Tripletesty a konsiliární utz

523
28.3.13 13:07

tripletesty a konsiliární utz

Ahoj maminky, chtěla bych znát váš názor. Jsem v 19tt a výsledek triple testů mi vyšel podle dr. tak, že máme hodnotu výsledků na rozštěpy vyšší než by měla být. Dnes jdu do gennetu na konsiliární ultrazvuk a jsem pěkně na nervy. moc se o to naše zlatíčko bojím. Máte s tím nějaká z vás zkušenost? moc děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1134
28.3.13 13:11

Ahoj, taky jsem měla pozitvní testy na roštěp páteře. Měla jsem riziko 1:150. Na utz. jsem čekala 3 týdny :cert:, ale nakonec je vše v pořádku. Jak vysoké máš riziko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
28.3.13 13:11

Mně teda vyšel blbě ten prvomtrim. screening a na UZ jsem šla až za několik týdnů a to čekání bylo fakt drsný, samotný UZ trval hrozně dlouho, to na co bylo podezření se neprokázalo, naopak tam našli něco jiného, co příští UZ zase nebylo, ale zase se jim nezdálo něco jiného…jinak tripple testy jsou celkem nespolehlivé. Držím palce, ať je všechno v pořádku!!! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7157
28.3.13 13:12
@Nika_F píše:
Ahoj maminky, chtěla bych znát váš názor. Jsem v 19tt a výsledek triple testů mi vyšel podle dr. tak, že máme hodnotu výsledků na rozštěpy vyšší než by měla být. Dnes jdu do gennetu na konsiliární ultrazvuk a jsem pěkně na nervy. moc se o to naše zlatíčko bojím. Máte s tím nějaká z vás zkušenost? moc děkuji

ahoj, tripple testy vychází falešně.. pokud jsi byla ve 12.týdnu na screeningu a bylo vše v pořádku, nebála bych se.. Nechápu, že to ti doktoři pořád dělají.. vždyť to všude píšou, že to vychází falešně.. a akorát to maminky stresuje.. přeji, ať ti to dobře dopadne :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
523
28.3.13 13:20
@Dasha01 píše:
Ahoj, taky jsem měla pozitvní testy na roštěp páteře. Měla jsem riziko 1:150. Na utz. jsem čekala 3 týdny :cert:, ale nakonec je vše v pořádku. Jak vysoké máš riziko?

No mě jen řekla o tom riziku a dala mi do ruky papír s výsledkama, ale v tom se opravd nevyznám. Jsou tu zkratky a k nim hodnoty, víc nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7157
28.3.13 13:22
@Nika_F píše:
No mě jen řekla o tom riziku a dala mi do ruky papír s výsledkama, ale v tom se opravd nevyznám. Jsou tu zkratky a k nim hodnoty, víc nic.

já jsem to vždycky studovala podle těch zkratek na internetu :D.. zkus to pohledat a tam si o tom přečíst..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
523
28.3.13 13:25
@kelynka píše:
já jsem to vždycky studovala podle těch zkratek na internetu :D.. zkus to pohledat a tam si o tom přečíst..

Zkusím to, děkuju… Pořád se uklidnuju, že v rodině nikdo takový problém neměl a ani na utz ve 12týdnu nic nenašli. Ale stejně mi je z toho na nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1134
28.3.13 13:26

Pokud máš zvýšený riziko páteře, tak je hodnota AFP vyšší než 2 MoM. Já jsem měla 2,20 MoM.
Ale neboj se, bude to dobrý, jak už tady někdo psal, tak tyto testy byvají často falešně pozitivní. Jen se na utz. prostě zaměří víc na páteř a hlavu, abys měla jistotu, že je O. K..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
523
28.3.13 13:33
@Dasha01 píše:
Pokud máš zvýšený riziko páteře, tak je hodnota AFP vyšší než 2 MoM. Já jsem měla 2,20 MoM.
Ale neboj se, bude to dobrý, jak už tady někdo psal, tak tyto testy byvají často falešně pozitivní. Jen se na utz. prostě zaměří víc na páteř a hlavu, abys měla jistotu, že je O. K..

to AFP mám 1,90MoM, jinak tam mám ještě psáno: uE3-1,41MoM, hCG-2,47MoM a PAPP-A mám 2,05MOM. Doufám že mi řeknou dobré zprávy. Je to moje první těhotenství tak jsem hrozně vyplašená

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1134
28.3.13 13:42

Tak to mě nepříjde nějak zvýšený, ale nejsem Dr.. Mě do těch výsledků přímo napsali, že je skríning pozitivní kvůli zvýšenému AFP a ještě to zvýraznili. Mě to potkalo u 2.těhotenství a taky jsem byla úplně hotová. Kdybych byla ještě někdy těhotná, tak jsem rozhodnutá tripple testy odmítnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
523
28.3.13 14:01

Moc vám holky děkuju. Uklidnily jste mě. Večer sem napíšu, co se dozvím v tom Gennetu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
28.3.13 14:16

Tripl testy vychází z 50 ti % falešně pozitivní!!! Je až s podivem, že naše zastaralé a zkostnatělé zdravotnictví nebylo dodnes schopno od nich, jako téměř všude za našimi hranicemi, od nich ustoupit. Pokud jsi byla na protrr. UZ a vyšel dobře, žádné vady tvoje dítě nemá. Nestresuj se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
28.3.13 15:50

Ahoj mě u druhého těhu vyšli tripl testy sice negativní, ale měla jsem vysoké AFP a riziko Downa, měla jsem riziko 1:1100,ale já jsem stresař a pro svůj klid duše jsem podstoupila i amniocentézu, bylo to neuvěřitelné dlouhých 14 dní plných obav a pláče, ale nakonec mám 99% jistotu, že čekáme zdravé miminko. Když jsem se ptala proč mi tedy ty hodnoty takto vyšli sama genetička mi řekla, že oni netuší, někdo to tak má a že to je taky dost o byznysu.

Pokud víš, že by jsi byla celé těhu OK a nestresovala by ses, tak bych to taky neřešila, pokud tam u tebe to riziko není bůhvíjaké.

A i já jsem odhodlaná příště tripl test odmítnout. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
28.3.13 16:20

:mavam: Můžu se zeptat, proč doktor posílá na prvotrimestrální screaning a i na tripple testy? Když mi vyjde screaning v pořádku, jsem rozhodnutá ty tripply odmítnout. Bude mi letos 36,je teda možný že mě tam poslal kvůli věku? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
28.3.13 16:40

@mahdalka NE. Ten s tím nemá nic společného. Poslední těhotnění jsem měla v osmatřiceti, screening vyšel v pořádku, mám rozumnou doktorku, ta už na triply neposílá. Asi ví proč ;) Byla jsem teda na plodovce, ale to z důvodu toho, že jsem užívala Warfarin, než jsem přišla na to, že jsem těhotná, tak aby se předešlo možným postižením. Jinak bych nešla ani na něj. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí