Strach z BPA, kojenecké pet vody atd.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
576
17.2.14 11:00

@Natálka26 Proč si hned tak nepříjemná a urážíš zakladatelku a @kate02? 8o 8o 8o 8o @kate02 ti jen řekla, že nemáš pravdu a napsala to v klidu. Je dobré opravit, když to není pravda. Nic na tom není, každý se může plést. Není potřeba se hned urážet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
17.2.14 11:06

@kate02
Já jsem se snad omluvila nebo ne? Ano upřesnila si to, fááájn já si příště začnu všechno zjišťovat abych se náhodou nespletla, protože to se evidentně nesmí. Ale to že je mi to jedno to je fakt, protože na rozdíl od zakladatelky používám mozek a tudíž řeším smysluplnější věci než je vymývání plechovek a BPA. A psala jsem proto, abych se jí zeptala proč to dělá a že řešit BPA nemá smysl. Promin. A arogantní taky nejsem neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
17.2.14 11:07

@rachele
Protože zakladatelka normální není - sama to napsala a já s tím souhlasím. A co se týče kate tak na ní nejsem nepříjemná pouze stačí jednou napsat že jsem hloupá já se jí omluvila nevím proč to řeší dál. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
576
17.2.14 11:18

@Natálka26 Já myslím, že normální je…jen díky tomu, co se jí stalo začala mít velký strach, který v sobě bude muset potlačit sama nebo s něčí pomocí :hug:. A pak už bude vše jako dřív. Nemyslím si, že jí zrovna teď pomůže, když o sobě bude číst, že je nenormální… :nevim: Spíš by se jí mělo jemně vysvětlit, že strach o mimčo je v pořádku, kontrola BPA a potravin taky, ale všeho s mírou. Nikdy totiž nemůže ohlídat na 100% a tímhle strachem si jen ubližuje a stejně nic nevyřeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
17.2.14 11:23

@rachele
Já si sem 100% jistá že normální není - prostě trauma, ale to se musí léčit jinak se prohlubuje. Takže doktora měla navštívit dřív. A jestli si myslíš, že když bude chodit k doktorovi že bude jako dřív tak nebude - protože jestli to jsou úzkostný stavy tak bude brát léky a chodit na terapie aby se s tím naučila žít, ale rozhodně se nikdy úplně nevyléčí. Jenomže tohle jí musí vysvětlit doktor ne my tady, a čím dřív tam půjdu tím dřív bude líp jí, dítěti, a všem okolo, takže když jí tohle napíšu tak to není urážka ale fakt a není to ve zlým, ale v tom aby tam šla nejlépe hned - druhy den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
576
17.2.14 11:50

@Natálka26 A co třeba těhotné ženy? Ty se chovají v těhu taky jinak často než před těhu? :think: Také nejsou normální? To by musela být každá druhá bláznivá. Třeba před porodem mají ženy najednou pocit, že musí vše uklidit, vyčistit - zdá se jim vše špinavé…ale není to, že by se zbláznily, ale jen hormony. Mají stav hnízdění a nikdo je za blázny nepovažuje. Navíc člověk, co není zdravě uvažující si svůj stav neuvědomuje - zakladatelka ano, takže to s ní tak strašné ještě není. Myslím si, že když člověk opravdu chce, tak se z toho dostane a nemusí hned brát prášky na celý život. Tak jako se z kuřáka může stát nekuřák a nemusí k tomu denně brát nicoret. Pokud netrpí něčím vážným, ale to je na posouzení doktora po osobním kontaktu a ne podle pár vět, co o sobě zakladatelka napsala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
17.2.14 12:01

@rachele
Těhotný ženy nejsou normální ty jsou pod nadvládou hormonů, takže kolikrát nejsou soudný - vlastní zkušenost. Člověku se může chtít sebevíc, ale sám se z toho neodstane, tomu nevěř, nejdřív bere léky a pak jde na terapie. Pokud trpí takovýhlema úzkostnýma stavama tak to je na prásky. A kuřák vs člověk trpící úzkostnýma stavama je něco jinýho, neporovnávej jabka a hrušky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
17.2.14 12:17

@rachele se nechci vměšovat do krásné hádky, ale podle mě taky zakladatelka „normální“ není. Tohle už jsou příznaky nějaké poruchy. Omývat nákup v horké vodě opravdu není standardní a ve výsledku je jedno kde to má původ. Ano, ta situace tohle nejspíš vyvolala, ale není to normální chování, ani normální reakce na takovou situaci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
576
17.2.14 12:35

@Antonie Bolavá No ale nemyslím si, že by se z toho dostat nemohla, aniž by nebrala doživotně prášky. To je podle mě přehnané…a vyvolané upozorněním jiné maminky na chybné informace. Každopádně jsme se hlavně ozvala, protože se mi nelíbilo, že @Natálka26 sem napsala něco, co není pravda, tím zbytečně vyvolala větší paniku u zakladatelky, která už taky se bojí skoro všeho a když jí jiná maminka napsala, že nemá pravdu, tak se dle mého urazila a začala kopat kolem sebe. Přitom nebyl důvod. Prostě byla jen opravena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
17.2.14 12:40

@rachele
Prosím tě stačí už jo! Ne nedostane se z toho sama to ti garantuju, neřekla jsem že bude brát prášky doživotně, ale brát je bude, pak se bude snižovat dávka a bude chodit na terapie. To je běžnej postup! Podle mě je přehnaný jak se tady do mě neustále opíráš, že reaguju takhle a takhle - možná jo, možná kdybych se pořádně vyspala a měla dobrou náladu tak bych reagovala jinak, ale omílat mi to tady už asi v 5 příspěvku je trapný a nudný. Stačí napsat jednou max pro idioty dvakrát. A ne neurazila jsem se, jen jsem řekla od koho to mám, a že se jí teda omlouvám když píšu takový nesmysly. Takže jestli už ti to stačilo byla bych ráda kdyby se tohle ukončilo, neboť na to nemám náladu a je to zbytečné. Já možná zareagovla přehnaně, ale aspoň tady za ostatní nebojuju jako lvice a nemelu to pořád dokola. Ok?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
17.2.14 16:58
@Jirka 22 píše:
Možná Vám přijdu hloupá, že se tak ptám, ale nedá mi to spát a chtěla jsem vědět jestli o tom někdo neví víc a třeba mě i trochu uklidnil. Mám o malou vážně strach a nestydím se za to. Má na to i nárok potom co se stalo - malá mi přestala v kočárku dýchat a ani v tom stresu nevím jak dlouho trvalo, než se znovu nadechla, ale chvilka to rozhodně nebyla. Byla totálně studená a úplně bez dechu, tak mám trochu nárok na histerii, nemyslíte? Jo a k psychologovi jdu za týden, ale pochybuju, že mi to poůže z toho se už nikdy nevzpamatuju, proto se tady snažím najít někoho kdo se v tom BPA trochu vyzná, abych věděla, zda jsem jí ublížila nebo ne.

Pokud se nevzpamatuješ co nejdřív, tak si mateřství a hlavně dětství svého potmka neužiješ, budeš se stále jen nervovat a jednou tě z toho klepne pepka, nejen že tím trápíš sebe, ale časem tím budeš trápit i své dítě, kterému nedovolíš nic, aby si náhodou neublížilo. Takové děti jsou chudáci, a až jednou vyjde ven z tak přepečlivě čistého bytu tak chytne první bacil co prolítne kolem. A jak píšeš, že přestalo v kočárku dýchat až bylo studené a modré 8o ano je to šok a strach, ale volala jsi záchranku? Šla jsi k lékaři na vyšetření? Zjistila jsi nějak z čím se to mohlo stát? No z BPA si myslím že to nebylo a v případě že máš takový strach, tak lahvičky zahoď a krm kovovou lžičkou. Seber se a začni se věnovat děťátku s rozumem, ubližuješ tím vám oběma :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný