Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mám stejný problém. Koukala jsem na netu na nějaký diskuse a vesměs spokojenost po operaci. Jak něco našetřím, chtěla bych do toho jít.
zrovna taky pročítám jednu diskuzi…píšou tam ale, že se jim to nepovedlo, a jdou na opravu a tak…mám celkem obavi, nevím, zda do toho opravdu jít či ne…ale ono i potěší, že nejsem sama s takovým problémem
kdybych věděla že se jim to 100% povede, hned do toho jdu aby mi to už konečně netrčelo
![]()
Ahoj zakladatelko,
ja mam stejny „problem“, ale zatim to resit nechci. Vadilo mi to v puberte, kdyz se „to“ zacalo zvetsovat a stydela jsem se i pred holkama na plavani a touzila jsem, aby mi to konecne zarostlo a nebylo to videt.
Pak jsem to uplne pustila z hlavy, chlapy ze zacatku ani slovo, byla jsem jejich prvni a tak to nejak zustalo, nikdo si nestezoval. Dokonce jsem potkala jednoho, co byl na to doslova ujety a strasne se mu to libilo. Je fakt, ze jednoho jsem se zeptala jeste pred tim, nez me dolae dotycny videl, jak to tam ma rad u zenskych a rikal, ze pekne maly a zavreny, tak smula no, ale ani pak si nestezoval
.
Muj posledni na to koukal, zrejme to videl poprvy, ale rikal, ze je to priroda, ze to misto je pro chlapy neco jako raj, a ze to vypada jako kvetina.
Navic ja jsem na nich hodne citliva a asi bych se pripravila o hodne, nevim. Ale nekdy me to stve, treba v uplych gatich je to videt, takze je nemuzu nosit, proste tam toho mam vic, ale zatim nemam potrebu to resit.
Myslim, ze hodne zalezi na uhlu pohledu, zkus se na to podivat pozitivne, treba jako na tu kvetinu, pokud jsi na nich citliva, tak tip lip. Proste zkus na tom najit pozitiva a pokud chlap ti rika, ze mu to nevadi, tak bych to neresila. Pokud jde o souloz, tak prece jmu to musi byt jedno…
Je teda fakt, ze jeden muj byvaly mel desne velky bradavky, resp. dvorce, prislo mi to az nechutny, protoze ja mam hrudnik hodne u chlapu rada, ale nikdy jsme mu to nerekla…ale chodili jsme spolu kratce, takze jsem s tim nemulsela dlouhodobe zapasit… Je to prkotina, ja vim, ale stejne…
Ono kdyz se to kolem pekne upravi, tak to vypada dobre a nijak mi to nevadi.
A rozhodne si nemyslim, ze by nas bylo malo, to urcite ne. Nedavno vysel clanek na idnes.cz o holce , co to podstoupila, zkus se mrknout. A kdysi, kdyz jeste vychazelo Ty&Ja, tak tam byl nejaky gynekologicky clanek a byl tam vyfoceny Radim Uzel, jak vysetruje holku, bylo to foceny pekne zepredu a taky je mela velky, urcite to neni zadna anomalie, jen je asi castejsi to mit mensi.
Nekdy si tak zkousim, jak by to vypadalo bez, ale prijde mi, ze bych to uz nebyla ja…nevim no…
Drzim palce, at to nejak rozchodis a najdes v tom krasu, nebo at ti operace dobre dopadne a jsi spokojena. Kdyztak pak sem pisni, jak to dopadlo
.
Ahoj, mám taky takový „problém“. Určitě nejsi sama. Já to jednu dobu taky řešila
Na gyndě nikdy nic dr.neříkal, partneři taky ne. Snad jen jednou se nad tím manžel pozastavil,ale tím to haslo. Myslím, že s chutí na sex tvého manžela to nemá nic společného. Jestli ti to ovšem moc vadí, tak by to chtělo ten zákrok, kolik to tak stojí?
Anonymní píše:
Ahoj, tohle je celkem intimní dotaz, takže anonymnětenhle problém mě trápí v podstatě od puberty, kdy jsem si začla uvědomovat, že jsem tam dole jiná než ostatní. Malé stydké pysky mi vyčuhují ven z velkých, měla jsem trauma z prvního sexu, z návštěvy gynekologa atd…žádný z mých sexuálních partnerů se k tomu nikdy nevyjádřil, jen ten poslední, že to nikdy neviděl…bylo mi trapně
teď jsem vdaná, sex byl v pořádku, ale poslední dobou namá manžel vůbec chuť a já si znovu připadám ošklivá a přisuzuji to tomu, že je to tím jak tam dole vypadám, myslím, že jsem jediná kdo tak vypadá, nelíbím se sama sobě a tak pořád uvažuji o labioplastice(chirurgické zmenšení malých stydkých pysků) chci být „normální“ jako většina ženských, manžel říká, že mu to nevadí, ale ta nechuť k sexu…myslím že za to můžu já…Nemohu jít nahá po bazénu do sprchy atd…protože se stydím, že na mě budou jiné koukat
Podstoupila jste některá tuto operaci?? jestli ano, jak jste se cítily? Byli jste se svým vzhledem „po“ spokojené?? Změnilo se něco? Nemůžou tou operací doktoři něco ještě více pokazit??
Kamarádka si to nechala udělat,ona je měla fakt děsný,řîkala jim psí uši.Její partneři měli nechuť k orál.sexu.Ona byla vystreslá a sex jí nebavil.Nechala si to dělat asi před rokem ,pak si našla super chlapa a nedávno se vdala.Nebylo to jen tím,ale cítila se diky tomu konečné dobře nahá a sex si užila..Je to prý fakt lehká operace a chlapúm se to líbí
Kazdopádně po delší době si už musel zvyknout.Kdyby mu to vadilo,tak by se s tebou rozešel hned na začatku.Ta nechuť bude mít jinou příčinu.A koukni se na nějaky plastice na fotky,třeba to nemáš tak děsny.Kámošce to fakt plandalo a bylo to divný
Mne osobně by zajímala leda abdominoplastika
, ale pokud vím, tak labioplastika je jeden z nejčastějších zákroků plastické chirurgie vůbec.
Holky děkuji za reakce
já s partnerama taky neměla problém, nikdy nic nikdo neřekl, ten první z toho byl dokonce nadšený, nikdy jsem žádnému neřekla, že z toho mám komplex…akorát ten poslední tak netaktně řekl, že to ještě neviděl, že je to mazec a pak už jsem se taky nedokázala uvolnit.
2.Anonymní: napsala jsi to tak skvěle, že jsi mě uklidnila trochu, stydět se sice budu pořád A ASI SE NIKDY NIKDE NEVYSLEČU…PATŘÍ TO KE MĚ A ASI SI TO NECHÁM.Jestli to plandá…no co já vím
prostě to tam visí a to celkem dost mi přijde, osobně neznám nikoho kdo to taky má
kdyby se nad tím lidi aspoň nepozastavovali a brali to normálně jen jakoby jiný tvar pipinky hned by bylo po stresu…já si totiž pamatuju jak se v pubertě zeptala kamarádka co to tam mám
![]()
jo a prý to stojí kolem 8000, někdy to ze zdravotních důvodů hradí pojišťovna mám dojem, ale nežiji v čr takže tady bych za to dala asi tak 3krát tolik, ne-li víc, asi si ty sloní uši opravdu nechám ![]()
Ahoj holky,
tak jsem nasla ten clanek i s fotkama na idnes.cz:
http://ona.idnes.cz/…-/krasa.aspx?…
A musim teda rict, ze ja to mam teda vetsi nez ona na zacatku. Ale zase na konci - proste kde ma tu kvetinku? Nevim no…je to asi az moc. Prisla bych si asi divne, ja nevim…ale vsechno je asi o zvyku…
A to, ze ti, zakladatelko, rekl, ze je to mazec, to je proste jen prekvapeni, je to pro nej nezvykly. To neznamena s urcitosti ze je mu to neprijemny, jen to necekal, protoze to jeste nevidel…
Ten muj posledni byl taky prekvapeny, on je ze zeme, kde maji snad vsichni chlapi totalni obrizku (tj. i bez uzdicky a hodne nakratko) a zrejme i zensky se nejak malinko upravuji nevim, spis si myslim jen, ze to proste jen jeste nevidel, takhle trcet (neni z afriky). No a nakonec mi rekl to o „raji pro chlapy“ a „kvetine“ a hrozne se mu libi jezdit mezi vzrusenym penisem a me ostatne taky, protoze jsem tam dost citliva…
Takze me to jen vadi nekdy kvuli tesnym kalhotam nebo jinemu obleceni, dke to se to muze rysovat…
Snazim se to brat jako originalitu, ktera neni az tak rozsirena a snazim se na to divat jako na tu kvetinu
. Na idnes rovnez byl taky clanek o jakesi umelkyni, co modelovala jakesi privedky na krk podle prave techto partii a nektere byly opravdu hodne „rozkvetle“
. Urcite je nas na svete moc a moc
.
Hlavne se podivejte na ten clanek o te plastice, jako posledni fotka je tam srovnani „pred“ a „po“…
Budu rada, kdyz se zase ozvete - me spratelene „kvetinky“ ![]()
…treba Jenny ![]()
Jo, a ted co byl z toho tak nadseny, protoze byl na to trochu ujety, tomu rikal nezne „minimax“ - jako ze ty maly jsou vlastne velky a fakt byl doslova nadseny
.
Jenny
tady zakladatelka, holka ty jsi tak pozitivnjí, že jsme si tu operaci už skorop úplně rozmyslela
šak co chlapa už mám…gynekolog už mě taky viděl
nemusím se nikde producírovat nahá ne??
až budu doma tak se na ten článek mrknu, díky moc za povzbuzení jsem ráda že nejsem sama „divná“ a hodně jsi mi pomohla se na věc dívat jinak, ono není špatné být tak trochu originál ![]()
No, ona je to mozna z nouze cnost, protoze si neumim predstavit, ze by mi v tech partiich nekdo rezal, mam docela dost problemy - boli me sex (uvnitr - je to na dlouhy povidani), takze si uzivam, ze jsem prijmene citliva na povrchu a uprimne se desim nejakyho rezani nebo i nastrihu pri porodu. Nerada bych, aby se mi ten problem s bolestivosti rozsiril i na dosud „pohodova“ mista, coz urcite asi nehrozi, ale proste mam horsi starosti, nez s tim, ze ma kvetinku je ponekud vice rozkvetlou
.
Ono mi to az na ten zacatek v puberte (prisla jsem si jina) nikdy neprislo nejaky divny, az kdyz obcas nejaky chlap byl malinko prekvapeny. Do te doby jsme mela za to i diky tomu Ty&Ja, ze proste nektere jsou vic rozkvetle, ze je to v norme.
Hodne na to pry chodi sportovkyne, treba cyklistky, ze jim to proste prekazi pri sportovani, ale vzdycky jsme v mladi cetla, ze proste zenske jsou ruzne a nektera je takova - jina onaka…
Proste mam tak trochu starosti „jinde“ nez na povrchu… Ale nechci ti to za kazdou cenu rozmlouvat, spis pisu jen jak to u seme vnimam ja a taky abys vedela, ze to neni az tak exoticke, jak si asi myslis
.
Urcite napis az zhlidnes ten clanek, zkusim jeste najit ten o tech spercich
.
Tak tady je:
http://ona.idnes.cz/…-/krasa.aspx?…
Jenny
PS: Jo jeden muj byvaly gynekolog mi rekl, kdyz jsme tam tak lezela rozcapena, ze jsem peknej kocour, on to teda myslel asi obecne… Me to sice tenkrat dost nastvalo, protoze nemam rada, kdyz se gynekolog chova neprofesionalne a familierne, prece jen nejsem kus masa ne? Cekam spis profesionalni lekarsky pristup. Kdyby mi to rekl z aobleceneho stavu, tak OK, ale takhle.....
Jestli mas dobryho gynekologa(zku), tak se zeptej, urcite maji statisticky prehled (amaji to v oku) a neprijde jim to nic anomalniho
.
Spis je to jako s plastikou prsou, pokud to cloveku nedela nejaky velky psychicky problemy, tak to nema cenu resit. Maly prsa, velky-maly? A co jako??? (taky mam maly a jsem spokojena!!!) ![]()
Jak jsme rikali s byvalou kolegyno nad fotkama, na kterych jsme se sami sobe nelibily: „It's nature“.
Kazdy je nadherny original ![]()
Dobrý den , je mi dvacet let a jsem přesně na den měsíc po operaci. Měla jsem stejné problémy a pocity jako vy. Styděla jsem se před přítelem, gynekologem a odmítala jsem se převlékat i v dámském kolektivu a po dlouhém rozvažování jsem se objednala na tento zákrok. Svěřila jsem se své gynekoložce a ta mě hned objednala na konzultaci k místnímu primáři v nemocnici. Tam mě vyšetřili a objednali na dobu po menstruaci. V den operace mě ráno přijali a šla jsem na řadu jako první, byla jsem asi hodinu v narkóze a odpoledne mě pustili domu. Měla jsem docela bolesti a na noc jsem si vzala ibalgin, abych se vyspala. Celé to bylo nateklé, ale hned při prvním pohledu zezhora to byla úleva. Bolesti ale přetrvávaly. Druhý den večer jsem měla divné trhaní v ráně a volala jsem primáři, který mě operoval, zda je to normální a druhý den jsem jela na kontrolu. Konstatoval, že mám stehy moc utažené a zařezávají se do masa. A za dva dny mám přijít znovu na povolení stehů. Ty dva dny jsem ještě přežila a v pondělí ráno jsem jela do nemocnice. Musím říct, že vytahování stehů z nezahojené rány bylo to nejhorší, co jsem kdy zažila. Ale už po deseti minutách jsem cítila úlevu. Zhruba druhý den jsem viděla, že se stehy natahují do normální podoby. Šla jsem na další kontrolu, kdy mi doktor vyndal další tři stehy, že už by měly být poslední. Za další dva dny jsem si všila, že mi ještě čouhají další dva
ty mi taky vytáhli, ale zatím se mi ještě úplně nenarovnaly a stále tam mám takové rýhy. Od té doby jsem už celkem v pořádku, na dotek je to stále docela bolestivé, ale lepší se to. S výsledkem jsem velmi spokojená jak po estetické stránce tak hlavně po té psychické. První týden jsem se mazala dubovou kůrou v gelu, koupala se v odvaru z této kůry a dávala studené obklady. U mě se vše hojilo dobře a doufám, že přetrvávající mírné bolesti vymizí úplně. Jinak se citlivost klitorisu nezměnila. Pokud má někdo stejný problém, tak můžu tuto operaci jen doporučit.
Ahoj, tohle je celkem intimní dotaz, takže anonymně
tenhle problém mě trápí v podstatě od puberty, kdy jsem si začla uvědomovat, že jsem tam dole jiná než ostatní. Malé stydké pysky mi vyčuhují ven z velkých, měla jsem trauma z prvního sexu, z návštěvy gynekologa atd…žádný z mých sexuálních partnerů se k tomu nikdy nevyjádřil, jen ten poslední, že to nikdy neviděl…bylo mi trapně
teď jsem vdaná, sex byl v pořádku, ale poslední dobou namá manžel vůbec chuť a já si znovu připadám ošklivá a přisuzuji to tomu, že je to tím jak tam dole vypadám, myslím, že jsem jediná kdo tak vypadá, nelíbím se sama sobě a tak pořád uvažuji o labioplastice(chirurgické zmenšení malých stydkých pysků) chci být „normální“ jako většina ženských, manžel říká, že mu to nevadí, ale ta nechuť k sexu…myslím že za to můžu já…Nemohu jít nahá po bazénu do sprchy atd…protože se stydím, že na mě budou jiné koukat 
Podstoupila jste některá tuto operaci?? jestli ano, jak jste se cítily? Byli jste se svým vzhledem „po“ spokojené?? Změnilo se něco? Nemůžou tou operací doktoři něco ještě více pokazit??