Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Zkusenejsi maminky, poradite nezkusene prvorodicce jak na vyber kocarku? je to beh na dlouhou trat a ja uz fakt nevim. nelibi se mi 3 kolky a chtela bych nejaky barevny kocarek, zadnou cetnou rakvicku, ale zas zadne divoke vzory… cena by byla super do 15tis… a jake mam sledovat parametry??dekuji za jakoukoli radu ci typ, diskuze jsou zmatene a vsude se najdou kritici, a jak si pak ma zenska vybrat kocarek
Ja mela Jane Nomad a velika spokojenost. Mela jsem teda cernou korbicku
, ale ted koupime nejakou barevnou
. Sportak jsme nestihli prodat. U Starsiho jsem mela Patron Apollon Alux a byl taky bezvadny, mel vloznou tasku, ale ne autosedacku. Ale rukojet se dala otacet na obe strany. S kocarkem jsem byla moc spokojena, ale na druhe dite bych ho nekoupila, protoze se s nim nedalo diky nenatacecim koleckum manipulovat jednou rukou.
@katuska_m měla jsem roan marita - je to klasika, 4 kola, nafukovací, brza na rukojeti, hluboká korba, sporťák a adaptér na sedačku vč sedačky, celý kočár stál 9 tis (ale před 7mi lety), teď stojí zhruba stejně, seženeš v mnoha variacích (já měla oranžovo bílý (jemné kostky, nic křiklavého, uvnitř byl béžový).. mmchdm, kočár odvozil 3 děti a doteď vypadá jak nový - žádná vyšisovaná barva, žádné poškození - já tedy jednou píchla gumu, ale to je za těch 7 let provozu jediná závada.. šupni si to do vyhledávače, mi to tu nejde nakopírovat, má bezpočet barevných variací, určitě si vybereš.. Jinak záleží, kde budeš jezdit, já byla na vsi, max malém městě, takže jsem brala, ať je to kočár do terénu a pod.. a kdybych měla volit znovu, jdu opět do něj, byl fakt super..
Příspěvek upraven 26.06.13 v 11:01
@Kla dekuji za nazor:-) slysela jsem, ze kocarky jane jsou dobre… me se libi tako laret a tako alive 2013. na taka se hodne nadava, ale me se libi
V prvni rade bych se vyhla trojkombinaci - nekupovala bych kocarek i se sedackou - casto nemivaji v testech moc dobre vysledky, z toho bych neslevila. Na spoustu kocarku se da ale poridit adapter a sedacku vozit na nem. Prvni sedacky nejsou takovy natresk, do tech 15 000 se vejdes i autosedackou.
dulezite je vedet, kde budes prevazne jezdit a podle toho volit kolecka - otocna, nebo plna. Taky vahu kocarku, do MHD nemuzes tahat velkou kravu, pokud budes skladat do auta, je take dulezite, jak se da kocar slozit a i vaha hraje roli.
sportak budes pouzivat delsi dobu, je dobre mu venovat pozornost - pro nekoho je dulezite ze se da nacvaknout po i proti smeru jizdy, pro vsechny je dulezite polohovani do lehu.
jestli budes mit miminko na zimu, tak hledat prostornou korbu, aby se mimi veslo i s fusekem.
vetsina kocarku ma vice barevnych nabidek, takze to je az pak takova tresnicka na dorku - dobre pristupny prostorny kosik je treba dulezitejsi. ![]()
@suik tedaa
vycerpavajici odpoved, dekuji!!! jezdit budu dost casto po kostkach a na vesnici, mhd minimalni, spis po meste, cili chodniky a ty kostky… takze je lepsi koupit 2kombinaci a sedacku koupit samostatne, nejako lepsi?
Ja mela hoco travel light a taky jsem s nim byla spokojena - stal asi 7 tisic, vydrzel toho hodne. Byl lehounky, velice dobre ovladatelny, sportak se dal nacvaknout proti smeru - ale vyrobce varoval pred horsi stabilitou. Mel uplne uzsny prostorny kos v nemz jsem odvozila tunu nakupu
. Akorat mel sportak otocny v kloubu a ne plynule polozitelnou zadovou operku a na to jsem si zvykala delsi dobu - kvuli tomu bych volila trochu jiny kocar, ale videla jsem ze hoco takovy typ ma taky, jen nevim jak se jmenuje. Je to fakt drzak, nic mu neni.
na druhe dite jsme uz ale mela sourozeneckej kocar.
Suik s dostupnym nakupnim kosikem musim jenom souhlasit. Protoze to je velika bolest prave toho Janecka. Ono asi nejlepsi je nejdriv hluboky kocarek Ingelsina nebo tak, jenze vetsina z nich je delanych pro „vysoke maminky“ Dite se tam vejde hodne dlouho a pak presedlat na lehci sportak…
@katuska_m urcite, ze sedacek bych se zamerila na maxi cosi, cybex aton 2, nebo römer - to je spicka. Prvni dve maji stejny typ adapteru pasujici na vetsinu kocarku, na romer jsem moc adapteru samostatne prodejnych nevidela, ale sedi na kocarky britax.
ten cybex aton mam, teda jeste jednicku, ale ta dvojka byla loni vitezem testu ve sve kategorii.
@Kla jo to je taky treba brat na zretel - vysku toho kdo bude vozit, ja jsem treba hodne mala, muj vysneny kocar byl prave roan marita (diky bohu ze jsem si to rozmyslela) - no a pri zkouseni jsem do nej koukala na spickach
, naopak ten Hoco je nizkej a vysokej clovek u nej vypada jako kdyz jede s kocarkem pro panenky ![]()
kosik beru jako zaklad, furt se neco taha - bud veci pro deti, nebo drobny nakup behem tydne.
@katuska_m tak to chce asi ne tolik drkaci kola, ale stejne bych volila otocna…ja bych se nebala ani te trikolky, oni nejsou tak nestabilni jak to vypada, hodne zalezi na kocarku, nektere jsou hrozne, jine to maji dobre vyvazene.
Suik a prosim Te do toho Cybexu se ti detatko veslo jak asi dlouho? Protoze prave ta Strata od Janecka je hodne malicka a museli jsme na prechodnou dobu koupit od Britax to otocenou vetsi autosedacku. Ted mala jezdi v Cybexu s pultikem a je spokojena, ale neni to pro kazde dite to upozornuji.
@Kla ja mam deti malinky, tak nedokazu posoudit
, navic syn ma devet mesicu, jeste jezdi. Na dceru jsem mela stary chicco - to jsem o sedackach nic nevedela a sla v roce uz radsi do noveho römeru ![]()
ale prijde mi docela prostorna
@katuska_m píše:
Zkusenejsi maminky, poradite nezkusene prvorodicce jak na vyber kocarku? je to beh na dlouhou trat a ja uz fakt nevim. nelibi se mi 3 kolky a chtela bych nejaky barevny kocarek, zadnou cetnou rakvicku, ale zas zadne divoke vzory… cena by byla super do 15tis… a jake mam sledovat parametry??dekuji za jakoukoli radu ci typ, diskuze jsou zmatene a vsude se najdou kritici, a jak si pak ma zenska vybrat kocarek
Ahoj, my koupili tento a spokojenost
http://dorjan.cz/…cka-1-5.html
Záleží jaké máš ještě požadavky, váhu, lehké složení, malý, tereňák? My měli Patron Apollon Alux a je velký těžký neskladný tereňák bez zatáčecích koleček, ale jezdilo se s ním jako v bavlnce a stojí 10 tis.