Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, 3letý syn (jedináček a podle pediatra úplně zdravý) moc neposlouchá-je hodně živé dítě, pořád je v pohybu, celý den nezavře pusu, rozkazuje nám a někdy je až agresivní, nechce si uklízet hračky, se sám obléct atd. Už je pár měsíců bez plen, ale pořád se ještě počůrává do slipů. Pevný režim syn má, také rád chodí do dětské herny nebo cvičit do Sokola, ale mně je tam vždy trapně, protože nemá rád děti- bouchá do nich, vyhazuje je z houpacích koníků, bere jim hračky (říká, že jsou jeho). Všimla jsem si, že stejně staré děti, se kterýma přijde do styku, tohle nedělají, jsou klidné a poslouchají. Vzali jsme ho kvůli bouchání do dětí i pryč ze soukromé školky, až v září má nastoupit do státní. Bojíme se, aby ze státní školky pořád na něj nechodily stížnosti. Mírné zlepšení problému s chováním nastalo až když mu zakážu/pohrozím schováním koloběžky, kterou miluje nebo hrozím něčím jiným. Nevím, zda to takhle řešit, normální domluva ani křik nepomáhají, bít syna nechci. S manželem jsme oba mírné povahy, neumíme být moc přísní, i když se o to snažíme. Synovo chování nás dost stresuje. Možná je i chyba ve mně, nevím jak být v pohodě, protože špatně spím. Máte někdo zkušenost nebo radu?
Mám syna 3 a 1/4 a je to totéž v bledě modrém
Počkám, jestli někdo přijde s receptem. Jasně důslednost, mantinely… vím. Jen některé děti jsou prostě oříšek. drž se.
Zkusila bych ještě jinou školku, ono dost záleží na učitelkách, jak tohle zvládaj.
Normální kluk, taky mám takového uličníka doma, momentálně vypadá jak boxer, včera si rozbil nos a dneska do něj vrazil znovu. Pomáhá ho prostě zapřáhnout doma a chodit co nejvíc ven, aby neměl prostor na kraviny, ale i tak je to těžké, dneska jsme byli po obědě, váleli se vklidu u pohádky na gaučí, já musela na wc, seděla jsem tam sotva dvě minuty a doběhlo úplně nahaté dítko, zakoplo o práh a vrazilo nosem do dveří a rozbilo si včera rozbitý nos, kdy sletěl saltem z autíčka a celý se odřel a rozbil si ten nos a to je každý den něco, čertovo kvítko ![]()
Ahoj, máme to stejné.. v září nás ceka školka
Už je to nějaká doba co tu je příspěvek, změnilo se to skolkou?
@terien píše:Řekla bych, že žádný.
A jaký trest tedy dostane, když se takhle chová?