Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky, poradíte mi prosim jak se zbavit trička ktere jsem si polila od vonne svíčky voskem, nerada by jsem o něj přišla ![]()
Dala bych pořádně ztuhnout do mrazáku a pak zkusila opatrně oškrábat - se žvýkačkou to jde, nevím jestli i s voskem, ale mohlo by ![]()
Zkusila bych zmrazit seskrabat a flek potom zlucovym mydlem.
Pod látku na žhlící prkno dáš tak 5 kapesníků- ideální je piják, na látku taky a vosk vyžehlíš, vpije se do kapesníku a pak vypereš v jaru aby se skvrna odmastila ![]()
To já mám takhle krupičky vosku na vánočním ubruse - 4,5 m dlouhý, 2 metry široký a můj drahý muž předváděl dětem, jak se správně mají sfouknout svíčky
. Mastné flíčky na ubruse nemám, ale nemám čas se drbat s milionem krupiček. Takže vánoční ubrus stále ještě „hnije“ v prádelním koši a já se nemůžu odhodlat co s tím. Do pračky asi ne, že???
Mám vztek, nechávala jsem si ho udělat od švadleny na míru a byl pekelně drahý ![]()
Určitě to půjde tak jak už tady radily holky-přežehlit přes piják. Mám to vyzkoušené ![]()
odstranila jsem tak i flek od smůly ze stromu ![]()
Krupičku odrbej ručně (otázkou, jak moc se s tím chceš matlat a jak moc je to zašpiněné, aspoň promnutím v ruce nebo nehtem, teď mě napadlo ještě takové to odžmolkovátko na svetry, tím jsem to ale nezkoušela) a pak žehlit, žehlit, žehlit. Pijáků moc nemám, používám savé papírové kuchyňské utěrky: podložit pod v několika vrstvách, pak ubrus a pak zase ty paPÍROVÉ utěrky…áááá žehlit. Fakt to jde docela dobře - ubrus akorát budeš muset posunovat a kontrolovat, aby se ti roztavený vosk z utěrek nevžehlil někam jinam do ubrusu ![]()
Můj drahý mi před lety udělal s vánočním ubrusem to samé…(a k čistce jsem se odhodlala taky někdy na jaře:-) taky mi hnil v prádeláku
)
Nečetla jsem celou diskusi, tak nevím zda už to tu nezaznělo, ale já mám výborné zkušenosti s lihem… Nebo přesněji čistič brzd
Funguje snad na všechno, jak na vosk, tak žvýkačku
Nezůstane flek a vůbec nic, kolikrát jsem to takhle sundavala z kalhot i z trička ![]()
„Obložit“ toaletním papírem (savostí je srovnatelný s pijákem, který už ale asi nesenež) a přejet žehličkou. Vsákne se to do papíru.
Dívám se, že ta rada už tady je. Já takhle taky krásně vyčistila smolu.