Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
A jinak ti trittico zabírá? SPíš?
A s čím konkrétně máš problémy?
Konzultovala si to s ošetřujícím lékařem, jestli má smysl třeba o fous snížit dávkování?
Spim, ale nijak kvalitně.
Budim se brzy a to úzkosti a neklidem. Měla jsem od začátku užívání řadu NÚ, ucpaný nos, pak i bolest žaludku, zlepšilo se to a měla i chuť k jidlu a přibrala, pak jsem ale začala jsem mít pocit jak při viróze, taky se to zlepšilo,, Teď jsem ospala, unavená, a začalo me hodně trápit zažívání…přijde mi jako by se ty NU střídaly…
Beru jen malou dávku 50 mg…
Zašla bych za ošetřujícím psychiatrem (a pokud ti to napsal praktik, tak bych se objednala na psychiatrii) a konzultovala změnu léku.
Nezabírá ti to nijak extra a má to moc vedlejších účinků a už to užíváš to dostatečně dlouho, aby to nebyly jen úvodní obtíže co se po chvíli ztratí. Nevysazuj sama a náhle.
Chodím na psychiatrii a u dr jsem byla začátkem února. Rikala vydržet. Ja mám u AD vždy delší nástup. Ráno beru ještě Eliceu.
Jsem po operaci slepého střeva v říjnu, takže si myslím ze to můžou být i srusty.
Spis jsem chtela zkušenost někoho, kdo měl
Trittico jsem užívala před pár lety a teď ho mám nasazeno znovu. Před těmi lety mi krásně sedlo, pomáhalo s usnutím a s udržením spánku přes noc. Žádné nežádoucí účinky. Později po domluvě s lékařem postupně vysazeno.
Teď ho mám nasazeno znovu, NÚ nemám žádné, ale i když užívám celou tabletu, tak neúčinkuje tolik jako tehdy. Usínám stále špatně, trochu pomohlo s nočním buzením, to je trochu lepší.
Každopádně to vypadá, že u tebe nemá vůbec správný účinek a hodně NÚ. Probrala bych to s psychiatrem a zkusila se dohodnout na výměně léků. Zrovna u Trittica nabíhá účinek docela rychle a už po týdnu by mělo být vidět zlepšení.
@Murka píše:
Trittico jsem užívala před pár lety a teď ho mám nasazeno znovu. Před těmi lety mi krásně sedlo, pomáhalo s usnutím a s udržením spánku přes noc. Žádné nežádoucí účinky. Později po domluvě s lékařem postupně vysazeno.
Teď ho mám nasazeno znovu, NÚ nemám žádné, ale i když užívám celou tabletu, tak neúčinkuje tolik jako tehdy. Usínám stále špatně, trochu pomohlo s nočním buzením, to je trochu lepší.
Každopádně to vypadá, že u tebe nemá vůbec správný účinek a hodně NÚ. Probrala bych to s psychiatrem a zkusila se dohodnout na výměně léků. Zrovna u Trittica nabíhá účinek docela rychle a už po týdnu by mělo být vidět zlepšení.
Beru ho taky, žádné vedlejší negativní účinky nemám, nicméně jsem zkoušela po dohodě s lékařkou různé dávky a třetina byla málo a celá tableta moc - paradoxně jsem pak nemohla spát.
@Anonymní píše:
Beru ho taky, žádné vedlejší negativní účinky nemám, nicméně jsem zkoušela po dohodě s lékařkou různé dávky a třetina byla málo a celá tableta moc - paradoxně jsem pak nemohla spát.
Jojo, taky jsem zkoušela různé dávkování. Začala jsem na třetině, jako bych nic nebrala. Dvě třetiny mi trochu pomohli udržet spánek jakžtakž v celku a cca do šesti ráno. Teď jsem tedy na celé tabletě, spím celou noc (s max jedním vzbuzením, což mi nevadí), budím se kolem té šesté. Ale stále mám problém s usnutím a to mě štve.
Ahooj, beru Trittico 75mg přesně 8 dní - zatím jediné příznaky byly počáteční velká ospalost až malátnost, ale do 2 dnů úplně ok
ale dneska mě od rána bolí břicho a jakože fakt hodně - nemám MS, nemám průjem, jenom je to fakt nepříjemná bolest a jsem celkově hodně nefouklá ![]()
a mám podezření, jestli mi to teda nedělá to Trittico! měl to někdo?
je to taková celodenní nepříjemná bolest celého břicha a nafouknutí a trochu mě bolí žaludek
tak to je teda supr, jestli budu mít tohle ![]()
@salma84 Ahoj, chtěla jsem se zeptat, jak to dopadlo s tím tritticem, beru ho asi sedmý den a mám po něm silné bolesti podbřišku, vanečníku ale i konečníku. Včera jsem měla oteklé nohy a dnes obličej.
@smutnaček píše: Více
Jestli tě to uklidní, beru Trittico 150 mg v řádech let, a to i v současném velice špatném zdravotním stavu s karcinomem žaludku.
Trittico je slabounké AD na mírné úzkosti a v dávce do 150 mg se používá primárně k úpravě spánkové architektury.
Reakce může mít samozřejmě každý rozdílné, ale u Trittica mě, kromě sucha v ústech, nic netrápilo. Každá psychofarmaka budou mít v počátku užívání nepříjemné nežádoucí účinky, tomu se nelze dost dobře vyhnout.
To, co popisuješ, bys měla konzultovat neprodleně s lékařem, který ti Trittico předepsal, pokud máš jistotu, že veškeré přidružené potíže souvisí s tímto konkrétním medikamentem.
@smutnaček píše: Více
Psychiatr na to říká co? Já beru Trittico už pomalu tři roky a vedlejší účinky jsem neměla snad žádné. 🤔
@lucad77 ten ordinuje až čtvrtek a pátek, tak nevím s kým se poradit, prvních pět dní jsem byla jen utlumená a teď tohle 🙄 😔
@krecik.dzungarsky Beru už asi čtvrtá AD a nikdy mi nebylo tak zle, nevím jestli ještě nerozpůlím tu 50mg, jinak nevím jak to zvládnu zítra v práci. Nejhorší je že v příbalovém letáčku něco takového zmiňují 🙄 😔
Tak si zavolej někam na psychiatrii do nemocnice, tam musí mít nějakou pohotovost.
Ahoj, užíval prosím někdo tento lek a měl z něho trávicí problémy?
Srovnalo se to? Beru lek 6 týdnu a ty nežádoucí účinky jsou dost síla