Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky, nemáte nějaká recept jak naučit tříleťáka pít čaj a mléko? Jde o to, že začal chodit do školky, kde mají na pití čaj a mléko a malý to odmítá. Dnes mi paní učitelka říkala, že když se snažila do něj dostat mléko, tak ji celou poprskal.
Jinak s pitím nemá problém, pije šťávu (k mé nelibosti), když není zbytí, tak i vodu. Co má rád, je kakao, ale holé mléko ani omylem ![]()
Jde jen o tu školku, tím, že tam mají jen čaj a mléko, je velký problém, aby vůbec něco vypil. Sice paní učitelka říkala, že mu dala vodu, ale přece jenom bych byla radši, kdyby začal pít aspoň ty čaje. Děkuji za každou radu.
Pozadala bych, aby mu davali vodu a nenutili mleko. Pani ucitelka muze byt rada, ze ji jen poprskal a nepoblil ![]()
@blanula19 žádnou nemám, mám pětileťáka a čaj prostě nepije. On tedy pije mlíko, to mu nevadí, ale hlavně máme rozumnou školku, kde jsem nahlásila, že je zvyklý pít vodu, tak mu ji dávají. S mlíkem mi napadá jen dělat to kakao slabší a slabší…
Poprosila bych ve školce, ať mu k pití dávají vodu, nejjednodušší řešení pro všechny…přece se s ním učitelka nebude prát kvůli mliku
Taky bych do ucitelky nacpala neco co nema rada, dcera mleko taky nepije jen kdyz tam dam lzicku kakaa, a nejradeji ma vodu, po caji se dusi, tak jen doufam ze ji ve skolce taky nebudou nutit..
Ve školce mu dají vodu, s tím problém není, ale přece jen bych byla ráda, kdyby pil i čaje.
@j.a.n.i1 To jsem zkoušela, postupně jsem ubírala kakao, až když tam měla úplný minimum. Jak jsme došli na holé mléko - konec. ![]()
@katule9
Nutit by ji neměli. U nás to zkouší, protože jsem je požádala, aby se ho pokusili naučit. Jsem si říkala, že když uvidí jiné děti, tak se to zlepší, ale nic.
@blanula19
A co za šťávu to pije? Něco hodně sladkého? A co ze začátku čaj se šťávou?
A jaké čaje si zkoušela? Je takových druhů, to mu fakt nechutná nic?
Mléko bych nenutila.
@blanula19 nekteri lide hole mleko, obzvlast teple nesnesou, je jim z nej na zvraceni. Proto jsem psala, ze muze byt ucitelka rada, ze ji nepoblil, protoze to se zcela realne mohlo stat…
Zkratka mliko a caj nepije, nenutila bych, byla bych rada, ze vypije vodu a pripadne kakao. Sveho syna bych se zastala, protoze takhle vznikaji celozivotni stravovaci bloky, kdy clovek neco nepozre.
Pití mléka mu stejně pitný režim nezajistí, takže je lepší ta voda ![]()
Tak tak, mlíko ať mu necpou (u nás ve školce se ptali na začátku, kdo pije a nepije mlíko, já musela hlásit, že malej miluje kakao, ale ať mu „nepřidávají“, protože malej si dá, ale pak to bleje ![]()
a s vodou si myslím učitelky problém mít nebudou.
Pokud chceš, aby čaj pil, tak ať mu ho učitelky nabízejí, časem si buď vezme nebo ne… ![]()
Já nechápu, proč nutí mléko. A už vůbec ne, proč sladký čaj. Vždyť i pro mě musí být jednodušší, nachystat čaj. Starší chodila chviličku do školky a já po ní jednou dopila trošku čaje a málem jsem
, jak to bylo sladké. My šťávy pijeme, ale hooooodně ředěné. Když už čaj, tak neslazený a samože vodu.
Normálně bych řekla, co chci a co ne, to mi neříkejte, že s takovou banalitou nevyjde školka vstříc.
@anairda
Kupujem Jupí nebo má dmácí malinovku od bábi. Sladkou nedělám, spíš obarvenou vodu. Dřív jsem dělala trošku sladší, ale malá (17 měsíců) už začíná taky bojkotovat vše krom šťávy.
čaje jsem zkoušela snad všechny, černý, ovocný, bylinkový, s medem, cukrem, holý a nic.
@Aries6
Oni ho nenutí. Já jim řekla, ať to zkouší a když to nepůjde tak vodu. Tak to zkouší a když nic, dají mu vodu.