Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky, je tu někdo, kdo by mi pomohl s tím vypočítat, zda máme nárok na příspěvek na bydlení?? našla jsem si nějakou kalkulačku na netu a tam mi vyšlo, že jo, ale netuším, zda je to pravda a co všechno mám do našich výdajů/příjmů udat.. úplně tomu nerozumím.. je tu někdo, kdo by mi pomohl?? dík ![]()
Když ti vyšlo ano, tak je to ano. Kalkulačky odpovídají. Jako výdaj je nájem a energie, jako příjem tvůj rd, přídavky, alimenty, výdělek partnera. Počítají se do příjmů všechny osoby hlášené v bytě.
Jinak ty informace SAMOZŘEJMĚ najdeš na internetu, když už jsi si našla kalkulačku a víš, na co máš nárok…
Jo a ještě najdeš informace i na úřadě, který příspěvek schvaluje a vydává. Nejsem si teď jistá jestli je to OSSZ nebo ÚP. Všechny tyto instituce mají telefon a email, oboje dohledatelné na internetu. Taky mají adresu, na který je najdeš a v pátek dopoledne tam určitě bude někdo sedět a poradí ti osobně, dokonce ti pomůžou vyplnit i žádost.
Další věc je ta, že na tohle téma je tady x tisíc diskuzí, stačilo si pouze zadat do vyhledavače a najít.
Příspěvek upraven 14.02.14 v 08:44
Jsme všichni přihlášení v bytě, jsme 4. Počítala jsem jeho příjem + můj RP, tak mě docela udivilo, že nám ten příspěvek vyšel..
Tyjo, já si dala a nám taky vyšel
, oni to fakt dají každýmu
![]()
ale hanba by mě mrskala si pro to jít
, i když přemýšlím, jestli si to nevzít a nevěnovat ty peníze někomu kdo by to potřeboval, kor když čtu zdejší diskuze
![]()
@kochaa kalkulačka je přesná, jestli máte nárok tak určitě jděte žádat, každá koruna dobrá… tady ty moralistky přehlížejte, ony vždy čekají na takovou diskuzi aby si mohly rýpnout a ukázat, že ony nikdy o nic nežádaly
![]()
@rebeccca náhodou já žádala. O porodný, o rodičák a představ si nejsme svojí, každý máme TP jinde, takže kdybych byla svině, tak mi muž napíše nájemní smlouvu a já bych mohla vočůrávat stát jak bych chtěla.
Jo a ještě jsem žádala o přídavky - neúspěšně, přesáhli jsme o 300, škoda mohla jsem klukovi na účet posílat o 500 víc
Taky jsem byla předloní týden nezaměstnaná a tu podporu jsem chtěla odmítnou, pač jsem myslela, že za ten týden je to snad i zbytečný, ale paní mi říkala, že na ní mám nárok.
@lleennttiillkkaa to nebyla reakce na tebe, samozřejmě se nebavím o tom, že to někdo dělá schválně, ale pokud píše, že tam mají všichni TP a i tak jim to vyjde, tak bych žádat šla ![]()
@kochaa píše:
Jsme všichni přihlášení v bytě, jsme 4. Počítala jsem jeho příjem + můj RP, tak mě docela udivilo, že nám ten příspěvek vyšel..
Jestli Ti to vyšlo tam, tak na něj nárok máte. Jak už bylo řečeno - počítají se trvale hlášené osoby, jejich příjem. Pak nájem, elektrika, voda, popelnice, plyn - prostě vše, co platíte za provoz. Žádá se každé tři měsíce, každé tři měsíce musíš jít vyplňovat papíry a žádat
@catherine100 píše:
Tyjo, já si dala a nám taky vyšel![]()
![]()
, oni to fakt dají každýmu
![]()
ale hanba by mě mrskala si pro to jít
, i když přemýšlím, jestli si to nevzít a nevěnovat ty peníze někomu kdo by to potřeboval, kor když čtu zdejší diskuze
![]()
No jo, nám v tý kalkulačce vyšel příspěvek 3600,–
![]()
@Jemys no mě necelá trojka, jako to nechápu??? ano nejezdíme třikrát ročně na dovolenou, ale že bychom si utrhovali od pusy to fakt ne ![]()
já myslela, že to je podpora fakt v nouzi, no, další důvod proč bxych to zrušila ![]()
Těhle diskuze je tady už tisíckrát. Co třeba hledat než zakládat novou
?
@lleennttiillkkaa píše:
@rebeccca náhodou já žádala. O porodný, o rodičák a představ si nejsme svojí, každý máme TP jinde, takže kdybych byla svině, tak mi muž napíše nájemní smlouvu a já bych mohla vočůrávat stát jak bych chtěla.
Jo a ještě jsem žádala o přídavky - neúspěšně, přesáhli jsme o 300, škoda mohla jsem klukovi na účet posílat o 500 víc
Taky jsem byla předloní týden nezaměstnaná a tu podporu jsem chtěla odmítnou, pač jsem myslela, že za ten týden je to snad i zbytečný, ale paní mi říkala, že na ní mám nárok.
Tak asi na tom nejste zas tak špatně, když dokonce můžeš spořit, aby jste měli třeba 4000 na jídlo měsíčně apod. To, že jde někdo žádat ještě neznamená, že je vyžírka. Tyhle kyndy, co tu některé vedete stále dokola o svědomí a kdesi cosi jsou už vážně k smíchu.