Tříselná kýla?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
43
31.1.08 22:50

Tříselná kýla?

Ahoj, prosím vás poraďte, právě jsem našla naší holčičce (1měsíc) bouli v třísle, asi tak 3 - 4 dny reaguje pláčem na mazání v této oblasti a mě blbou nenapadlo to pořádně prozkoumat :cry: Myslím že to má z ustavičnýho tlačení. Nevim co mam dělat, jestli hned radši zavolat doktorce, nebo počkat do rána. Máte někdo zkušenost s tříselnou kýlou u takhle malého miminka? Jak probíhá operace, hospitalizace a jak budu kojit… :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Lia
4468
1.2.08 09:09

Ahoj, my to zjistili, když měl malý asi taky kolem měsíce, jeli jsme na pohotovost, bylo to večer.
Na pohotovosti mu doktor tu kýlu stáhnul a chodíme na kontroly na chirurgii.
Kýla se vyklenovala vždy, když více plakal a bylo potřeba ho uklidnit a kýlu stáhnout - což nám ukázali na chirurgii -jak to dělat.

Operovat ji chtěli v půl roce, ale jelikož se malému zpevnilo bříško a kýla už se nevyklenuje při pláči, odložili nám operaci na červen-červenec, kdy bude malému rok.
Do roka ji musíme mít odoperovanou, protože Sebik nemá sestouplé varlátko, má ho v té kýle.
Oddalují to kvůli narkóze.
U vás to možná bude jinak, záleží, jaká ta kýla bude.

Doporučovala bych vyhledat lékaře, zatít k pediatrovi, ten vám řekne, co a jak.
U kýly hrozí uskřinutí, proto se musí hlídat (dítě prudce zvrací, nemá chuť k jídlu, kýla je vyboulená..apod.)

Já z toho byla nejprve na nervy a obrečela to, hlavně malý nechtěl být v kočárku a v něm plakal, čili jakmile spustil v MHD, a přidala se do toho kýla, to bylo něco..a stahovat mu to v tramvaji… :roll:
Ale kolem 3-4 měsíce se to bříško zpevnilo a vůbec o ní nevíme :-)

Napiš pak, jak jste dopadli :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
355
16.12.19 21:21

Ahoj, vecer po koupani jsem si u syna vsimla otoku na trisle, nic ho neboli ani na pohmat. Za chvili se to ztratilo. Zitra pujdu k dr.,ale mate nekdo zkusenost, co by to mohlo byt? Syn ma 3r. Diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
17.12.19 09:44
@Martina712 píše:
Ahoj, vecer po koupani jsem si u syna vsimla otoku na trisle, nic ho neboli ani na pohmat. Za chvili se to ztratilo. Zitra pujdu k dr.,ale mate nekdo zkusenost, co by to mohlo byt? Syn ma 3r. Diky

Pokud to na prohmat nebolí a ztratilo se to, tak to není kýla. Přítel měl tříselnou kýlu a na dotek málem umřel bolestí - střevo vylézá z podbřišnice. Hned jsme jeli na pohotovost a za 2 hodiny šel na operační sál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí