Nadměrný hluk. 120 dBi nebo časté luxování?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1654
15.2.14 19:47

@Oter koukám, že máte docela dobrý pravidla, to bychom taky potřebovali ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4200
15.2.14 19:51

@Allons-y - tak hlavně máme celkem rozumné sousedy, takže není problém se s nima domluvit (ale je fakt, že musí člověk vycházet druhému vstříc a nechat si něco i vysvětlit). No a nový nájemci nebo majitelé musí podepsat už stávající pravidla a je fakt, že správa domu opravdu zasáhne, když něco není tak, jak má být. Musím ale říct, že jsem třeba na schůzi řekla, že malý chodí spát od dvanácti do půl čtvrté a rovnou do domovního řádu protáhli polední klid do té půl čtvrté a všichni to dodržují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4200
15.2.14 19:54

@donaga - tak nemyslím si, že třeba koberce ve dvou místnostech a běhoun na chodbu je takový výdaj (ta korková podlaha je o něčem jiném), na který by běžní lidé neměli (zvlášť, když čekají dítě). Zatím se tu nikdy nic podobného neřešilo, že by prostě někdo neměl. Myslím si ale, že by jim asi správa poskytla bezúročnou půjčku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4200
15.2.14 20:08

@donaga - určitě jsou, to já neříkám. Na druhou stranu je nikdo ale nenutí bydlet v takovém době. Pokud si byt koupí, pak spolu s kupní smlouvou podepisují i pravidla, pokud budou schůzí přehlasováni, taky se na ně vstahuje postih a pokud jsou jen v nájmu, pak je řešení na majiteli bytu. Z vlastní zkušenosti taky můžu říct, že když se odhlasovalo, že dvě strany domu musí mít nová okna (jsou nekrytá od ostatních paneláků), tak na to majitel neměl a dostal bezúročnou půjčku. Tedy teď to platíme my (300 Kč, které se nám odečítá z nájmu). Já jednoduše na podobných pravidlech nevidím nic špatného, když jde o domy, kde bydlí více nájemníků. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2234
15.2.14 20:16

No ono by to spíš asi mělo být o nějaké solidaritě vůči druhým. Randál je to fakt úděsnej a já jsem trubka, že se mi to nechce nějak hrotit, oni jsou ty sousedi v pohodě, věřím, že by se snažili s tím něco udělat. Já jsem tím jen chtěla potvrdit, že plovoučka v souvislosti s malým svištěm je pro sousedy peklo a právě jestli má zakladatelka plovoučku, kterou častěji luxuje, protože ten prach po ní prostě lítá a cholerika souseda, tak se nedivím, že je problém na světě. Jako mně to občas taky vytočí, když prďolka seshora vstává v půl šestý a do devíti ne a ne se ztišit a nejde jen o řev, ale i o šoupání židličky při jídle apod. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4200
15.2.14 20:20

@donaga - určitě, s tím naprosto souhlasím. Jen nikdy nevíš, kdo se tam nastěhuje a je podle mě lepší mít i základní věci písemně dané, než pak řešit problémy, které by u rozumných lidí nastat neměly. To víš, že se tu taky najdou případy, kdy třeba byla hlasitá hudba celou noc a bordel po domě (sousedovic holčina slavila dvacetiny), štěkající pes (soused hlídal přes prázdniny někomu psa a ten se sám v bytě bál)…, ale to jsou ojedinělé případy a nikdo je samozřejmě neřeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3249
15.2.14 20:28

Souhlasím s @Oter, a teda i závidím, taky bych tu chtěla mít takhle sepsané věci…ono popravdě, s malýma svištěma je peklo i to lino…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1110
15.2.14 20:33
@Oter píše:
Podle toho, co je „časté“ luxování a kdy luxuješ. U nás v paneláku je tzv. provozní hluk (mixování, luxování, pračka atd.) povoleno od osmé ráno do dvanácti a od dvou do desíti. :nevim:

některý pravidla jsou fajn, ale aby mi někdo říkal, kdy můžu vysávat nebo prát, na to nejsem fakt zvědavá. navíc když mám mimino, tak to dělám, když je zrovna čas. samozřejmě nejsem blázen a neuklízím ve dvě ráno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
338
15.2.14 20:46

Podle meho nazoru jsou zavazna pravidla a postih za jejich nedodrzeni zvlaste u bytu v OV vec nezbytna. Vse se odviji od slusnosti a ohleduplnosti jednotlivcu a co si budem povidat, nekterym lidem je sumak ze jsou sousede vystavovani neustalemu hluku. Ja mam dlazbu v kuchyni a zidle jsem obula do backor pri prvnim vysunuti zidle, ten zvuk je desivej a pres strop jeste desivejsi. Smazim se byt ohledupla a deti k tomu vedu take.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
639
16.2.14 10:36

Zajímalo by mě, jestli je to právně vymahatelné. Ten podpis na pravidlech. jako odsouhlasit si to můžete, sepsat taky, ale ten postih mi přijde nevymahatelný, protože nemá oporu v zákoně.
Bydlet bych tam nechtěla, protože nemám ráda, když mi někdo říká kdy co můžu dělat. Jako když nestihnu rozmixovat polívku dítěti do dvanácti tak bude bez oběda? Luxovat a prát v určenou hodinu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
G12
16.2.14 10:40

@Oter
to se mi celkem líbí, taková pravidla. Sice se nerada nechávám omezovat, ale to odhlučnění od dupajících dětí je super!

• Citovat
  • Upravit
1011
16.2.14 11:01

@Gabca11
sice.OT, ale ty navleky na zidle sis usila nebo zakoupila…shanim neco na zidle, aby neskripaly po podlaze…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný