Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mne to prijde normalni. Holt to neni superdite. ![]()
Dej a vzpominani co bylo je potreba trenovat. My cteme knizky na pokracovani, takze se pred ctenim dalsi kapitoly vzdy ptam, co se stalo minule, zpocatku na me deti koukaly jak vejri, postupne se ucime ze cteni vytahovat nosne body a sestavovat dej.
Tak me decko odpovídá naprosto běžně na otázky typu co jsme měli můve školce na oběd, s kým sis hrál, co jste dělali…frází už se nepamatuju…nehledám v tom nic divného..
Taky si myslím, že je to normální. Náš čtyřleťák si navíc nepamatuje co kam položil. Příklad: Hraje si s hračkou, položí ji a za 5 minut ji hystericky hledá a tvrdí, že si ji dal do postele a najdeme ji na gauči. ![]()
Moja ma pamatovaka, az ma desi, a stejne si nepamata mena deti v skolke a bude mat 5 za par dni. Ani poriadne kde sme boli a co sme robili, pletie udalosti a casy a tak. Vlastne ani rozpravky si nepamata, okrem Salatocky a Snehulienky… tie odvyprava od slova do slova ![]()
A boli sme u psychologa, a je normalna
… alebo teda, malo nenormalna ![]()
@marketakrausova píše:
Tak to jo ale myslím jako žena mě kouká a vůbec neví na co se ho ptám.
Mne to teraz robi teda trojrocna, ale vraj su chlapci pozadu, takze to, ze je na tom rovnako v styroch by som nejak extra neriesila. Aspon teda o tej mojej ucitelky tvrdili, ze je najsikovnejsia v skolicke ![]()
@marketakrausova píše:
@Bábi Zlopočasná jo malej je prej taky šikovnej a chytrej ale neposedí, a nechce poslouchat a furt řve, možná je to že nejsem tak důsledná ale snažím se teď bejt.
Nebojuje o hranice?
Moje su obe v skolke dokonale, ked som povedala ze idem so starsou k psychologovi, tak na mna kukali, ze preco, teraz zacala chodit na artterapiu a zase sa tam sprava tak, ze na mna kukaju ze preco… a doma ju rozplace ked si pristupi snurku na topanke, a vydrzi revat hodinu a pol, ked vypnem telku. Ked som ju trikrat upozornila, ze ked sa nezacne obliekat, tak jej tu telku vypnem.
No a navrch mam doma dve male tvrdohlave ‚salene‘ vychodnarky, co denne bojuju o hranice jak so mnou, tak medzi sebou navzajom ![]()
Můj malý začal v září chodit do školky a na dotaz, jestli tam má nějaké kamarády a jak se jmenují mi každý den odpovídá „modrý“, „žlutý“… třeba jména dětí ho netankují a já to neřeším. Má čerstvě narozeného bráchu Kryštofa a tak všem dětem menším než je on sám říká Kryštofe (bez ohledu na pohlaví). Někdy to taky nemusí být o nepamatování se, ale nezájmu, třeba tvůj prcek nepřikládá význam tomu, co ty ![]()
@marketakrausova píše:
Tak to jste mě trochu uklidnily, malej na mě kouká a fakt neví co po něm chci, malej je tvrdohlavej a když jsem se ho vždy ptala tak mi na vše říkal ne.
Myslím, že je to normální a že se mu nechce. Když si pamatuje barvy a písničky, tak s pamětí problém nemá. Pamatuje si to, co ho zajímá. Odpovídá na to, co ho zajímá a baví. Na nezajímavé otázky odpovídá tak, aby měl od nezajímavých otázek pokoj.
Já se ptám denně, co měli ve školce k obědu a každej den mi odpoví,,chlebík,,
Takže neřeším ![]()
Ahoj, mám obavy a nevím jestli je to normální. ale naše 3 letá holčička si nepamatuje ze včera byla u babičky..jinak je strašně chytrá a po týdnu už zas vypráví jak bylo u baby. ![]()