Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím dámy,
která z vás má kuchyňskou linku od Oresi, dekor wenge? Je to ta tmavě hnědá.
Jsem z těch povrchů dvířek naprosto zoufalá, je na tom vidět každá šmouha. Stačí se dotknout a okamžitě je tam mastný flek. V domácnosti se třemi dětmi naprostá katastrofa! Hlavně kolem úchytek je to zamatlané až hrůza. Zkoušela jsem to čistit vším možným, od jarové vody až po čistič W5 z Lidlu, který mi jinak zabere fakt na veškerou špínu a mastnotu v kuchyni. Když na tu linku zasvítí sluníčko, tak se mi chce…
. Myju, myju a myju a furt jsou tam mastné fleky a tím šudláním hadrem tam pak ještě vytvořím navíc šmouhy, no hnus! Kdo máte taky tuhle linku, prosím poraďte, čím to čistíte?
Díky moc ![]()
Ahoj, nemáme wenge, ale máme bílou pulitu lesklou a je na ní vidět taky všechno
Čistím sanytolem ve spreji ![]()
Já mám dvířka v barvě vanilky, skříňky calvados a jde na nich taky vidět vše:-(. V kuchyni si asi nevybereš. Ale taky budu ráda za tip na účinný čistící prostředek.
@Kyslíková píše:
Ahoj, nemáme wenge, ale máme bílou pulitu lesklou a je na ní vidět taky všechnoČistím sanytolem ve spreji
Sanytol jsem ještě neměla, zkusím koupit
. Kde ho kupuješ prosím? Díky.
@danik píše:
Já mám dvířka v barvě vanilky, skříňky calvados a jde na nich taky vidět vše:-(. V kuchyni si asi nevybereš. Ale taky budu ráda za tip na účinný čistící prostředek.
Mám kombinaci těch hnědých s vanilkou a ta vanilka je naprosto v pohodě, je to takový hrubší povrch. To mi stačí čas od času přetřít jen jarovou vodou.
@Jajatep Mají ho všude - v kauflandu, v tescu, v DM…čistim s tim v kuchyni všechno, troubu, mikrovlnku, lednici..
Mám skříňky bílý lesk, ale pracovní desku wenge…A je to hnus, každá kapka vody je na tom vidět, každý drobek…Já čistím Clinem multishine. Paradoxně na tom bílém lesku to omakané a špína není tak vidět.
Mám vanilku a wenge je naštěstí jen korpus, ale i to mi stačí
Čistím clinem. Paradoxně líp než multishine se mi osvědčil ten klasický bílý na okna a sklo. Větší hrůza už je jen skleněná mozaika za sporákem, to fakt nevím, co mě to napadlo za sebevražedný nápad. Po večerech nedělám nic jiného, než kartáčkuju minispáry ![]()
@Danitschka píše:
Mám vanilku a wenge je naštěstí jen korpus, ale i to mi stačíČistím clinem. Paradoxně líp než multishine se mi osvědčil ten klasický bílý na okna a sklo. Větší hrůza už je jen skleněná mozaika za sporákem, to fakt nevím, co mě to napadlo za sebevražedný nápad. Po večerech nedělám nic jiného, než kartáčkuju minispáry
Jj, kdybych tehdy při zařizování kuchyně tušila… já blbec si zas nechala dát na podlahu v kuchyni dlažbu v barvě vanilky (aby mi seděla k té lince) a jsem z toho na švestku… Na tom je vidět byť i jeden jediný drobek nebo chloupek z kočky ![]()
@Jajatep
Kdybych věděla, že dítě, byť celkem hodné, zničí většinu vybavení v bytě, tak třeba sedačku ani nevybaluju z igelitu a podlahu koupím tu nejlevnější plovoučku a ne novilon za 60 tisíc
Ze srandy už říkám, že si do jejích 15 pronajmeme někde holobyt
Mě zas nenapadlo nic lepšího než si v tom wenge koupit i nábytek do obýváku, aby to ladilo - máme obýváko-kuchyň. A jelikož bydlíme v podkroví, máme to tu nové, tak se tady stále nehorázně práší - z tapet všude fialový prach, takže nedělám nic jiného než dvakrát denně stírám povrchy. Ale malá už mi taky pomáhá - minule šla proti mně a utírala skříňku banánem ![]()
Tak jsem teď vyzkoušela ten Clin a nezabral… Ale při tom hrabání v úklidových prostředcích jsem objevila čistič na skla krbů, jmenuje se to Drana. Nastříkala na dvířka, suchou plenkou vydrbala, pak setřela namočenou švédskou utěrkou a hned do sucha utřela plenkou. K dokonalosti to má sice ještě daleko, ale z toho co jsem zatím vyzkoušela je to asi nejlepší výsledek. Ale akce na 5 minut u jedněch jediných dvířek… mám 13 běžných metrů linky… ![]()
@Danitschka píše:
@Jajatep
Kdybych věděla, že dítě, byť celkem hodné, zničí většinu vybavení v bytě, tak třeba sedačku ani nevybaluju z igelitu a podlahu koupím tu nejlevnější plovoučku a ne novilon za 60 tisícZe srandy už říkám, že si do jejích 15 pronajmeme někde holobyt
Mě zas nenapadlo nic lepšího než si v tom wenge koupit i nábytek do obýváku, aby to ladilo - máme obýváko-kuchyň. A jelikož bydlíme v podkroví, máme to tu nové, tak se tady stále nehorázně práší - z tapet všude fialový prach, takže nedělám nic jiného než dvakrát denně stírám povrchy. Ale malá už mi taky pomáhá - minule šla proti mně a utírala skříňku banánem
To je teda malá šikulka
. Já zas dávám malýmu piškoty nebo sušenky do takové kousací síťky a tuhle jsem ho přistihla, jak sedí na zemi u naší tmavě hnědé pohovky a soustředěně tou síťkou s těma nažvýkanýma rozmělněnýma piškotama matlá všude kam na té pohovce dosáhne… Pro jistotu zvu na návštěvy krom rodiny jen ty, co mají taky malé děti, před těma se nemusím cítit trapně že tu máme binec ![]()
Tak my mame kuchyn dvirka v leskle cremove a boky a vysoke srkinky ve wenge.. a ty leskle plochy se udrzujidobre. Temer nic na nich neni videt, obcas to pretru okenou
![]()
Na tech tmavych je to uz horsi, ale zase jsou to jen ty vysoke (potravinky, lednicka) tak tam otiram hlavne okraje a kolem uchytek, ale neni to nic hrozneho.
@Danitschka
obyvak mame ve stejne kombinaci, ale nasteti uz ty skrinky jsou v lesku, takze opet staci jen pretrit.. ale delam to temer denne.
Nasedacku jsme poridili takove potahy na tu sedacicast v barve wenge (sedacka je bezova) a ty kazdy tyden peru
![]()
@Danitschka
taky mame novilon PVC, zatim teda docela odolava… ale synovec uz nam stacil do neho udelat dve male dirky…
Kdyz vlackem od drevene vlackodrahy poradne pritlacil a jel po nem
![]()
Puvodne jse meli tarket PVC, meli jsme u neho zustat, byl podstatne tvrdsi a odolnejsi..
Asi az deti dostatecne odrostou budeme muset udelat totalni rekonstrukci pocinaje podlahou a konceje zarubnema a dverema
![]()
Já mám linku hned naproti oknu, odpo tam svítí celý den, takže ty otisky na vanilce jdou hodně vidět.
Ale dnes jsem spokojená, je pod mrakem a jak je čisto:-)
.
V koupelně mám tmavou (šedou) dlažbu, myslela jsem si, že na ní nepůjde vše vidět, ale vidím na ni každou kapičku (tchýně má bílou dlažbu a říká to samé).
Potěší mě má mamka, ta přijde, už je starší, malé věci nevidí a chválí mě, jak mám uklizeno
.