Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Já byla se synem v Motole, přesně v jeho 6.ti týdnech. Byla to teda akutní operace, přijeli jsme odpoledne, odoperovali ho, pak nesměl nějakou dobu dostat mléko, přespali jsme a ráno po vizitě domů. Za dva týdny kontola a vyndání stehů.
@PajinkaT já jsem byla s malým, měl 3 roky a trvalo to asi 45 min od doby co ho vzali a pak mi volali ať jdu na pooperační. Asi o hodku nás už dali na pokoj a byli jsme tam 3 dny. Takové malé děti berou většinou jako první a už večer mi skákal po posteli. Ale je to už 5 let.
Ahoj ja byla v budejovicích na stejne operaci se synem. Je to krásne nove oddeleni, pokoje jsou samostatne, je tam hernička na pujčení kočarky kdyby chtěla s malým před operací na prochajdu, mají tam vlastní jídelnu, připravené UM v lednici pro každé dítě, přesnídávky atd. Sestřičky i doktoři jsou příjemní. První den nástup. Od pulnoci už se nesmI dávat nic jíst ani pit, rano operace, berou to podle věku ty nejmenší mají přednost. Syna si maminka může donest až před operační sál, rozloučit se. Pak jde třeba na pokoj… Operace trvá cca 45 minut, pak jdou děti na dospávací pokoj kde jsou přibližně pul hodiny, pro maminku dojde sestra a už se jde pro miminko. Miminko většinou dlouho spí. Tekutiny jsem podávala asi za 3-4 hodiny tuší po douškách pak mohl i trošku přesnídávky, snášel to velice dobře, večer už o operaci nevěděl a normálně už pil mlíčko. My jsme jeli druhý den po operaci domů, ale standart jsou tak 3 dny.
Tak synovec je po operaci (byl včera ráno) a je vše v pořádku
Děkujeme se švagrovou ještě jednou za vaše příspěvky..;-)
Prosím o rady a zkušesnoti z Ostavy.
Dcera má tříselnou kýlu na operaci je objednaná na lisotpad (v té době bude mít 25 měsíců).
Já jsem po dnešním rozhodnutí lékařky hotová a málem jsem to obrečela
jo jsem hyterická matka
když jsem to rozdýchala, tak jde vpodstatě o malý zákrok.
Co nás v nemocnici čeká? co speciálního mám mít sebou?
@subsomi my byli v Kolíně když měl malý 3 měsíce - nejhorší bylo že nesměl od půlnoci jíst-kojila jsem, takže půl noci prořval
jak jsem ho k ránu v koupelně konečně uhoupala, tak se vzbudil klučík o něco starší co byl s námi na pokoji a začal on. Takže noc děsná, ale pak už pohoda - přišla sestra, píchla mu oblbovačku, pak ho odvezli a přivezli asi za 45 min probuzeného-řvoucího. To usnul a kolem poledne už mohl malinko mlíčka.
Jizvička nebyla brzy skoro vůbec vidět.
Pro takhle větší dítko bych vzala hlavně oblíbené hračky, knížky na prohlížení, možná tablet nebo něco s pohádkami - aby byla pokud možno v klidu (nevím jak bych dneska toho našeho 20 měs. udržela trošku v klidu), výhodou u vás bude to jídlo no.. že už do rána vydrží v pohodě.
@HanHa
díky za info, no už vydrží bez jídla v noci, ale ráno asi všem řekne „sníííídaníííí, mamíííí ja ci snííídaníííí a pitííííčko“
no a v klidu to nevím nevím jak ji udržím
jak dlouho musí být v klidu den - týden?
@subsomi to bohužel nevím, myslím, že v rámci možností.. je jasný, že takhle malý prcek týden ležet nebude. Neboj, všechno ti řeknou, to zvládnete, není to žádná veliká operace ![]()
Ahoj holky, můj malej synovec (15m) má jít na operaci tříselné kýly. Má s tím prosím někdo zkušenosti, jak to probíhá, jak dlouho jste byli s dětma v nemocnici? Švagrová bude ráda za jakoukoli informaci. Operovat ho budou v Českých Budějovicích. Děkuji za reakce.