Nešťastné dítě ve školce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
5.10.15 10:41

nešťastné dítě ve školce

Milé maminky, jdu si k vám pro radu (pokud vás napadne co s tím), a nebo se alespoň vypovídat…
Mám čtyřletou holčičku, a samozřejmě se problémy se školkou nemohly vyhnout ani nám. Do školky chodila už loni, vše bylo bez potíží. Měla ve třídě 2 úžasné učitelky, které z těch dětí dokázaly udělat skvělý kolektiv a začlenit do něj všechny děti. A i dcera, která je poměrně bojácná, k nim měla důvěru. Bohužel učitelky se u nás každý rok ve školce mění. Ale myslela jsem si, že alespoň půjdou do další třídy jako už zajetý kolektiv. Bohužel nestalo se tak, a zrovna jejich bývalá třída byla předurčena k zániku, takže děti z ní byly rozděleny do dalších 5 tříd. Takže dcera se ve 4 letech ještě s dalšíma 2 chlapečkama dostala do třídy k předškolákům. Tím začaly problémy. Prvních pár týdnů mi doma a v šatně každý den plakala, že tam nechce. Teď už teda nepláče, ale není to tím, že by se jí tam začalo líbit, spíš už rezignovala. Občas mi doma pláče, že si tam s ní nikdo nechce hrát, že tam s ní nikdo nekamarádí, že se jí posmívají, že je „malé pivo“. Když přijde do třídy, jen si stoupne a kouká. Říkala jsem si, že třeba po chvilce si jde s něčím hrát. Ale minulý týden jsem viděla, že ne. Zapomněla jsem doma náhradní kalhoty a když jsem je tam po téměř čtvrt hodině přinesla, byla stále na tom samém místě, se smutným pohledem koukala na ostatní a nikdo si ji za celou tu dobu nevšiml - ani učitelka. :cert: Od kuchařek vím, že vůbec nic nejí - jak svačinu tak i oběd vždycky celé vrátí.
Snažila jsem se problém řešit s učitelkama, ovšem žádné pomoci od nich jsem se nedočkala. Bylo mi chladně řečeno, že nechtějí zasahovat do vztahů mezi dětmi! Nějak mi hlava nebere, od čeho tam teda jsou.
Dceru mi do jiné třídy k menším dětem a příjemnějším učitelkám nepřeřadí - prý kvůli kapacitním důvodům a že by to potom chtěl každý. A ani nemusím psát, že školku změnit nemůžeme.
Přijde mi to jako neskutečně patová situace. Strašně moc bych chtěla holčičce pomoci, ale přijde mi, že nemám jak. Nechci z ní mít hromádku neštěstí, která si bude někde v koutku potichu trpět.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
5.10.15 10:49

A s ředitelkou jsi mluvila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.10.15 10:51

@Run Ano, to byly ty kapacitní důvody a že by to chtěl každý.

• Citovat
  • Upravit
17565
5.10.15 10:51

Já bych svoje dítě v takové školce nenechala. Hledala bych jinde, klidně soukromou, nebo bych hledala soukromou chůvu, prostě bych hledala, až bych našla řešení. Přijde mi hrozně nefér, aby malé dítě trpělo kvůli blbé školce. Na trpění má ještě času dost.
Já sama taky chodila do takové blboškolky a slíbila jsem si, že dětem budu vybírat vzdělávací zařízení s velkou pečlivostí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15417
5.10.15 10:52

Tohle je vážně nepřijemná situace, umím si představit, jak by to vypadalo, kdyby to postihlo mojí dceru.
Opravdu není šance na přeřazení? U nás se vždycky snažila ředitelka, pokud to jen trochu šlo, vyjít vstříc. Třeba to nebylo možné hned a vždycky se časem dalo dítě přesunout jinam.
Jinak opravdu přístup učitelek nechápu. U nás učitelka takové dítě spíš vzala a postrčila k nějaké vhodné skupince děti a snažila se ho zapojit. To je přece součást její práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15417
5.10.15 10:54
@Anonymní píše:
@Run Ano, to byly ty kapacitní důvody a že by to chtěl každý.

Tak pak otravovat a žádat opakovaně.
Jinak fakt změna školky, tenhle problém musíš vyřešit Ty a ne nechávat dítě dlouhodobě v takové situaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
5.10.15 10:56

Teda chuděrka :( Určitě bych promluvila s učitelkou a požádala ji aby malou zapojovala všemožně do kolektivu ona a nečekala až si malá přijde hrát sama.
U nás byl problém s nevychovaným chlapečkem co mlátil kde koho (nikdo neví co s ním je to nejspíš nějaká diagnoza), malá mi taky začala bř¨rečet, že do školky ne doma byla plná stresu, že tam druhý den zase půjde. Mluvila jsem s učitelkou, více se na naši Kami a toho kluka soustředily a tak nějak se to srovnalo. Myslím, že bude stačit upozornit na problém učitelku a ta se pokudí malou začlenit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.10.15 10:58

@Etcetera78 Kdyby to bylo jen trochu možné, nenechala bych jí tam. Ale soukromá školka je nad naše finanční možnosti, babičky chodí do práce a já doma být nemůžu - z jednoho platu domácnost neutáhneme…Také mi to vůči ní přijde nefér, celou dobu tady bulím jak želva.

@ivašot. Šance na přeřazení není. Bohužel naše školka je pověstná tím, že rodičům vstříc opravdu nevychází. Nejsem jediná, kdo se tam snažil nějaký problém řešit a zatím nevím o nikom, kdo by uspěl…A přístup učitelek raději nekomentuju. To by mi tu příspěvek asi brzy vymazaly.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.10.15 10:59

@Uju Učitelka o tom problému ví, ale nemá snahu ho jakkoliv řešit..

• Citovat
  • Upravit
17565
5.10.15 11:01

@ivašot. některé učitelky jsou na pár facek. Ségra má holku ve školce, teprve jí budou tři roky. A učitelky už asi po dvou týdnech sdělovaly, že s ní musí chodit na záchod a že by měla chodit sama. Asi aby se nemusely zvedat od stolu. No a výsledek - malá sama na záchod chodit nechce a drží to až do poslední chvilky, jednou se počurala cestou domů, protože ve školce prostě nešla. K nepochopení. A ředitelka samozřejmě nic neřeší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15417
5.10.15 11:02
@Anonymní píše:
@Etcetera78 Kdyby to bylo jen trochu možné, nenechala bych jí tam. Ale soukromá školka je nad naše finanční možnosti, babičky chodí do práce a já doma být nemůžu - z jednoho platu domácnost neutáhneme…Také mi to vůči ní přijde nefér, celou dobu tady bulím jak želva.@ivašot. Šance na přeřazení není. Bohužel naše školka je pověstná tím, že rodičům vstříc opravdu nevychází. Nejsem jediná, kdo se tam snažil nějaký problém řešit a zatím nevím o nikom, kdo by uspěl…A přístup učitelek raději nekomentuju. To by mi tu příspěvek asi brzy vymazaly.

Tak to je síla, to si vážně neumím představit, že takhle někde funguje školka. Ale pokud to rodiče budou přehlížet, tak se nic nezmění.
Co tam teda ta učitelka dělá, když není ochotná pomoci dítěti se začleněním?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15417
5.10.15 11:03
@Etcetera78 píše:
@ivašot. některé učitelky jsou na pár facek. Ségra má holku ve školce, teprve jí budou tři roky. A učitelky už asi po dvou týdnech sdělovaly, že s ní musí chodit na záchod a že by měla chodit sama. Asi aby se nemusely zvedat od stolu. No a výsledek - malá sama na záchod chodit nechce a drží to až do poslední chvilky, jednou se počurala cestou domů, protože ve školce prostě nešla. K nepochopení. A ředitelka samozřejmě nic neřeší

Když tohle čtu, tak jsem zas o něco vděčnější za roky v naší pohodové školce. A to jsem občas nadávala, že s nimi mohly učitelky víc dělat třeba předškolácké úkoly. Ale tohle se fakt u nás nestávalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
431
5.10.15 11:05

Vím, že ta situace je patová. Mám teď tříletou dceru ve školce a zatím se těší, ale vím s jistotou, že kdyby to nefungovalo jak mělo okamžitě bych měnila školku. Ten malý uzlíček si nezaslouží ve svém věku tak trpět :? Postoj učitelek nechápu :zed: jsou tam od toho, aby dětem pomohly se zapojit do kolektivu a činnosti. Přeji ať se to brzy vyřeší :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
5.10.15 11:07
@Anonymní píše:Šance na přeřazení není. Bohužel naše školka je pověstná tím, že rodičům vstříc opravdu nevychází. Nejsem jediná, kdo se tam snažil nějaký problém řešit a zatím nevím o nikom, kdo by uspěl…A přístup učitelek raději nekomentuju. To by mi tu příspěvek asi brzy vymazaly.

A obrátit se na zřizovatele školky, na školskou inspekci, atd? Hromadně? Jako doma nad tím plakat je hezké, ale tvému dítěti to nepomůže. Aby čtyřleté dítě denně snášelo výsměch spolužáků, že je „malý pívo“ - jak dobře se člověk cítí v práci s blbým kolektivem, když ho někdo pomlouvá, nebo se vysmívá, když šéf je houno…a jak to asi může snášet malé dítě, líp?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.10.15 11:07

@ivašot. Krafá s ředitelkou…ta je totiž ze stejného těsta. A bohužel hrstka rodičů, kteří se to snaží řešit, s tím nic neudělá. Většina rodičů totiž „drží hubu a krok“. A jako bonus jsme na malém městě, kde se téměř každý zná s každým a polovina města mezi sebou má příbuzenské vztahy.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML