Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Toma18 píše:
Ahoj holky, užívala jste některá prášky trittico AC? Jak se vám osvědčily, měla jste nekterá vedlejší účinky? Doktorka mi předepsala na měsíc, první týden mám užívat 1/2 tablety a pak už 1 celou na noc.
Mám to kvůli depresi a celkově špatnému stavu ze smrti maminky, jsou to teprve dva měsíce a něco a bylo to náhle. I když jsem teď četla, že to jsou antidepresiva a případam si jak blázen
proč by sis měla připadat jako blázen?Tyto předsudky vůči psychofarmakům by už měly skončit. Pokud je máš, tak to řeknu natvrdo - neber je, ale bude Ti nadále psychicky výrazně špatně, Tvoje volba.
Trittico je lék, který Ti může je předepsat i praktický lékař.Uklidní Ti psychiku a podpoří spánek ( na to je ještě lepší forma Trittico prolong).
Nejsi blázen. Máš za sebou špatné období, máš deprese a potřebuješ fungovat. Trittico ti pomůže. Jen počítej s tím, že než začne správně působit, může to trvat 2-3 týdny. Ze začátku se dokonce můžeš cítit i hůř. Pak se to vyladí.
Nestyď se za to, že bereš antidepresiva. Držím pěsti, ať se brzy cítíš o něco lépe. ![]()
@skalacka děkuji moc. Ano, vím že to trvá delší dobu, než to zabere.
@skalacka píše:
Nejsi blázen. Máš za sebou špatné období, máš deprese a potřebuješ fungovat. Trittico ti pomůže. Jen počítej s tím, že než začne správně působit, může to trvat 2-3 týdny. Ze začátku se dokonce můžeš cítit i hůř. Pak se to vyladí.
Nestyď se za to, že bereš antidepresiva. Držím pěsti, ať se brzy cítíš o něco lépe.
No přesně.Prožíváš silnou životní zátěžovou situaci.Do nástupu AD se užívá např. Lexaurin.Léků se neboj, ve správnou chvíli jsou dobrým pomocníkem a uleví i somatice.Psychika je s prominutím hajzl.
@Burj Chalifa to ano, snažila jsem se sebevice, ale bohužel… Budu si muset pomoct i takto. Nemám nic proti psychickým problémům, jen prostě si člověk připadá jak blázen, protože antidepresiva jsou považována, ze je užívá blázen.
Ja MáM veľmi zlé skúsenosti. Brala som ich asi tri týždne na noc jednu tabletku. Po tomto čase som musela ísť v noci na WC a keď som sa vracala, tak mi začalo biť srdce, až som si myslela, že nadišla moja posledná minúta. Nejako som došla do postele, tam som si ľahla a prešlo mi to. Určite to bolo z toho lieku, iný liek som pred spaním nebrala a ani alkohol som v ten večer nepila. Odvtedy beriem mirzatem a zatiaľ ok.
@Toma18 píše:
@Burj Chalifa to ano, snažila jsem se sebevice, ale bohužel… Budu si muset pomoct i takto. Nemám nic proti psychickým problémům, jen prostě si člověk připadá jak blázen, protože antidepresiva jsou považována, ze je užívá blázen.
A kde jsi vzala názor, že psychofarmaka užívají jen blázni? To je jak z pravěku. Obvodní lékaři a psychiatři by mohli vyprávět, kolik mají " normálních " pacientů, kteří pod vlivem pracovní leckdy vražedné kombinace práce-přepětí-starost o rodinu-existenční nejistota už nezvládají psychiku a berou AD a jiná psychofarmaka. Zátěž doby je hrozná.
@Toma18 Trittico se nedavkuje na pulky ale na tretiny a tretina se cca po 3 dnech pridava, jak to mas napsany to davkovani?
Nebo mas prolong formu?
@Toma18 píše:
Určitě nejsi blázen
může to potkat kohokoliv z nás, není se za co stydět ![]()
@Ijen Nevim co to je, ale mam 1/2 tablety brát celý týden a po týdnu 1 tabletu
Zdravím. Prolong se dávkuje na pulku. Já brala Zoloft 50mg a doktor mi změnil na Trittico prolong 300 mg. Ze dne na den. Po první tabletce mi bylo strasne. Každopádně nízký tlak a strasna únava. Změnila jsem doktora a pomalu snižujeme. Už mám „jen“ 150 mg. Ale jsem porad strasne unavena. Stále beru prolong ale jak doberu, přejdu na normální Trittico. Tak jsem zvědava,zda ta únava trochu přejde. ..
@Toma18 píše:
Ahoj holky, užívala jste některá prášky trittico AC? Jak se vám osvědčily, měla jste nekterá vedlejší účinky? Doktorka mi předepsala na měsíc, první týden mám užívat 1/2 tablety a pak už 1 celou na noc.
Mám to kvůli depresi a celkově špatnému stavu ze smrti maminky, jsou to teprve dva měsíce a něco a bylo to náhle. I když jsem teď četla, že to jsou antidepresiva a případam si jak blázen
Moc zdravím. Chtěla by se zeptat, jak pokračuješ s lékem Trittico. Ják na tebe působí a jaké byly nežádoucí účinky. Take mi předepsala lékařka Trittico AC. Jsem po traumatu s autonehody a mám strach sednout opět za volant. Užívám 2 třetinky již 12 dní a nežádoucí účinky mám, třes, nízký tlak, motáníci jako kdyby byla po flamu
Doufám, že už začnou zabírat ![]()