Hubené dítě jí dlouho

Anonymní
18.3.23 18:44

Hubené dítě jí dlouho

Mám jednoduchou otázku- Brali byste jídlo opravdu hubenému šestiletému dítěti, pokud u každého jídla sedí hodinu, nejí, ale odnést ho nechce? Tu a tam si teda uzobne. Už jsem z toho krapet na nervy. Hraje si, poskakuje, mluví… A po jak dlouhé době? A i když ho někdy nakonec sní? Díky za odpověď.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7228
18.3.23 19:11
@Anonymní píše:
Mám jednoduchou otázku- Brali byste jídlo opravdu hubenému šestiletému dítěti, pokud u každého jídla sedí hodinu, nejí, ale odnést ho nechce? Tu a tam si teda uzobne. Už jsem z toho krapet na nervy. Hraje si, poskakuje, mluví… A po jak dlouhé době? A i když ho někdy nakonec sní? Díky za odpověď.

nebrala bych, já dětem nedojedené jídlo nechávám na stole klidně 3 hodiny, někdy ho opravdu dojí studené :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12944
18.3.23 19:11

Ano, určitě bych vzala v okmažiku, kdy by od jídla vstalo a poskakovalo nebo si hrálo.
Dítě je už hodně velké a nějaké základy slušného chování by si osvojovat mělo. Úplně nepředpokládám, že dítě sedí a kouká hodinu do talíře beze slova nebo ano?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
18.3.23 19:23

Nebrala, syn byl strašný nejedlik a kolikrát u jídla vydržel třeba i přes 2 hodiny, ale já byla rada, ze něco snědl. Vzít mu to, tak by byl proste o hladu, on by se tím nepoučil. Mam vyzkoušeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
18.3.23 19:23

Predne bych zrusila vsechny svaciny mezi temi jidly.
A pak bych tam sedela s nim a klidne bych ho krmila, proste at ziska navyk se najist za nejakou normalni dobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7470
18.3.23 19:29
@Anonymní píše:

Jak moc hubené dítě? Jakou má výšku a váhu? Asi bych se ho snažila naučit že se jí… a když se odejde tak se jídlo odkládá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1567
18.3.23 19:43

Mám taky hubené šestileté dítě, ale když vstane od stolu, talíř odnáším. Aby si u jídla hrálo, nepřichází v úvahu. Mám další dvě děti (a z toho jedno taky hubené) a kdyby se všechny děti u jídla chovaly takhle, měli bychom doma cirkus. Dítě dobrovolně hlady nezemře, pokud má jídlo k dispozici. Pokud nejí hlavní jídla, nedostává sladkosti, blbosti atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8573
18.3.23 19:51

Pokud dělá blbinky okolo, tak bych jídlo prostě vzala. Pokud bude mít hlad, tak si řekne. Nejlépe samozřejmě omezit sladké. A pokud možno rozvrhnout jídlo během dne na menší porce (pak by možná mohl vždy něco sníst).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
18.3.23 19:52

Ja si u jidla ctu, povidam, koukam na seros, krmim batole…
Nechapu, proc se to u deti demonizuje. Si to sni pozdeji, o co jde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9787
18.3.23 20:15

Mám dítko 2× tak staré a jídlo mu doma neberu, i když oběd je třeba na hodinu, dvě. Snídaně stíhá, obědy ve škole taky, na táboře je schopné obědvat i přes polední klid (takže třeba taky 2 hodiny). Pokdu to nijak nenarušuje program, tak je mi to asi fuk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24994
18.3.23 20:22

Ne, nebrala, syna se ptám, jestli si jeste za chvilku dá nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3038
18.3.23 20:40

Co je „opravdu hubené“? Kolik měří a váží?
Dcera má 127cm a 20 kilo. S jídlem je to bída, s výjimkou krátkých období, kdy se mění v Otesánka.
Přes rok jsme opravdu poctivě pracovali na tom, že jíme spolu u stolu a nikam se od toho neodchází.
Protože jinak si dala do pusy půl sousta, někam zmizela a za hodinu přišla, že teda hlad. Nebo seděla s talířem u pohádky a jednou za 10 min pozřela jedno kolínko. Už jsem se na to nemohla koukat, takže platí, že má času kolik chce, ale jak od toho zdrhne, tak to vezmu. Je to jediné, co jí donutí sníst slušné množství v slušném čase.
Kdyby byla ještě o chlup hubenější, budu jí snad i krmit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.3.23 07:14

Hubené - dlouhodobě nějaký třetí až max. desátý percentil, když zrovna neroste. Teď jsem jí dlouho neměřila a nevážila. Vypadá to u nás přesně jak píše Kryptozoo, i když tak hubená ještě není. Zato je neustále nemocná, protože prochládá. Rýmy jsme se nezbavili od Vánoc, v bazénu zmodrá, rozklepe se a musí ven.
Ale děkuji za názory. Překvapilo mě, že je to tak půl na půl. Sama se cítím poněkud rozpolceně a nevím, co dělat. Zkusila jsem udělat i koktejl, v rámci úspory času - rozmixovala do toho banán, vločky.. Vypila a lehla, že jí bolí břicho. Když vidím kamarádky syna (rok a půl) jak sní jogurt, nebo celou skleničku s obědem, tak tomu nevěřím.

• Citovat
  • Upravit
ludmilaadamkova
19.3.23 08:24

Dcera má 108cm a 15,5 kila a 4,5 roku. Je to dlouhá vysoká nudle, žížalka. Pokud si s jídlem začne hrát beru.. mám zkušenost že stejně pak už nic moc nesní. 3 hodiny bych jhi tedy jíst nenechala… pokud by to nebylo slané piečivo co máme volně „nas ozdobu“

• Citovat
  • Upravit
530
19.3.23 13:29

Nevím, proč bych mu to jídlo měla brát, ať si jí jak dlouho chce a sní si to klidně až později. Já taky nejím vzorně u stolu a najednou.. Oběd jsem schopná jíst na 3× :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí