Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jdu pro radu a zkušenosti…
Můj malý tříměsíční syn mi už třetí den přes den pořádně nespí. Dopoledne max hodinu, po obědě dvě a odpoledne ho není možné uspat. Řve a řve a nechce spát ani na boku ani na břiše. Když se podaří, spí asi půl hodiny. Naopak večer po koupání a krmení usíná hezky a spí celou noc (nečekaně
mohly by to být zoubky? jak se to u tak malého mimča pozná? Teplotu nemá. Bříško ho nebolí, napapaný je… ![]()
Můj 3 měsíční spal přes den max. 2× 20 minut. Přes noc buzení po 2 hodinách, hodina vzhůru. Fakt máš nespavce??? Ale to ti asi nepomůže. ![]()
@Langerovak Jeeee, to mas krasny, takhle podle me nespavec teda nevypada. Holt uz je vetsi a bdelejsi, chce pozornost a zabavu ![]()
@poplach a jak dlouho mu to trvalo?
ono je na něm vidět, že by spal, ale jakmile ho uložím, tak se začne vztekat…
Jinak doteď spával krásně, takže mě to celkem zarazilo, že se přes noc změnilo spaní na nespaní…
nechci prudit ostatní maminy nespavých dětí
a možná měl název znít jinak, ale nic jiného mě nenapadlo ![]()
no už jsem přemýšlela, že bych mu změnila spaní na 2× denně
No pujcim ti moji nespavku;) mala mi i ve 3 mesicich spala jen odpoledne v kocarku hodku a pul… Proste uz nechce spinkat no
a dokonce od roku se mi budi co 2 hodiny
a to spavala celou noc… Na zoubky je este brzo, podle me ![]()
@Langerovak Taky si myslim, ze zoubky to nebudou. A kojis? Nema prdiky? Muze to byt cokoli…
Tohle fakt není nespavec a nepřeju ti ho poznat
Dcera spala v tomto věku max. hodinu dopoledne, hodinu odpoledne, někdy ani to ne a v noci spala od 19 do 1 hod. v kuse a pak se budila po 1-2 hodinách a v 5 budíček a už neusnula. Až třeba v 10 dopoledne. Je fakt, že tak měla plno času zkoumat svět a v 5,5měs. lezla. Prostě už chlapeček nepotřebuje tolik spát, chce objevovat…
Také bych takového nespavce záviděla
. Moje dcera také spala maximálně hodinu a hodinu, někdy třeba třikrát půl hodiny.
Jinak jí začaly růst zuby hodně brzy, prořezaly se když jí byly čtyři měsíce a týden, doktorka byla překvapená, že už je má. Plakala, měla průjem a bylo vidět, že tam něco poleze. Tři měsíce se mi zdá brzy, rozhodně si myslím, že ti se zuby nebude spát celou noc, v noci to mojí dceru naopak bolelo a nemohla znovu usnout.
U nás to trvalo do půl roku, od té doby spí naprosto úžasně. Zlomilo se to ze dne na den. Neleze na něj něco? U nás to hrozné bylo pár dní před nemocí ještě horší.
@Langerovak Myslím, že ve třetím měsíci je to takové období, sestřenka to tak s malou taky má a já si psala ve třech měsících do deníku: Spinká od 22:30 do 6:00. Přes den už moc nespinká. Jen zaručeně odpoledne v kočárku.
Pak se to zas srovnalo. Myslela jsem taky na zuby a první mu vyrostl v 8m.
![]()
Děkuji za rady a zkušenosti
Jsem ráda, že na tom nejsem zas tak špatně
nechám to tedy na něm, ať si spí jak chce.
Nerušenému spánku zdar!! ![]()