Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zajdi na kožní, hned. Tohle by měl podle mě vidět doktor ![]()
Promazávání vazelínou není zrovna ideální řešení (navíc vazelína namastí na povrchu, ale skoro se nevsákává, to už bych raději být tebou volila klasický sádlo).
Prijde mi to spíše jako psychicky problém. Ale pro jistotu bych kromě psychologa skakla i na kožní
Obsedantne kompulzivni porucha. Vyhledala bych nejdrive psychologa/psychiatra a pak mozna to kozni.
Nemůže to být ten nejlehčí stupeň nemoci motýlích křídel? Ten se projevuje na rukách a nohách. Ale nejsem si jistá, když je to genetická porucha, jestli může propuknout tak pozdě.
Takhle to mám s manšestrem celý život. ![]()
Nikdy jsem to nijak neřešil, prostě se mu vyhýbám. S každou látkou to musí být peklo. Netuším co poradit. ![]()
Mně takhle vadí vata nebo odličovací tampony. Už jen, když na to myslím, že se jich dotknu, musím se otřepat. Prostě tyto věci raději napoužívám, což se dá, ale nemoct se dotknout žádné látky, to musí být hodně obtěžující. Asi jedině psycholog nebo trénovat, třeba se toho možná tím tréningem zbavíš?
Podle me to je teda spis psychicky problem… Ja zas treba uplne nesnasim loupani jablrk, staci si vzpomenout a mam husi kuzi. Ale rozhodne vim ze na to mi zadny krem nepomuze. ![]()
@magneska ja to mam s tou vatou stejne jako ty. Nejhorsi je pocit, kdyz ji musim roztrhnout nebo rozstrihnout. Ale i obycejny dotek mi jezi chlupy na zadech.
@Celina s mym pitim alkoholu? a to jste vzala kde? myslite, ze tohle udela jedna mala desitka za ctvrt roku? ![]()
@Barunkaska ty jo, jeste aby mi tak zaclo vadit i loupani jablek
no mne pomuze jako vrstva kremu pres kterou necitim tu latku ![]()
Doktori na to nerekli nic..ze mam ruce dehydratovane a at pouzivam to, co mi pomaha..psychicky? jako ze bych z psychiky mela dehydratovane ruce? to fakt nevim teda..podle me je spis budu mit znicene od chemikalii atd (jak se narodilo dite, hodne jsem namacela ruce do prasku na prani, jaru atd) a k tomu to kojeni..i to mi bylo receno..ale uz je to pres rok, co jsem prestala
@Mar__tanka1983 sadlo mi nepomaha..ja prave promazavam na povrchu, abych mohla sahat na to obleceni
ze tam mam tu vrstvu
Take se mi to zda spíše psychicke…
Znama nemuze sahat na knofliky a druhá nesnese sahat na vatu.
Chtelo by to resit nez se to rozjede jeste vic. Asi bych navštívila psychologa. Zbytečně ti to omezuje zivot.. nemusis se bat, takove problemy ma spoustu lidi.