Počůrává se ze spaní 3roky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2752
6.10.15 16:15

Počůrává se ze spaní 3roky

Ahoj maminky jdu pro radu. Dneska jsem byla pro malého ve školce /3roky/ a chtěla se mnou mluvit paní učitelka. Malý se každý den počůrává ve školce v postýlce. Přes den je to v pořádku. Paní učitelka ho dávala před spaním čůrat, pak ho kolikrát i budila ale nepomohlo to :zed: domluvili jsme se na tom, že si ho budu vyzvedávat po obědě a budeme trénovat doma, dokud se to nenaučí. Pak by zůstával ve školce i přes odpoledne. malej je nešťastný, má tam kamarády a nechce se mu po obědě domů. Napadlo mě, jestli s ním nemám zajít k doktorce aby ho prokleply. Napadlo mě jestli nemá něco s močovými cestami a dneska mi to navrhla i paní učitelka, že prý se včera převlékaly do pyžámka a malej začal učůrávat a prý o tom ani nevěděl, když ho na to paní učitelka upozornila, hned běžel na záchod :think: Doma si občas učůrne a přes noc má plínu - jsem z toho zoufalá. Neměl jste někdo něco podobného??? co s tím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10885
6.10.15 16:20

@Alčák1 Je nezralý. To je celé. A učitelka mě svým jednáním tedy dost překvapila.

Když byla malá v maloších, tak tam se tohle stávalo běžně.

Po doktorech bych ho netahala. Nic mu není. A jestli to budete zbytečně řešit, tak z toho bude mít blok! Pozor na to!

Prostě zatím 100% nezná své tělo a neumí ho ještě úplně řídit, jednoznačně to vyplývá i z té školkové příhody!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
6.10.15 16:23

Pokud má plenu na spaní, pak mu nic není, prostě není zralý. A to že nastoupil do školky z něj vejkého neudělá :nevim: Ať mu dávají plenu na spaní a je po problému

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
6.10.15 16:29
@Tidlinka píše:
Pokud má plenu na spaní, pak mu nic není, prostě není zralý. A to že nastoupil do školky z něj vejkého neudělá :nevim: Ať mu dávají plenu na spaní a je po problému

Pokud je v obecní školce, plínu mít nesmí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
6.10.15 16:31
@Trojlístek píše:
@Alčák1 Je nezralý. To je celé. A učitelka mě svým jednáním tedy dost překvapila.

Když byla malá v maloších, tak tam se tohle stávalo běžně.

Po doktorech bych ho netahala. Nic mu není. A jestli to budete zbytečně řešit, tak z toho bude mít blok! Pozor na to!

Prostě zatím 100% nezná své tělo a neumí ho ještě úplně řídit, jednoznačně to vyplývá i z té školkové příhody!

8o A čímpak tě tak moc překvapila? Tím, že to řeší?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
6.10.15 16:33

@Alčák1 nasemu malymu byly v srpnu 3 a v zari nastupoval do skolky. Loni. Ani me nenapadlo ho tam nechavat na spani, protoze nebyl odplenkovan. Povedlo se mu to mesic a pul v lete, kdy mel jen jednu nehodu v noci a pak jak na nej spustily babicky „Jak se tesis do skolky a na segru?“, tak jsem vzdala 3× prevlekani posteli za noc (spi s nami) a dala zpet plenu. Ma ji do ted (jsou mu uz 4). Az ted (tuk-tuk, klep-klep) behem poslednich 2 tydnu se stale casteji budi suchy. Do te doby nic.
Loni se jim take vystridaly ucitelky ve tride. Ta nova ho zrejme silne stresovala, protoze zacal mit nehody i pres den, na prochazce apod. Az jsem zjistila, ze ho zrejme kara verejne a pozadala ji naprosto prechazet nehody a take nechvalit za nepocurani. Proste bez komentare. Hned treti den nehody zmizely, uplne. Protoze dite jsem davala do skolky naprosto samostatne v ohledu curani mimo spanek. Ona jej musela nejak nervovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59364
6.10.15 16:48

@Tidlinka plena do školky asi těžko, do školky se bere dítě bez plen ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10885
6.10.15 16:49
@SIMONA1234 píše:
8o A čímpak tě tak moc překvapila? Tím, že to řeší?

Učitelka mě překvapila tím, že rovněž navrhuje vyšetření močových cest!
Víš co je tohle za vyšetření???
Prostě sama učitelka musela vidět, že děcko si prostě jen neuvědomilo situaci a na upozornění se usměrnilo. Úplně normální jev v tomto věku.

Prostě kluk není zralý. To je celé. To by po vyšetření běhala první rok celá naše školka mrňat. Plenky učitelky nedávaly, to nejde. Dávaly podložky na matraci. Každý měl mít náhradní ve skříňce.

Do jisté doby vše odeznělo. A teď s novými dětmi jedou na novo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LN
15521
6.10.15 17:02

@Trojlístek naprosto souhlasím. Co vím, tak se řeší až po pátém roce, do té doby mohou být močové cesty nezralé a nehody se prostě stávají. :nevim:
U nás u malých dětí, když je třeba, plínku dají (né na očích ostatním dětem). A je to státní školka. Je to jen o přístupu. Ano, každý by se měl snažit mít odplenkováno, ale někdy je to pro děti těžké, ještě v cizím prostředí. Dnes se berou do školky děti od dvou let a je třeba, aby se i v těch státních školkách začalo brát v potaz, že jsou to vlastně ještě mimina. A né hnát tříleté dítě po kontrolách, bloknout ho, to je fakt řešení :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10885
6.10.15 17:04

Jako pardon, ale neznám školku, kdy první půl rok je u mrňat skutečně docela fest o počůrání ve spaní, či při hře.

Malá chodí na balet a není to tak dávno, kdy se tam jiná cca čtyřletá holčička vyčůrala na koberec. Učitelka v pohodě. Utřela ji ručníkem, dala kalhotky a tričko a jelo se dál. Největší stres z toho měla matka, který pak přenesla na děcko.

ZBYTEČNĚ, nikdo ji nic slůvkem nevyčetl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
6.10.15 17:12
@Trojlístek píše:
Učitelka mě překvapila tím, že rovněž navrhuje vyšetření močových cest!
Víš co je tohle za vyšetření???
Prostě sama učitelka musela vidět, že děcko si prostě jen neuvědomilo situaci a na upozornění se usměrnilo. Úplně normální jev v tomto věku.

Prostě kluk není zralý. To je celé. To by po vyšetření běhala první rok celá naše školka mrňat. Plenky učitelky nedávaly, to nejde. Dávaly podložky na matraci. Každý měl mít náhradní ve skříňce.

Do jisté doby vše odeznělo. A teď s novými dětmi jedou na novo.

A kde prosím tě čteš, že učitelka dítě posílá na vyšetření? Já teda čtu, že to napadlo maminku…Učitelka se s tím nápadem ztotožňuje…logicky. Hledá možnosti.
Pokud se počůrává z nezralosti, nemá ve školce co dělat, pokud se počůrává z důvodu nemoci (pozná jen lékař) opět se musí léčit, doma…ne ve školce. Pokud je to psychické (taky možnost), tam (!!!)bych dala podložku a řešila problém.
Dětská lékařka jistě dítě nebude mučit… ;) zánět močáku pozná z vyšetření moči, případně krve…Pokud bude vše negativní, hledá se další řešení. Zdravotní stav je to první, co by mě napadlo…zvlášť pokud by jinak bylo dítě ve školce spokojené (tam by tedy odpadlo podezření na psychické problémy, myšleno problémy způsobené školkou)
Pokud se dítě počůrává od PRVNÍCH dnů ve školce, přikláním se k nezralosti…pokud až teď, spíš to ukazuje na zánět…a donést lahvičku moče k MUDr. není problém, že?

@Alčák1 píše:
Ahoj maminky jdu pro radu. Dneska jsem byla pro malého ve školce /3roky/ a chtěla se mnou mluvit paní učitelka. Malý se každý den počůrává ve školce v postýlce. Přes den je to v pořádku. Paní učitelka ho dávala před spaním čůrat, pak ho kolikrát i budila ale nepomohlo to :zed: domluvili jsme se na tom, že si ho budu vyzvedávat po obědě a budeme trénovat doma, dokud se to nenaučí. Pak by zůstával ve školce i přes odpoledne. malej je nešťastný, má tam kamarády a nechce se mu po obědě domů.Napadlo mě, jestli s ním nemám zajít k doktorce aby ho prokleply. Napadlo mě jestli nemá něco s močovými cestami a dneska mi to navrhla i paní učitelka, že prý se včera převlékaly do pyžámka a malej začal učůrávat a prý o tom ani nevěděl, když ho na to paní učitelka upozornila, hned běžel na záchod :think: Doma si občas učůrne a přes noc má plínu - jsem z toho zoufalá. Neměl jste někdo něco podobného??? co s tím
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
6.10.15 17:15
@Trojlístek píše:
Jako pardon, ale neznám školku, kdy první půl rok je u mrňat skutečně docela fest o počůrání ve spaní, či při hře.

Malá chodí na balet a není to tak dávno, kdy se tam jiná cca čtyřletá holčička vyčůrala na koberec. Učitelka v pohodě. Utřela ji ručníkem, dala kalhotky a tričko a jelo se dál. Největší stres z toho měla matka, který pak přenesla na děcko.

ZBYTEČNĚ, nikdo ji nic slůvkem nevyčetl.

Ano…pokud je to jednou…dvakrát…pokud je to opakovaně, asi bude nějaký problém…
Cituji zakladatelku: Malý se KAŽDÝ DEN počůrává v postýlce…nekontrolovatelně čůrá na koberec…neví o tom.
Toto je normální stav???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2752
6.10.15 17:27

Holky díky moc. :hug: Byla jsem z toho docela vystrašená, že malej se počůrává a nikdo jinej asi ne. Teď jsem mluvila se sousedkou a její vnuk se počůrával do 8 let. Prodělal spoustu vyšetření a nic. Pak jako když utne a vše v pořádku. :think: Asi je to opravdu o té nezralosti. Nechala jsem ho teď do konce listopadu jen do oběda / naštěstí jsem doma na rizikovém /a uvidíme. Paní učitelka taky říkala, že kdyby se to nesrovnalo do ledna, tak mu dá na spaní přinejhorším plenu ale že správně by neměla, že kritériem pro přijetí je odplenkované dítě. Paní učitelka je moc hodná, měla už mě ve školce je stará asi jako moje máma. Myslím, že mě nechtěla nějak stresovat, že se snažila najít nějakou variantu protože už vyzkoušela kde co. Teď v létě u mě byla kamarádka s malým / o měsíc mladším než můj syn/ a ta říkala, že ještě 14 dní než ke mě přijely si malej dokoce i kakal do plíny. A teď už je 14 dní úplně bez plen i na noc. Asi je to fakt individuální. Ještě raději zítra odpoledne zajdeme na poradu k paní doktorce ať mám klid v duši - jsem zvědavá, co nám poví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
6.10.15 17:30

@Alčák1 Samozřejmě, že je to individuální…důležité je, že se to řeší…máš fajn učitelku, řekla bych že nadstandartní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2752
6.10.15 17:38

@SIMONA1234 díky, jo jsou tu moc hodné učitelky, paní ředitelka, vlastně celá školka je super. Snaží se pro děti udělat maximum. Taky je to tím, že se tu většinou všichni známe, a obě paní učitelky co mají teď nejmenší dětičky měli i mě, takže mě znají a jejich děti chodili se mnou do školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí