbaly a spaly v kočárku, tak jsem je měla co nejvíc na očích - tj. na zahradě pod oknem, kam jsem klidně co 5 minut koukala.
Taky jsme nikdy nepoužívali pásy v kočárku, ale přídavné kšíry, i na spaní. Syn totiž od 5 měsíců spal i v kočárku převážně na bříšku a pásy v kočárku pak ani použít nejdou. Ale osobně bych se bála nechat spící dítě v kočárku bez dozoru, vždycky jsem měla malého na dohled, protože když byl vzhůru, tak v kočárku rajtoval, jezdil v něm v kleku na čtyřech nebo pásl koníčky, takže jsem ho pro jistotu měla vždycky na dohled.