Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@Lejaa -jak se ti jezdí se sporťákem, nebo máte ještě hlubokou korbu?
máme dorjana DS3 celkem jsem spokojená až na tu váhu, korba super velká, sporťák proti směru docela dobrá manipulace, po směru hrůza, řídit jednou rukou se to nedá. Střídám ho s Jané slalom pro a to je něco jiného - super manipulace, prostorný, teda až na košík a jané má skvělou pláštěnku - nic se netrhá, má větrací otvory
No to ja vedet, jake mam pozadavky
nemam tuseni na co mam brat zretel
urcite at se dobre e sklada, jezdit budu prevazne chodniky a kostky a aby byl na vyssi postavu… ztim mam v merku y dva tako, laret a alive… ale zas pisi, ze jsou sportaky uzke v raminkach
My jsme koupili kocarek na netu www.slune.cz,kocarek ZIPA je to trojkolka, dvojkombinace, nafukovaci kola a to prostredni je otocne.Ma velkej kosik na nakupy, Do hlubokeho se krasne vejde i fusak a sportak je polohovaci a da se nasadit po smeru jizdy i obracene.Jsou u toho i plastenky jak na hluboky, tak i na sportak. A je krasne uzky a lehoucky, lehce se slozi. A vse se da vyprat pracce.
My jsme koupili kocarek na netu www.slune.cz,kocarek ZIPA je to trojkolka, dvojkombinace, nafukovaci kola a to prostredni je otocne.Ma velkej kosik na nakupy, Do hlubokeho se krasne vejde i fusak a sportak je polohovaci a da se nasadit po smeru jizdy i obracene.Jsou u toho i plastenky jak na hluboky, tak i na sportak. A je krasne uzky a lehoucky, lehce se slozi. A vse se da vyprat pracce.
@prudusinka
Náš teprve velká korba čeká
ale zkoušeli jsme ho křížem krážem a zdá se nám fakt dobrej..:-)
Já mám taky Maritu. Věděli jsme, že bude mimčo větší, takže jako základní jsem brala jeho potřeby. Velká korba byla nutná, jezdím hodně po polních cestách, takže 4 kola a hlavně houpací. Na nákupy s ním nejezdím, košík mě nezajímal. Kvůli polním cestám jsem chtěla vysoko položenou korbu/sporťák. Jedna mamina tu jezdí s podstatně nižším a furt nadává, že je v létě dítě samej prach.
Sporťák používáme doteď právě na koukací vycházky nebo na spaní po obědě (2 hod oproti postýlce, kde dá max. 3/4 hod.). Sedačku bych vzala rozhodně zvášť. Na cestování je lepší koupit pak nějaký golfky nebo menší sporťák, na to je ta Marita hodně velká a neskladná. K té váze bych podotkla, že se i tak nechá tlačit jedním prstem, jede to samo.
Nebledne, ještě nebylo potřeba ho ani prát. Malej má vždycky podložku od emitexu, tak to většinou chytí ta. A rohlík zaschne a odrolí se.
Mám možnost občas jezdit s PP GT3, pokud není zbytí. Je to těžký, příšerně ovladatelný, při každým lehkým nahnutí chodníku to sjíždí, takže je potřeba ten kočár neustále silou držet ve směru a čím těžší dítě, tím větší námaha. Navíc jak je nehoupací, tak je strašně tvrdej (jakýkoliv nastavení podvozku nezabralo) a při najetí na malý kamínek v tom neteř lítala jak hadr na holi, když bylo léto a neměla nic než podložku (fusak by to jistil). Korba je prý jedna z větších
, ve 4 měs. se tam moje drobná neteř nemohla vejít a šla do sporťáku. Ten je pěknej, velkej, posadit to na jiný podvozek, brala bych ho taky. Ale jako dlouhá 3kolka je to pro mě šílený. Mamka s ním jezdit odmítá, raději když může, bere si Maritu. Ona ta jejich generace je na tuhle klasiku zvyklá. ![]()
Do města bych spíš vzala něco lehčího, otočný kola a asi i ten košík by mě zajímal. Na vsi nenakoupím, ve městě bych takovou možnost využívala. ![]()
Nekupovala bych trojkombinaci. Autosedačky jsou takové obyč, a když je velká korba tak naprd sporták nebo obráceně.
Nešla bych do kočárku bez otáčecích kol, třeba na hlubokáč doporučuju firkon, má velkuo korbu a dá se i krásně houpat. Sporták už je pro mě problém třetí dítě bych tam ve fusaku nenacpala neb je velké od narození a sporták je malinký.