Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
snad se ne mě nebude maminka těchto trojčátek zlobit, když ji tímto vzdám holt nejvyžší a na chvilku vás nasměruji k nim na web. Takže zvědavé maminky kouknětě a já dejme tomu do týdne tento odkaz smažu, asi by mi to taky nebylo příjemné kdyby mě někdo vláčel po fórech.
Len-til-kah píše:
(Mmch jak uspala najednou v kočárku tři děti, když obvykle je problém uspat jedno?)
To bylo první, co mě při přečtení příspěvku napadlo ![]()
MartinaP píše:
přes noc je asi potřeba dodržovat to, že jedí všichni současně, to se osvědčilo nám a naštěstí jsem teda měla holky úplně úžasný a spinkaly krásně a budily se na jídlo skoro současně.
jak jsi to dokázala????
Když dám druhýmu, kterej se nevzbudil, tak se nenapije ani náhodou, max brečí, že chce spát ![]()
adka007 píše:MartinaP píše:jak jsi to dokázala????
přes noc je asi potřeba dodržovat to, že jedí všichni současně, to se osvědčilo nám a naštěstí jsem teda měla holky úplně úžasný a spinkaly krásně a budily se na jídlo skoro současně.Když dám druhýmu, kterej se nevzbudil, tak se nenapije ani náhodou, max brečí, že chce spát
Hm a co ho nechat spinkat dál? Mě se budil jen syn a dceru jsem nechala. Ta byla spící ruženka a vydržela ob jedno i dvě krmení v noci.
adko - já myslela synchronní věkově. Jinak jsou určitě více náročná a méně náročná vícerčata (bojim bojim
).
Finanční stránka - mně hlavně nepřijde fér, že maminky vícerčat mají stejný rodičák, jako maminky, co porodí jedno dítě. To je od státu jakésyk blbé…
Dneska jsem na ta trojčata myslela, když jsem ráno levou rukou krmila přesnídávkou staršího a pravou rukou mladšího, docela by mi chyběla třetí ruka
.
Len-til-kah píše:Dneska jsem na ta trojčata myslela, když jsem ráno levou rukou krmila přesnídávkou staršího a pravou rukou mladšího, docela by mi chyběla třetí ruka.
Já na ně myslím vždy, když vidím svoji kamošku kojit dvojčata zaráz. Kdyby měla trojčata… docela by jí chybělo třetí prso ![]()
(No, a s těma dávkama - to máš teda pravdu!!!!!)
Kykoušek píše:adka007 píše:Hm a co ho nechat spinkat dál? Mě se budil jen syn a dceru jsem nechala. Ta byla spící ruženka a vydržela ob jedno i dvě krmení v noci.MartinaP píše:jak jsi to dokázala????
přes noc je asi potřeba dodržovat to, že jedí všichni současně, to se osvědčilo nám a naštěstí jsem teda měla holky úplně úžasný a spinkaly krásně a budily se na jídlo skoro současně.Když dám druhýmu, kterej se nevzbudil, tak se nenapije ani náhodou, max brečí, že chce spát
jojo nechávám, ale pak krmím celou noc na střídačku po hodině a půl jako dneska a přes den to pak pokračuje. ![]()
Len-til-kah píše:
adko - já myslela synchronní věkově. Jinak jsou určitě více náročná a méně náročná vícerčata (bojim bojim).
Finanční stránka - mně hlavně nepřijde fér, že maminky vícerčat mají stejný rodičák, jako maminky, co porodí jedno dítě. To je od státu jakésyk blbé…
Dneska jsem na ta trojčata myslela, když jsem ráno levou rukou krmila přesnídávkou staršího a pravou rukou mladšího, docela by mi chyběla třetí ruka.
Až na to občasný ignorování jídla a nesynchronní jídlo a spánek jsou naše dvojky nenáročný. Snad se časem podá i to jídlo.
S tím rodičákem souhlasím je to nefér.
I s trojčatama by sis poradila, věř tomu ![]()
No víš já mám trojčátka a jsou jim tři měsíce mám kouzelné holčičky ale někdy je to k nevydržení. Ale mám doma dva chlapy manžela a syna kteří mi pomáhají také pomáhají tchýně a maminka. Vždy to nějak zvládneme jsem ráda když všechny usnou a já mám chvíli pro sebe. Nejhorší je to asi s kojením a když křičí to nám dává všem velmi zabrat.
Narazila jsem na tuto diskuzi náhodou, ale musím reagovat, Mám taky trojčata.8m, a syna 3roky, a zatím to zvládám sama bez pečovatelky, manžel chodí domů v sedm večer, takže mi moc nepomůže(anI večer)z vypravováním a koupáním pomůže mamka a jinak zvádáme sami(mamka pohlídá i když potřebuju někam jít)
pokud chcete kouknout tak jsme na MODRÝ KONÍK. CZ YAMATO
Pokud to zvládáš, tak kobouk dolů!. Moje sestřenice měla už jedno a chtěla další a bum, najednou trojčata.. takže 3 batolata a jedno 5 leté.. blázinec, nervy a nevyspání jí ted neopustí několik let (jak sama říká)
Ahoj holky,
jeden cas jsem sledovala zde na emimimu pribeh jedne maminky, ktera cekala trojcatka holcicky. Mela rodit nekdy touto dobou. Nemate prosim nekdo info, zda jsou vsichni v poradku? Pripadne se muze ozvat sama maminka
.Obcas si na ni vzpomenu.
@eviku-miluna píše:
Ahoj holky,
jeden cas jsem sledovala zde na emimimu pribeh jedne maminky, ktera cekala trojcatka holcicky. Mela rodit nekdy touto dobou. Nemate prosim nekdo info, zda jsou vsichni v poradku? Pripadne se muze ozvat sama maminka.Obcas si na ni vzpomenu.
Ahojky, to bude Linda. Má tři zdravé holčičky, porod proběhl v pořádku a holky jsou už doma.
Taky jsem je sledovala, je to úžasný ![]()
Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.