Tříleťák nechce čaj ani mléko

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3635
8.10.15 13:27

tříleťák nechce čaj ani mléko

Ahoj maminky, nemáte nějaká recept jak naučit tříleťáka pít čaj a mléko? Jde o to, že začal chodit do školky, kde mají na pití čaj a mléko a malý to odmítá. Dnes mi paní učitelka říkala, že když se snažila do něj dostat mléko, tak ji celou poprskal.
Jinak s pitím nemá problém, pije šťávu (k mé nelibosti), když není zbytí, tak i vodu. Co má rád, je kakao, ale holé mléko ani omylem :nevim:
Jde jen o tu školku, tím, že tam mají jen čaj a mléko, je velký problém, aby vůbec něco vypil. Sice paní učitelka říkala, že mu dala vodu, ale přece jenom bych byla radši, kdyby začal pít aspoň ty čaje. Děkuji za každou radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7009
8.10.15 13:30

Pozadala bych, aby mu davali vodu a nenutili mleko. Pani ucitelka muze byt rada, ze ji jen poprskal a nepoblil :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101536
8.10.15 13:31

@blanula19 žádnou nemám, mám pětileťáka a čaj prostě nepije. On tedy pije mlíko, to mu nevadí, ale hlavně máme rozumnou školku, kde jsem nahlásila, že je zvyklý pít vodu, tak mu ji dávají. S mlíkem mi napadá jen dělat to kakao slabší a slabší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
8.10.15 13:34

Poprosila bych ve školce, ať mu k pití dávají vodu, nejjednodušší řešení pro všechny…přece se s ním učitelka nebude prát kvůli mliku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
8.10.15 13:35

@Bibi239 Přesně :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
8.10.15 13:39

Taky bych do ucitelky nacpala neco co nema rada, dcera mleko taky nepije jen kdyz tam dam lzicku kakaa, a nejradeji ma vodu, po caji se dusi, tak jen doufam ze ji ve skolce taky nebudou nutit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3635
8.10.15 13:41

Ve školce mu dají vodu, s tím problém není, ale přece jen bych byla ráda, kdyby pil i čaje.
@j.a.n.i1 To jsem zkoušela, postupně jsem ubírala kakao, až když tam měla úplný minimum. Jak jsme došli na holé mléko - konec. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3635
8.10.15 13:43

@katule9
Nutit by ji neměli. U nás to zkouší, protože jsem je požádala, aby se ho pokusili naučit. Jsem si říkala, že když uvidí jiné děti, tak se to zlepší, ale nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
8.10.15 13:47

@blanula19
A co za šťávu to pije? Něco hodně sladkého? A co ze začátku čaj se šťávou?
A jaké čaje si zkoušela? Je takových druhů, to mu fakt nechutná nic?

Mléko bych nenutila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
8.10.15 13:47

@blanula19 nekteri lide hole mleko, obzvlast teple nesnesou, je jim z nej na zvraceni. Proto jsem psala, ze muze byt ucitelka rada, ze ji nepoblil, protoze to se zcela realne mohlo stat…
Zkratka mliko a caj nepije, nenutila bych, byla bych rada, ze vypije vodu a pripadne kakao. Sveho syna bych se zastala, protoze takhle vznikaji celozivotni stravovaci bloky, kdy clovek neco nepozre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13745
8.10.15 13:52

Pití mléka mu stejně pitný režim nezajistí, takže je lepší ta voda ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
8.10.15 14:51

Tak tak, mlíko ať mu necpou (u nás ve školce se ptali na začátku, kdo pije a nepije mlíko, já musela hlásit, že malej miluje kakao, ale ať mu „nepřidávají“, protože malej si dá, ale pak to bleje :roll:

a s vodou si myslím učitelky problém mít nebudou.
Pokud chceš, aby čaj pil, tak ať mu ho učitelky nabízejí, časem si buď vezme nebo ne… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25112
8.10.15 15:12

Já nechápu, proč nutí mléko. A už vůbec ne, proč sladký čaj. Vždyť i pro mě musí být jednodušší, nachystat čaj. Starší chodila chviličku do školky a já po ní jednou dopila trošku čaje a málem jsem :poblion:, jak to bylo sladké. My šťávy pijeme, ale hooooodně ředěné. Když už čaj, tak neslazený a samože vodu.
Normálně bych řekla, co chci a co ne, to mi neříkejte, že s takovou banalitou nevyjde školka vstříc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3635
8.10.15 21:21

@anairda
Kupujem Jupí nebo má dmácí malinovku od bábi. Sladkou nedělám, spíš obarvenou vodu. Dřív jsem dělala trošku sladší, ale malá (17 měsíců) už začíná taky bojkotovat vše krom šťávy. :zed: čaje jsem zkoušela snad všechny, černý, ovocný, bylinkový, s medem, cukrem, holý a nic.
@Aries6
Oni ho nenutí. Já jim řekla, ať to zkouší a když to nepůjde tak vodu. Tak to zkouší a když nic, dají mu vodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
565
13.10.15 10:26

Řekla bych jim, ať mu dávají vodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie