Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojte všechny těhulky!
Každý den tu pročítám nějaké příspěvky ohledně těhu a chtěla bych se těch zkušenějších těhulek a zasloužených maminek poptat na Triple test v 16 týdnu.
Dneska jsem 15+3tt, na kontrolu jdu až 2.8., tzn. že budu těhotná 18+2, ale krev na Triple test mi nikdo nebral a asi ani brát nebude… Jak mám potom teda vědět, že je všechno ok…???
![]()
Ahoj Mito,
já teda nejsem zkušená maminka. Těhotná jsem poprvé. Byla jsi na screeningu ve 12tt? Pokud jsi byla a vyšel ti v naprostém pořádku, tak možná tvůj Dr. už triiple test dělat nebude. Někteří lékaři od něj ustupují. Bývá velmi často falešně pozitivní.
Ahoj ![]()
Mně tentokrát Triply doktor nedělal. V 11tt jsem byla na genetickém screeningu, který byl v pořádku. Dr. mi v poradně říkal, že se od TT už odpouští.
Při prvním těhotenství mi je dělali 2×, jakmile ti nesedí týdny s velikostí prcka, tak některé hodnoty nevycházejí přesně .
No tak mě dělali ve 12tt taky gen.screening vše bylo v pořádku,a potom v 16tt mi dělali stejně triple testy. Sama doktorka mě ještě upozoňovala že se dělá v 16tt ![]()
Taky je mám čerstvě za sebou,krev mi brali v 16tt a výsledek mi řekli dnes t.j.18+6tt.Být na Tvém místě,radši si tam zavolám,pro klid duše:-)
triply uz se (konecne - pac byly hodne falesne pozitivni) dneska u dost doktoru nedelaji. maji rozum jen to desi maminky…jestli si byla na screeningu v 12tt tak ten je presnejsi!
Ahojda,
jestli jsi byla na vyšetření v prvním trimestru (12.týden) a testy vyšly dobře, tak je asi Tvůj doktor rozumný a už Tě ničím nestresuje a nehoní. Triply vážně bývají často falešně pozitivní a maminka se pak akorát zbytečně stresuje, v tom nejhorším případě ji ženou i na plodovku. Daleko přesnější jsou právě ty testy v 1.trimestru.