Strach z BPA, kojenecké pet vody atd.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4620
16.2.14 19:16

Co znamenaj ty cisla? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
16.2.14 19:19
@geilens píše:
Co znamenaj ty cisla? 8o

za koli let umřeš po styku s konkrétním plastem 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623

@silvik.sk
je to rozdělený na skupiny jakej obsah BPA v tom je, v 1 by snad neměli bejt skoro žádný, teplem uvolňovaný apod a pak po číslech to jde nahoru (BPA). Takže ta hračka co má 7 jich má víc, ale určitě nic co by jí mohlo ublížit - jedině že by to snědla, ale tam nebude na vině BPA ale zbytek.

@Sibyla0
Nápodobně, první dudlíky vyvařený a šlus.. a žádná kojenecká voda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
@Lama Lama píše:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9819
16.2.14 19:21

Hmm, a ja jsem nikdy nekoupila ani kojeneckou vodu, jenom z kouhoutku, zadnou jinou :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4620
16.2.14 19:21
@Lama Lama píše:

Fakt??? :mrgreen: a kde to cislo najdu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
16.2.14 19:22

@silvik.sk
já taky ne, ale někteří to těžce nesli :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17715
16.2.14 19:27

Taky prvni dudliky vyvareny, ostatni rovnou z krabicky :mrgreen: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
16.2.14 19:35

@Jirka 22 :roll: Proboha nešil, o tom co je BPA si přečti na netu je toho všude plno, např. Wikipedie.To bys pak nemohla opravdu nic, ani vytáhnout patu z baráku a přehnaná hygiena a používání všech chemických sra..ek na dezinfekci domácnosti je mnohem horší :roll: Kup lahve bez BPA ( např. Avent), a z toho zda se uvolní něco z obalu do ubrousku si fakt hlavu nedělej ;) A hlavně nemyj plechovky :zed: nebo snad omýváš celý nákup, když ho doneseš domů :think: umyj si ruce to myslím je nejdůležitější základ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
576
16.2.14 20:08

Ahoj, BPA sice není nic zdravého a už vůbec ne pro mimčo, ale neboj. ;) Pokud používáš flašky a dudlík bez BPA, tak to bude v poho. Z plastu se to uvolňuje zahřátím a musel by být poškrábaný a muselo by to dítě cucat - jíst, aby to vadilo. To jestli je to v obalu na ubrousky je v poho. BPA je v hodně plastech a fakt se tomu úplně nevyhneš. Navíc v ovzduší je taky spousta hnusu, potraviny nezdravé atd :palec:. Když bude člověk chtít, tak si všude najde něco, co lidem škodí. Ani bych nemyla horkou vodou obal od dětské výživy a pokud máš strach z kojenecké vody, aby se to přes petku nedostalo do ní, tak stačí, když převaříš vodu z kohoutku a dáš mu tuhle k sunaru. Tím zabiješ vše, co by mohlo malé/ mu vadit. Tak jak se to dělalo dřív. :pankac:
Jinak já dudlíky teda vyvařuji 8) - jak ty, co jsou nové, tak když nám spadne na zem. Hračky omyji pod vodou, pokud jsou nově koupené. Přeci jen je to z výroby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
16.2.14 22:39

Flašky i dudlík bez BPA mám, ale vyvařovala jsem je společně s věcma, který nevím jestli BPA měli nebo ne, tak mám strach jestli se to neohlo uvolnit do těch bez BPA a teď tím malou furt krmím( už půl měsíce nevyvařuju). Ty hračky omývám pod tekoucí vodou, ale jak fakt horká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
16.2.14 22:52
@Jirka 22 píše:
Flašky i dudlík bez BPA mám, ale vyvařovala jsem je společně s věcma, který nevím jestli BPA měli nebo ne, tak mám strach jestli se to neohlo uvolnit do těch bez BPA a teď tím malou furt krmím( už půl měsíce nevyvařuju). Ty hračky omývám pod tekoucí vodou, ale jak fakt horká.
:roll:.Vybodni se na BPA a uzivej si materstvi.Tim co delas jen muzes napachat paseku.Vse s mirou, zlata stredni cesta, nic neprehanet. Kdyby jsi resila druhy Ecek a dusikatych potravin, ale co delas ty je uz za hranici.Bud mas problem a nebo ho v sobe pestujes ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
16.2.14 22:53
@Natálka26 píše:
@silvik.sk
je to rozdělený na skupiny jakej obsah BPA v tom je, v 1 by snad neměli bejt skoro žádný, teplem uvolňovaný apod a pak po číslech to jde nahoru (BPA). Takže ta hračka co má 7 jich má víc, ale určitě nic co by jí mohlo ublížit - jedině že by to snědla, ale tam nebude na vině BPA ale zbytek.@Sibyla0
Nápodobně, první dudlíky vyvařený a šlus.. a žádná kojenecká voda…

To nemyslíš vážně, že ne? :mrgreen:

BPA je Bisphenol A, je to látka, která se využívá při výrobě některých plastů… Průšvih byl s dětskejma lahvičkama z polykarbonátu (plastový, ale čirý), ze kterých se to může uvolňovat. Ty už se prodávat od roku 2011 nesmí…

jinak víc informací je třeba tady:
http://cs.wikipedia.org/wiki/Bisfenol_A

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
576
16.2.14 22:57

@wildcherry Tak já bych řekla, že BPA, Ečka nebo dusíkaté potraviny…pořád je to nezdravé. Ale je fakt, že nic se nemůže přehánět, to by jsem nemohli nic jíst, dýchat, v ničem nic mít a ani nic nosit :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
16.2.14 23:35
@rachele píše:
@wildcherry Tak já bych řekla, že BPA, Ečka nebo dusíkaté potraviny…pořád je to nezdravé. Ale je fakt, že nic se nemůže přehánět, to by jsem nemohli nic jíst, dýchat, v ničem nic mít a ani nic nosit :D

To ano, chtela jsem to rict tak, ze nezdrave potraviny je lepsi si klasicky nastudovat, ze to ma vetsi smysl, nez hledat BPA vsude v domacnosti a hystercit.Ze jsou mnohem vetsi jedy, nez aby BPA ridil zakladatelcin zivot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný