Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, nevíte někdo jak je to s tím BPA? Včera jsem o tom něco četla, ale nějak se v tom neorientuju. Někde píší, že je to v kojeneckých pet vodách a někde zase píšou, že je to jen v číslech 3 a 7 a pet flašky mají číslo 1, tak jak to je? A taky by mě zajímalo, jestli to může být v plechovce od umělého mléka. Používám Nutrilon v plechovce od začátku 2 měsíce u mé dcery a už je to více jak 5 měsíců, četla jsem taky, že se to vypouští teplem a já tu plechovku hned po tom co si ji přinesu domů omeju ve vařící vodě z kohoutku, abych to očistila. No a včera jsem našla v oblíbené hračce mé dcery číslo 7, tu hračku jsem taky myla vařící vodou z kohoutku. Mám z toho fakt strach. Jo a taky jsem koukala, že obal od Pampers plenek a vlhčených ubrousků má taky 7, může se to předat z obalu do těch plenek a ubrousků? a tím malé ublížit?
@Jirka 22 S čísly neporadím, ale pokud chceš mít jistotu, tak místo vlhčených ubrousků používej vodu a plínu a místo Pampersek látkový plíny, z toho se ti 100% nic uvolňovat nebude a prát se to dá v mýdle.
Nepřeháněj protože to by jsi za chvíli mohla mít strach úplně ze všeho
Tak vlhčené ubrousky a hnusky nepoužívej. Mžeš mít látkové ubrousky, mýt jen namočené vodou. Nebo jen přímo pod kohoutkem. Jsem to tak taky dělala () teda ne kvuli PBA), je to fajn. A místo pamersek látkovky. Ty jsou taky fajn, používala jsem ( taky teda ne zrovna kvuli PBA).
Nebudu dětem dávat schválně něco, o čem vím, že to škodí. ale kdybych měla kontrolovat všechno do detailu, tak jim nedám nic. bylo to tak vždycky. něco se používalo a po čase se zjistilo, že to není zdravé.
když jsem byla malá mamka mi dávala prášek na kašel, co jí napsala doktorka. mývala jsem po něm noční můry, že se dusím, tak mi ho přestala dávat. po čase se zjistilo, že pro děti není vhodný a může vyvolávat i halucinace. a taky to do té doby nikdo nevěděl.
to tak prostě bude vždycky ![]()
Ja po pravde ani nevim co to BPA je
ani co to způsobuje
jen to vidam psane na kojeneckych flaskach ![]()
Tak strach se dá pochopit, kdo by chtěl nějak ohrozit svoje dítě, ale tohle už je trochu moc, dítě není skleníková kytka.
To fakt prehanis.Jako s cim souhlasim, tak kupovat dudle a savky bez BPA, ale pravdou je, ze ani nevim co to je presne.
tak to abys doma radeji nemela NIC z umelych hmot. Chci videt jak bys to provedla, po savovy kralovne mi i tahle diskuze prijde drobet jako hypno
Když koupíš plechovku kojeneckého mléka, tak ji omýváš vařící vodou? To už je ale na psychiatra… Proč to děláš? Vy ji pak doma olizujete?
Co to je BPA, holky?
Já s teda myslím, že se nic nemá přehánět, ne?
Já nikdy žádnou hračku nevyvařovala, ani zatím neprala, kojenecké vody používám dlouho a vůbec nevím, že by měly škodit..já jsem mimo
Jo a UM pije malej taky..ale má to v sáčku ![]()
Ty myješ plechovku od mléka??? Mám dost… dneska je to zase jedna perla za druhou… A přeháníš to, běž občas na vzduch místo zkoumání veškerýho plastu v domě.. A věř tomu že jsou horší věci než BPA..
BPA znám z lahviček, o číslech nemám ponětí. V životě jsme nevyvařila ani dudlík, dala jsem jí je dokonce rovnou z oba lu
no abych nekecala, ty první jsem vyvařila - jednou ![]()