Tříletý a vysoké horečky

Anonymní
1.3.23 17:19

Tříletý a vysoké horečky

Ahoj prosím o radu. 3 letý syn má už druhý den vysoké horečky. Srážím, kombinuju nurofen x paralen čípky ale nedaří se mi srazit pod 38°C… pořád má dost přes 38 a víc, klidně přes 39 což srazím max o stupeň… v noci jsem srážela dokonce 40.5° to jsem už chtěla jet na pohotovost, ale povedlo se to srazit zábalem a nurofenem až do rána.
Teď mu to zase začíná stoupat a bojím se že to bude zas celou noc 39 a víc. Už teď jsem mu srazila zábalem, ale pořád má hodně přes 38°C a méně ani ťuk. Zatím nemůžu dát ani sirup až za 2 hodiny…
Mě přijde, že ten sirup zabírá lépe, ale nijak moc efektivně jako jindy. Malej je samozřejmě spavej, pořád odpočívá. Pije, taky i něco snědl ale je vyčerpanej.
Dr. samozřejmě radí srážet, srážet ale není lepší vzít ho i tak na pohotovost? Díky. Myslím aby mi neřekli taky že srážet srážet jsem docela zoufalá :oops:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9770
1.3.23 18:04

Pokud bude mít horečky i zítram vyrazila bych k pediatrovi na změření CRP, vzít moč. Ale jinak ano, děcka to tak při virózách mívala, pár dní nesrazitelné horečky.
A ještě poznámka pod čarou - při srážení horečky není cílem se dostat na normální teplotu, ale srazit o cca stupeň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
462
1.3.23 18:42

Hlavně srážet dostatečnou dávkou - 15mg/kg Paralenu á 6 hod. a 10mg/kg Nurofenu á 8 hod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6440
1.3.23 18:52

Pokud horečka klesá aspoň trochu, tak je to dobrý. Určitě zítra k pediatrovi. Pohotovost není potřeba, pokud dítě pije a není nějak příšerně apatické nebo se neděje něco divného. Mohl by mít chřipku nebo covid, to bývají nesrazitelne horečky víc dní a teď oboje zase řádí. A kdyby to bylo něco na antibiotika, to se dozvíte zítra u pediatra. A dej pozor na studené zábaly přes hrudník. Spíš dávat na ruce, nohy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
1.3.23 18:57

Horečka je imunitní reakce těla a není žádoucí ji srážet úplně. Pokud dítě jí, pije a nemá velké bolesti, není k pohotovosti důvod. Naopak, odpočinek a zvýšená teplota kolem 38°C je k uzdravení nejlepší. Navíc u dětí ta kolem 40 i docela běžná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338
1.3.23 22:50

Horečku srážíš, na pohotovosti ti s tím nic zázračného neudělají, je zbytečné tam jezdit. Jestli máš pocit, že by dítě měl vidět doktor, zajdi s ním zitra k pediatrovi. Jestli dítě nic akutne neboli (ucho, krk), nedusí se, není extra malátné…tak vám pohotovost řekne přesně to, co je na krabičce Nurofenu. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30995
1.3.23 23:00

:hug: Horecka u vas jde srazit - nesla by srazit, pokud by vubec neklesala ani po lecich. Pro telo jsou vycerpavajici i prudke zmeny - hup na 37, hup znovu na 40. Navic horecka neni nemoc, horeckou telo bojuje s infektem. 3denni 40 horecky jsou u deti pomerne bezne, ja k Dr. nikdy nesla prvni 3 dny horecky (pokud jsem z exantemu neidentifikovala spalu) a 4.den to v 95% nebylo treba, protoze horecky konecne klesly. Dlouhotrvajici horecky mela starsi dcera pri chripce, neskutecnych 13 dni v kuse, to jsem s ni teda k Dr. musela, ale stejne jsme se nedozvedeli nic, jen se vyloucila bakterialni infekce.

Osobne srazim u holek az nad 39, u syna nad 38.5 (jinak vystreloval nad 40 a neslo to uz srazit vubec.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
2.3.23 01:51

Abys to zas neprehnala s temi leky :think:. To taky neni zadna neskodna sranda.

Horecka pomaha v boji s bacily. Pokud ji nechas probehnout, vetsinou moc dlouho netrva.
Cim vic srazis, tim vic se to vlece a jsou to soky nahoru-dolu.
Srazit zabalem o pulstupen - stupen bohate staci, pokud to splha ke 40.

38,5 je v poradku, nechala bych to fakt byt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.3.23 12:21

Nakonec jsme k Dr. taky nešli. Další den už mu klesly horečky a taky se vrátil chováním k normálu. A teda přeskočilo to na mě. Tak jsme se odmarodili a už dobrý.
Jsem trochu hysterčila, tak vysoké teploty ještě neměl, tak i taková zkušenost dobrá zkušenost :cert:

• Citovat
  • Upravit
30995
4.3.23 15:27
@Anonymní píše:
Nakonec jsme k Dr. taky nešli. Další den už mu klesly horečky a taky se vrátil chováním k normálu. A teda přeskočilo to na mě. Tak jsme se odmarodili a už dobrý.
Jsem trochu hysterčila, tak vysoké teploty ještě neměl, tak i taková zkušenost dobrá zkušenost :cert:

Tak super :palec:, ono vsechno je jednou poprve. :mrgreen: A jak jde o deti, clovek trochu janci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6440
5.3.23 11:22
@Anonymní píše:
Jsem trochu hysterčila, tak vysoké teploty ještě neměl, tak i taková zkušenost dobrá zkušenost :cert:

Je fajn, že z toho nakonec byla jen viroza :) taky když jsem se setkala poprvé s horečkou u malé, vyděsilo mě to. Ale časem se člověk obrní a už to tolik neřeší :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová