Trichomoniáza

Anonymní
20.1.11 17:05

Trichomoniáza

:oops: Omlouvám se , že píši anonymně, ale je mi stydno. Dnes jsem zjistila na gyndě, že mám trichomoniázu neboli bičenku poševní. Co mě šokovalo, je to , že je to pohlavně přenosná infekce. Já jsem manželovi věrná. Manžel mi tvrdí, že mi je taky věrný a já mu věřím. Je možné aby to někdo z nás chytnul i jinak?? Stalo se to někomu????

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
926
20.1.11 17:11

No, přiznám se, že jsem tohle před mnoha lety ještě za svobodna taky měla a vím, že jsem to chytla pohlavním stykem. Nicméně, tenkrát jsem se o to trochu zajímala a bylo mi řečeno, že jiný, než pohlavní přenos je nepravděpodobný. Maximálně tak použitím cizího ručníku apod.
Manžel to může mít bez příznaků a jen ti to předal … to mu ale nechci sahat do svědomí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
926
20.1.11 17:14

Toto jsem našla na internetu:

“Nevysvětlitelné” propuknutí trichomoniázy u partnerky často usvědčí muže z nevěry s nakaženou milenkou, aniž by sám u sebe pociťoval jakékoliv potíže. Teprve silné potíže u jím náhle nakažené partnerky odhalí jeho bezpříznakovou (asymptomatickou) trichomoniázu, kterou si teprve společně s ní vyléčí.

http://www.004.cz/trichomoniaza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
20.1.11 17:16

Diagnostika infekce: Trichomoniáza patří mezi onemocnění přenosná pohlavním stykem (STD). Je to onemocnění, které je nepříjemné zejména pro ženy, u nichž vyvolává silně svědivý, hnisavý poševní výtok, ale i pro muže, neboť může vyvolávat uretritidu – zánět močové trubice; jinak u mužů probíhá nákaza obvykle velice mírně nebo zcela bez příznaků. Komplikací u neléčené chronické infekce však může být zánět prostaty a semenných váčků. Trichomonádová nákaza, stejně jako všechny ostatní STD, usnadňuje průnik HIV infekce. Mezi gay populací se může vyskytnout kvůli bisexuálnímu chování.

Způsob přenosu je kontakt s vaginálními nebo uretrálními sekrety infikovaných osob během pohlavního styku. Největší význam v procesu šíření této nákazy mají asymptomatičtí nosiči trichomonád, tedy zejména infikovaní muži.

Nechci nic říkat, ale možná by si manžel měl opravdu sáhnout do svědomí :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.1.11 17:21

jo jo, to už mám všechno přečtené. Četla jsem jak psala, dívčina ještě panna o své nepochopitelné nákaze. A doktorka ji odpověděla , že je možnost ručníkem přenos a záchodovým prkénkem. :zed:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.1.11 17:32

to je teda situace… 8-o já jak se znám, začala bych pátrat, i když věříš… znáš to..

• Citovat
  • Upravit
926
20.1.11 17:48
Anonymní píše:
jo jo, to už mám všechno přečtené. Četla jsem jak psala, dívčina ještě panna o své nepochopitelné nákaze. A doktorka ji odpověděla , že je možnost ručníkem přenos a záchodovým prkénkem. :zed:

To sice teoretická možnosti asi je, ale prý dost nepravděpodobná. Raději bych manžela postavila před hotovou věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
20.1.11 17:50
Laskecka píše:
Diagnostika infekce: Trichomoniáza patří mezi onemocnění přenosná pohlavním stykem (STD). Je to onemocnění, které je nepříjemné zejména pro ženy, u nichž vyvolává silně svědivý, hnisavý poševní výtok, ale i pro muže, neboť může vyvolávat uretritidu – zánět močové trubice; jinak u mužů probíhá nákaza obvykle velice mírně nebo zcela bez příznaků. Komplikací u neléčené chronické infekce však může být zánět prostaty a semenných váčků. Trichomonádová nákaza, stejně jako všechny ostatní STD, usnadňuje průnik HIV infekce. Mezi gay populací se může vyskytnout kvůli bisexuálnímu chování.

Způsob přenosu je kontakt s vaginálními nebo uretrálními sekrety infikovaných osob během pohlavního styku. Největší význam v procesu šíření této nákazy mají asymptomatičtí nosiči trichomonád, tedy zejména infikovaní muži.

Nechci nic říkat, ale možná by si manžel měl opravdu sáhnout do svědomí :evil:

tak to asi lhal… :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
20.1.11 17:51
Anonymní píše:
to je teda situace… 8-o já jak se znám, začala bych pátrat, i když věříš… znáš to..

já bych mělajasno hned, jaké pátrání, chlap se nepřizná ani když ho načapeš..bude zatloukat a zatloukat…ikdyž je to jasné :poblion: :poblion: :dance: :dance: :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
20.1.11 19:10

Říká se důvěřuj, ale prověřuj…

Obávám se, že nejen, že tě tvůj muž podvádí, ale pravděpodobně to dělá bez kondomu, čímž na tebe přenáší riziko i jiných pohlavně přenosných nemocí /dojít si na testy by nebylo od věci/… Léčit se budete muset oba dva /všichni tři? :evil: /…

Je mi jasné, že je to choulostivá situace, budu ti držet pěsti, ať vše dobře dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7267
20.1.11 20:30

Ja tedy mela ve 14letech chlamydie , a to ve 14 letech jsem byla jeste i nepolibena :mrgreen: a mamce taky rekli ze je mozne ze to nachylnejsi lidi chytnou i z verejneho wc apod., ale ze to je malokdy , takze tak jak rekli tobe, asi.
Tak asi manzela hned odsoudit za neveru nejde, je to opravdu mozne ze nepodvadel :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
agas
17.9.12 14:25

trichomoniáza

Jsem gay a je možné chytit trichomoniázu od partnera, který je také gay a je možné ji chytit z orálního sexu

Děkuji za info :)

• Citovat
  • Upravit
72
20.10.12 18:54

Ahoj..ja sem měla zrudnuti pochvy a otekle pysky po pohlavnim styku,,doktorce sem to řekla a ona bez toho aby mi udelala nejakej ster mi předepsala klion d,,nevim zda je dobry ho uživat aby to nebylo ješte horši,,třeba sem to mela jenom z lubrikačniho gelu,,Včera sme se milovali bez lubri.gelu a ja byla v pohode,,pochvu sem mela nateklou minimalne tak jak to byva po styku :D mam jen takove paleni v deložnim hrdle ale k trichomoniaze mam daleko,,žadnej desnej vytok jen smrdi po cibuli..tak nevim zdali mam zmenit gynekologa nebo si to vzit? porade nekdo :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dannik
8.1.13 16:08

Treba ja jsem se svoji zenou pres pet let a ji verim a svou vernosti jsem si jisty. To mam byt jako vy, devcata, a zacit ji podezrivat? Docetl jsem se, ze v muzskem tele muze byt i nekolik let bez priznaku, tak predpokladam, ze jsem to nekde kdysi uhnal a projevilo se to ted. Da se to nejak zjistit u chlapa, jestli to ma??

• Citovat
  • Upravit
2
18.10.13 09:25

stejny problem

Ahoj, mám naprosto stejný problem :,( za 25let sem neměla nikdy žadnou infekci, zanět ani nic jiného.. jen při porodu mi pichali antibiotika kvuli něčemu ale to je prý běžná věc co sem měla. byla jsem po roce na prevenci a po třech týdnech mi přišel email od sestřičky že si mam vyzvednou recept pro sebe i partnera. nic vic. zrovna jsem byla na nočni a nevědela sem co se deje, co mam a z ceho. hned jsem to volala přitelovi, s kterym jsem dva roky, a jsem jeho druha.. udajne :D a prvni co bylo sem se ptala jeslti nekoho měl. on že ne, že to by mi řekl. neumí nic utajit. i když ja ho podezřívám cely dva roky :/ od sestry sme dostali Entizol a ja k tomu jeste nejaky cipky na noc. zadny priznaky sem nemela. nemam. vytokama sem nikdy netrpela. ale furt mi nejde do hlavy odkud to mam.. vcera v noci sem nemohla usnout a projizdela vsechny stranky o trichomoniaze. vsude se pise ze se to prenasi jen pohlavnim stykem, a ze je nepravdepodobny ze zachoda apod. ja ani nikam nechodim, jsem doma a nebo furt v praci, na nejaky hospody a verejny zachody nechodim a nemam cas. vsude se pise muz prenasi nakazu, nejste jeho jedina apod.. rozbrecela jsem se protoze uz sem nevedela cemu verit ( mam sestrenici ktera dela v gynekologii tak sem si sni o tom furt psala a ta mi rikala ze to je bezna infekce (( to bezne nekdo nekoho podvadi? )) ale silna.. a ze to neni nic nebezpecnyho ale ze se to musi lecit, jinak muzu byt sterilni. a ze to muzu chytnout kde koliv na wc, voda,… ) je fakt ze vetsinou si vezmem stejnej rucnik.. to sem taky cetla ze to muze bejt z toho, ale muze mi nekdo rict KDE SE SAKRA VZALA TA PODELANA BAKTERIE? jak vznikne? ja se sprchuju trikrat denne, sem cistotou uplne posedla.. hlavne mam atopickej exem tak i kvuli tomu se sprchuju. nikam nechodim… tak kde sem to sebrala :( pritel se v noci vzbudil kdyz sem se rozbrecela a ptal se co se deje, tak jsem mu to rekla ze se vsude pise tohle a tohle a on no tak to budou muset doplnit nejaky veci, protoze ja opravdu nikoho nemel. chci mu verit ale mam strach. furt badam kde se k tomu mohlo prijit. pripadam si jak nejaka spina :( a to jsem na 10000000000000000% verna. pritele miluji a naopak hrozne zarlim. muze me nekdo uklidnit a rict neco co neni psany vsude na wikipedii? :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí