Nadměrný hluk. 120 dBi nebo časté luxování?

jujingova
15.2.14 19:09

co je nadměrný hluk

Dobrý den,

Co se rozumí pojmem nadměrný hluk:

Četla jsem, že je to tak 120 dBi.

Soused si myslí, že nadměrným hlukem se rozumí časté luxování.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
15.2.14 19:27

Decibely nevím, nicméně luxování je běžný provozní hluk, pokud neluxuješ v noci, tak ať si trhne pařátem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140240
15.2.14 19:30
@jujingova píše:
Dobrý den,

Co se rozumí pojmem nadměrný hluk:

Četla jsem, že je to tak 120 dBi.

Soused si myslí, že nadměrným hlukem se rozumí časté luxování.

luxování to určitě není :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
15.2.14 19:32

@jujingova
Co znamena caste luxovani?
Rozumej, pokud trpis nejakou formou OCD s potrebou uklizet a vysavas 20× denne, tak bych taky uvazovala nad tim, ze pujdu vyhodit pojistky… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1654
15.2.14 19:35

@Sibyla0 jsem vždycky litovala sousedku, když jsem v noci odsávala nudle :mrgreen:…oni maj zas plovoučku a dává si mobil na zem k posteli a když jí vibruje s budíkem, tak mě to vzbudí :roll:

jinak si neumím představit co je častý luxování, krom právě rýmy třeba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
15.2.14 19:35

Jestli neluxujes tankem, po 22hodine nebo cely den, tak at si skubne :)

• Citovat
  • Upravit
4200
15.2.14 19:37

Podle toho, co je „časté“ luxování a kdy luxuješ. U nás v paneláku je tzv. provozní hluk (mixování, luxování, pračka atd.) povoleno od osmé ráno do dvanácti a od dvou do desíti. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
15.2.14 19:38

@Allons-y Já zas nenávidím souseda, ty zvuky co vydává v koupelně 8o Tahá soply až z paty, plive, chrochtá, kašle no blé :mrgreen: Máme společný větrák - je to jakoby komín, takže je slyšet fakt vše.. No ale malá zase každý koupání a čištění zubů ječí mamí ne, prosím mamí nééé, takže jsme si kvit :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2234
15.2.14 19:41

@Allons-y ta plovoučka je peklo.. sousedi jí mají a k tomu dvouleťáka.. jsem vzhůru každý den spolu s nimi, vím přesně, co celý den dělají, ale nemám to srdce jim něco říct.. Ale fakt krutý, jak to přenáší zvuky :zed: Původně jsem ji do bytu chtěla, ale asi zůstanem u lina..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1654
15.2.14 19:41

@Sibyla0 :lol: :lol: my ve starý bytovce měli blbý stupačky a šlo slyšet všechno, sedím si tak na záchodě a najednou slyším „AAAAAACH! JO! JOO!! TY VO*E, JO!“… přestal, až když jsem se začala smát, to u toho se nedalo ani čůrat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1654
15.2.14 19:44

@gabousek my jsme naštěstí dole a máme parkety, plovoučku bych fakt nechtěla právě kvůli tomu hluku. Jestli ji má zakladatelka a luxuje nějakým těžkým hovadem, tak se asi ani moc nedivím, že si soused stěžuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4200
15.2.14 19:44

@gabousek - proto máme v baráku třeba odhlasované, že rodiny s dětma do 6 let musí mít v „obytných“ prostorách (tedy pokojíček, chodby a obývák) koberce či korkové podlahy. Upřímně mi přijde dost sobecké vůči sousedům tyto základní opatření nemít. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1654
15.2.14 19:47

@Oter koukám, že máte docela dobrý pravidla, to bychom taky potřebovali ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4200
15.2.14 19:51

@Allons-y - tak hlavně máme celkem rozumné sousedy, takže není problém se s nima domluvit (ale je fakt, že musí člověk vycházet druhému vstříc a nechat si něco i vysvětlit). No a nový nájemci nebo majitelé musí podepsat už stávající pravidla a je fakt, že správa domu opravdu zasáhne, když něco není tak, jak má být. Musím ale říct, že jsem třeba na schůzi řekla, že malý chodí spát od dvanácti do půl čtvrté a rovnou do domovního řádu protáhli polední klid do té půl čtvrté a všichni to dodržují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4200
15.2.14 19:54

@donaga - tak nemyslím si, že třeba koberce ve dvou místnostech a běhoun na chodbu je takový výdaj (ta korková podlaha je o něčem jiném), na který by běžní lidé neměli (zvlášť, když čekají dítě). Zatím se tu nikdy nic podobného neřešilo, že by prostě někdo neměl. Myslím si ale, že by jim asi správa poskytla bezúročnou půjčku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný